9:06 Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Τα επεισόδια ξεκίνησαν μία ημέρα μετά την επίσκεψη μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κ.Υ.Τ.

Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Τα επεισόδια ξεκίνησαν μία ημέρα μετά την επίσκεψη μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κ.Υ.Τ.

Σε βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Μόρια σημειώνοντας «Αν ήταν τυχαίο ότι την Κυριακή επισκέφθηκε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΥΤ και συναντήθηκε με τους αλληλέγγυους και με τις ΜΚΟ και την επόμενη ημέρα εντελώς τυχαία βγήκε όλους αυτός ο κόσμος και σήμερα επεδίωξε πάλι να βγει να δημιουργήσει ζητήματα, αν ήταν τυχαίο, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο. Ο καθένας έχει κρίση και μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς έγινε».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κ. Χατζηκομνηνός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.  Παράλληλα ο κ. Χατζηκομνηνός υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι» και όπως σημείωσε «Είναι δεδομένο και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Και θα είναι μεγάλη. Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει τις τεράστιες συνέπειες. Ίσως κάποιοι να το επιδιώκουν, αλλά εμείς δεν το θέλουμε αυτό το πράγμα».

«Εγώ μπορώ να καταθέσω απλά αυτό που ξέρει όλη η Ελλάδα. Ότι μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στη Μόρια οι αλληλέγγυοι και οι ΜΚΟ που κατευθύνουν αυτούς τους ανθρώπους και τους εκμεταλλεύονται τους έβγαλαν συγκεκριμένη ώρα ομαδικά στον δρόμο και τους οδηγούσαν στη Μυτιλήνη. Οι φωτιές που μπήκαν δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ που υπάρχουν τεράστιες δεξαμενές μαζούτ, οι φωτιές που μπήκαν δίπλα στα βενζινάδικα, οι φωτιές μέσα στα χωριά μας, η φωτιά που έκαψε το σπίτι στη Μόρια, όλα αυτά δείχνουν μία κατάσταση έκρυθμη που ήταν κατευθυνόμενη. Αν ήταν τυχαίο ότι την Κυριακή επισκέφθηκε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΥΤ και συναντήθηκε με τους αλληλέγγυους και με τις ΜΚΟ και την επόμενη ημέρα εντελώς τυχαία βγήκε όλους αυτός ο κόσμος και σήμερα επεδίωξε πάλι να βγει να δημιουργήσει ζητήματα, αν ήταν τυχαίο, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο. Ο καθένας έχει κρίση και μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς έγινε», απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη, ο οποίος τόνισε ότι τα επεισόδια στη Μόρια μπορεί να ήταν υποκινούμενα.

«Είναι δεδομένο και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Και θα είναι μεγάλη. Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει τις τεράστιες συνέπειες. Ίσως κάποιοι να το επιδιώκουν, αλλά εμείς δεν το θέλουμε αυτό το πράγμα. Αναγκαστικά πλέον ο κόσμος ζει με τον φόβο για τη ζωή του, την υγεία του, την περιουσία του», ανέφερε ο κ. Χατζηκομνηνός.

Και συνέχισε: «Σήμερα έχουν καταφέρει αυτοί που μας κυβερνούν, η αντιπολίτευση, αλλά και η δικαστική εξουσία να μας έχουν εξοργίσει όλους. Αυτήν την στιγμή δεν εμπιστεύεται κανένας νησιώτης τι θα κάνει η κυβέρνηση. Να θυμίσω ότι μέσα σε 12 ημέρες από την μεγαλειώδη συγκέντρωση των 10.000 ανθρώπων που διαδήλωσαν ειρηνικά, διατράνωσαν την απόφασή τους να ζητήσουν πίσω τη ζωή τους, η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ακούστηκε ένα αστείο μέτρο, δήθεν για 2.850 μέτρα δίχτυ για να κάνουν τι; Να καλύψουν τα θαλάσσια σύνορα εκατοντάδων χιλιομέτρων; Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Είναι πραγματικά ντροπή. Δεν πιστεύει ο κόσμος τίποτα και αυτήν την στιγμή η δική μου φωνή είναι η φωνή των Μοριανών, είναι η φωνή των Λέσβιων, για τους Χιώτες, τους Σαμιώτες».

«Η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της, που δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο στους νησιώτες διότι αυτή δημιούργησε το πρόβλημα, αυτή ήταν που έλεγε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, αυτή ήταν που τους καλούσε να έρθουν», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με τις αιχμές που άφησε ο κ. Μηταράκης περί υποκίνησης των προσφύγων απάντησε ότι:

Για το αν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μπορούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Χατζηκομνηνός σημείωσε ότι η άποψή του ως νομικός είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει τώρα αυτή η δυνατότητα, αλλά εξήγησε ότι « Επί της ουσίας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Θέλω να σας πω ότι οι καμπάνες που ήχησαν μέσα στο χωριό της Μόριας καλώντας τους κατοίκους να βγουν στον δρόμο και στις πλατείες για να σώσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους είχαν να ηχήσουν πολλά χρόνια. Θυμίζουν παλιές εποχές. Αυτά μας τα έλεγαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας ότι γίνονταν στην Κατοχή, όταν πλησίαζε ο κατακτητής. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα για τη Λέσβο. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο νησιώτης για ρατσιστικές συμπεριφορές, όταν οι νησιώτες ήταν που υποδέχθηκαν το 2015 αυτούς τους ανθρώπους και τους δώσαμε και την ψυχή μας».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας