6:53 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Αντεπίθεση Κεραμέως προς εκπαιδευτικούς: Σε λίγο θα απεργήσουν και για τη… θεωρία του Δαρβίνου!

Αντεπίθεση Κεραμέως προς εκπαιδευτικούς: Σε λίγο θα απεργήσουν και για τη… θεωρία του Δαρβίνου!

Τι δηλώνουν τα σωματεία

Σε μια άνευ προηγούμενου επίθεση κατά των συνδικαλιστικών σωματείων των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας με αφορμή την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας που είχαν εξαγγείλει και η οποία κηρύχτηκε παράνομη από το δικαστήριο μετά από σχετική αγωγή της Νίκης Κεραμέως.

Άνευ προηγουμένου επίθεση

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα της αγωγής που κατέθεσε η υπουργός εναντίον των συνδικαλιστών και στο οποίο τονίζονται τα εξής: «Συγχρόνως ανοίγουν το δρόμο (σ.σ οι Ομοσπονδίες) , ώστε μελλοντικώς οι ίδιες να καθορίζουν τα πάντα στην εκπαίδευση καθώς αύριο μπορεί να επιλέξουν να απεργήσουν και από τη διδασκαλία της Δαρβινικής θεωρίας εξέλιξης των ειδών, μεθαύριο από την επιτήρηση των μαθητών , σε μερικούς μήνες από την παράδοση βαθμολογίας και την επόμενη χρονιά από τη διδασκαλία εγκεκριμένων βιβλίων . Αντίστοιχα ένας εργάτης εργοταξίου μπορεί να απεργήσει από το καθήκον του να φέρει κράνος ένας υγειονομικός από την υποχρέωση πλυσίματος των χεριών και ένας πυροσβέστης ειδικώς και μόνον από τη χρήσης νερού». H φράση αυτή περιέχεται στην αγωγή (σελίδα 17) που κατέθεσε χτες 30-9-2021, η υπουργός κατά των συνδικαλιστικών σωματείων προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η αποχή- απεργία των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολείων κάτι το οποίο τελικά πέτυχε καθώς το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημά της.

Στην ίδια αγωγή η υπουργός κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι «έχουν επιλέξει να απεργούν αποκλειστικώς από τη διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικούς έργου , έτσι ώστε να παράσχουν «κάλυψη» σε όσους δεν επιθυμούν την αξιολόγηση αυτή , δηλαδή να προσδώσουν μια επίφαση νομιμότητας στην ακραία παράβαση του υπαλληλικού καθήκοντος προκειμένου να αποφύγουν την πειθαρχική τους τιμωρία και τη σοβαρή περικοπή των αποδοχών τους».

Η επίθεση της κυρίας Κεραμέως, κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών συνεχίστηκε και σήμερα αφού όπως δήλωσε απεργούν επί 40 χρόνια γιατί δεν τους αρέσει η αξιολόγηση και ο ψηφισμένος νόμος του κράτους που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε και που στοχεύει στην αξιολόγηση του ίδιου του σχολείου, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», ενώ για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έχει χαρακτήρα τιμωρίας ή απόλυσης .

CISCO

Τι δηλώνουν τα σωματεία

Μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, τόσο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) όσο και η ΔΟΕ σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης , ενώ για σήμερα διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο. Καλούμε όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) αύριο Παρασκευή, 01/10/2021 στις 18.00 στα Προπύλαια Κάτω τα χέρια από τη δημόσια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας