15:10 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αντικαπνιστικός νόμος: Παρουσία Μητσοτάκη η έναρξη της καμπάνιας

Αντικαπνιστικός νόμος: Παρουσία Μητσοτάκη η έναρξη της καμπάνιας

Την έναρξη της αντικαπνιστικής εκστρατείας θα κηρύξει σήμερα, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτακη να δίνει το σήμα για την ενημερωτική καμπάνια που θα επιχειρήσει να πείσει τους Έλληνες να σβήσουν οριστικά κι αμετάκλητα το τσιγάρο.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια πως στο πλαίσιο της πλήρους υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του καπνίσματος θα συνεχιστεί και ο έλεγχος (έχει ξεκινήσει τον περασμένο μήνα) από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους όπου σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα.

Στη μάχη κατά του τσιγάρου θα αξιοποιηθεί και το τετραψήφιο νούμερο 1142 για τη λήψη επωνύμων καταγγελιών από τους πολίτες για τις τυχόν παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Αντικαπνιστικός νόμος: Αυτά είναι τα πρόστιμα – Όλη η Υπουργική απόφαση

Στην ίδια, σημαντική και με έντονο συμβολισμό, λόγω και της παρουσίας του πρωθυπουργού που είχε δεσμευτεί προσωπικά προεκλογικά για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικου νόμου, θα παρουσιάσει την ενημερωτική καμπάνια ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το κάπνισμα, καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης.

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας