3:34 Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Αντιδράσεις στην Πάφο γιατί ύψωσαν τουρκική σημαία - Τι απαντά ο δήμος

Αντιδράσεις στην Πάφο γιατί ύψωσαν τουρκική σημαία - Τι απαντά ο δήμος

Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, τουρκική σημαία που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Κένεντυ για σκοπούς διοργάνωσης Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα στην Πάφο κατέβασαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πάφου, η σημαία τοποθετήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus.

Όπως εξηγεί ο δήμος Πάφου, οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του δήμου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν.

Η ανακοίνωση του δήμου:

Ο δήμος στην ανακοίνωση του αναφέρει πως όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας, λειτουργός του δήμου μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει.

Η απάντηση ήταν, προστίθεται στην ανακοίνωση να μείνει η σημαία της Τουρκίας με το σκεπτικό ότι όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία. Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στον δήμο για το θέμα αυτό, δύο δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πάφου, προστίθεται στην ανακοίνωση, πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία.

Ο δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνήμες από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς ξυπνά η γυναικοκτονία στην Πάφο

Πράκτορες του FBI στην Κύπρο για να λυθεί το μυστήριο με το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Πάφου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας