3:38 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου με επικεφαλής με επικεφαλής τον Μενέντεζ στην έδρα του NATO

Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου με επικεφαλής με επικεφαλής τον Μενέντεζ στην έδρα του NATO

Αντιπροσωπεία του ομοσπονδιακού Κογκρέσου των ΗΠΑ βρέθηκε στο ΝΑΤΟ και συναντήθηκε με τον Γ.Γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε τους προέδρους των επιτροπών Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πάτρικ Λήχι, Μπομπ Μενέντεζ και Ρίτσαρντ Νιλ, μαζί με άλλους 13 διακεκριμένους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και βουλευτές.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με τις εργασίες για την ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ και τις προσπάθειες των Συμμάχων να παρέχουν και να διατηρήσουν την στήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την ασφάλεια. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας, συζήτησαν την ιστορική αίτηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι χαιρετίζει την ισχυρή δικομματική υποστήριξη των ΗΠΑ για την αποδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία. Σημείωσε επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων.

Η δικομματική αντιπροσωπεία και ο Γενικός Γραμματέας συζήτησαν επίσης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αποτροπής και της άμυνας της Συμμαχίας και της ενίσχυσης της υποστήριξης προς τους εταίρους. Εξέτασαν τέλος τον επιμερισμό των βαρών εντός της Συμμαχίας και τη σημασία των συνεχιζόμενων αμυντικών επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης

Ρόμπερτ Μενέντεζ:”Πρέπει να πείτε στον Ερντογάν ότι πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο εάν επιζητεί κατανόηση για το οτιδήποτε”

Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με Μπλίνκεν και Μενέντεζ: Η Ελλάδα πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας