4:51 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Αντιπαράθεση μεταξύ του Νότη Μηταράκη και του Γιώργου Καμίνη για το μεταναστευτικό στην Χίο

Αντιπαράθεση μεταξύ του Νότη Μηταράκη και του Γιώργου Καμίνη για το μεταναστευτικό στην Χίο

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη με φόντο το μεταναστευτικό στην Χίο. Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου, ο κ Μηταράκης λέει ότι «ο Γ. Καμίνης ονειρεύεται πάλι την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα» και προσέθεσε ότι «υπεύθυνη πολιτική είναι να σηκώνεις το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας». «Κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να πετύχει τη θωράκιση της Χίου η κυβέρνηση», σημειώνεται.

«Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, στην προσπάθειά να είναι αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ουσιαστικά ζητά να επαναλάβει η χώρα την πολιτική ανοικτών συνόρων και να γεμίσουν και τα αστικά κέντρα πάλι, όπως έγινε επί δημαρχίας του, αλλά και τα νησιά μας, όπως έγινε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια το γραφείο Τύπου του υπουργείου υπογραμμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση «έχει μειώσει δραστικά τις ροές και έχει αποσυμφορήσει τα νησιά μας», ενώ «οι κλειστές ελεγχόμενες δομές έχουν ήδη παραγάγει θετικό αποτύπωμα σε Σάμο, Κω και Λέρο» και «ήδη, οι Χιώτες βλέπουν στην πράξη σήμερα το χαμηλότερο αριθμό διαμενόντων και ροών από το 2015».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης, το πρωί της Κυριακής σε συνέντευξη τύπου ζήτησε από τον κ. Μηταράκη να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση από μηδενική βάση για την δημιουργία της νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Χίο.

Όπως είπε, αυτή η νέα δομή πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά της γρήγορης ταυτοποίησης και εν συνεχεία της αναχώρησης από το νησί των αιτούντων άσυλο και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Χίου είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την ευθύνη και το βάρος που τους αναλογεί στο προσφυγικό.

Ζητούν, συνέχισε, ισότιμη μεταχείριση στο βάρος αυτό σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, όπως ακριβώς ζητά η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας