20:48 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αντιπαράθεση Δένδια και ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στα Γιάννενα

Αντιπαράθεση Δένδια και ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στα Γιάννενα

Νέα αντιπαράθεση εκδηλώθηκε μεταξύ του Υπουργού Προστασία του Πολίτη Νίκου Δένδια και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται:

«Μόλις πριν από δύο ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα όχι απλώς καταδίκασε με ανακοίνωσή του την απόδοση εκ νέου στην τοπική κοινωνία τριών κατειλημμένων από αντιεξουσιαστές νοσοκομειακών κτιρίων, αλλά και κάλεσε σε «αντίσταση».

Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Πιστεύουμε στις δυνάμεις του λαού και της νεολαίας μας, πιστεύουμε ότι ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα, πιστεύουμε και καλούμε την κοινωνία να αντισταθεί μαζικά και οργανωμένα, μέσα από τις γραμμές μας και έξω από αυτές, για να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη που ζούμε». Στην ίδια ανακοίνωση επίσης υποστήριζε ότι «στην απαξίωση της Δημοκρατίας και την κοινωνική ισοπέδωση απαντάμε με αγώνα, στον φόβο απαντάμε με ελπίδα, στην καταστολή απαντάμε με αλληλεγγύη».

Ύστερα και από την άνανδρη επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη που ακολούθησε, την ώρα που βρισκόταν χθες το βράδυ μαζί με την οικογένειά του και προσωπικούς του φίλους, ερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα: Συμφωνεί με την ανακοίνωση;

Τη θεωρεί άσχετη με την επίθεση στον Περιφερειάρχη; Θα επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις για την προφανή προτροπή σε διάπραξη συγκεκριμένων πράξεων; Όποια και εάν είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα είναι βέβαιο: Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας και Πολίτη δεν θα επιτρέψει στα πάσης φύσεως και ιδεολογικής προέλευσης «τάγματα εφόδου» να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «ζούγκλα». Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Ας είναι βέβαιοι όλοι για αυτό».

Στην ανωτέρω ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής:

«Η πρακτική του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να στοχοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Σαμαρά τον πολιτικό διάλογο αλλά και την ίδια τη δημοκρατία: Λάσπη, ύβρεις, καλλιέργεια κλίματος εμφυλιοπολεμικού διχασμού. Ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει και δεν θα αφήσει τη χώρα του να γίνει ζούγκλα ανεύθυνων και επικίνδυνων λαϊκιστών, που οραματίζονται την επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές. Το ρόλο του κατ’ εξακολούθηση προβοκάτορα ο κ. Δένδιας θα τον παίξει μόνος του».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας