0:06 Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αντιτρομοκρατική: αναζητούν γιάφκα με οπλισμό και αυτοκίνητο-βόμβα σε Γαλάτσι και Κυψέλη

Αντιτρομοκρατική: αναζητούν γιάφκα με οπλισμό και αυτοκίνητο-βόμβα σε Γαλάτσι και Κυψέλη

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε Γαλάτσι και Κυψέλη, για τον εντοπισμό της γιάφκας του Επαναστατικού αγώνα, όπου εκτιμάται ότι θα βρεθεί οπλισμός, αλλά και το αυτοκίνητο – βόμβα με το οποίο τα μέλη της οργάνωσης ετοίμαζαν χτύπημα σε στόχο τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στο ότι ο Επαναστατικό Αγώνας χρησιμοποιούσε πολλά διαμερίσματα και γκαράζ για γιάφκες και συνωμοτικά ραντεβού, όμως ο χώρος που χρησιμοποιείται ως εργαστήριο για την κατασκευή βόμβας βρίσκεται στην περιοχή του Γαλατσίου και της Κυψέλης, και σαν δεύτερη εκδοχή στα Πατήσια.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής έχουν εστιαστεί και στις δύο αναρτήσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Αντώνης Σταμπούλος σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και του Μεταγωγών.

Όπως όλα δείχνουν, ο Σταμπούλος ούτε έκανε τις αναρτήσεις, αλλά ούτε και τις έγραψε. Έτσι οι άντρες της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να εντοπίσουν το άτομο που βρίσκεται πίσω από αυτές τις αναρτήσεις, συγκρίνοντας κείμενα από προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα, κείμενα του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα.

Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, αξιοποιώντας πληροφορίες αλλά και αποκωδικοποιώντας τις σημειώσεις του Σταμπούλου κατέληξαν στο ότι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ετοίμαζαν χτύπημα με αυτοκίνητο – βόμβα, που κατασκεύασαν με ασετιλίνη και φιάλες οξυγόνου, στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στον Πειραιά, που βρίσκονται δίπλα ακριβώς από τα γραφεία της εταιρίας του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Πιθανότατα με ρουκέτα RPG ή καλάζνικοφ θα πραγματοποιούσαν παράλληλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Στην επιχείρηση θα έπαιρναν μέρος ο Αντώνης Σταμπούλος ως επικεφαλής και δύο με τρία ακόμη μέλη, ενώ υπήρχε και ομάδα υποστήριξης που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 4 άτομα. Σύμφωνα με το σχέδιο, μετά την επίθεση, η συνάντηση θα γινόταν στο Βύρωνα προκειμένου οι δράστες να βγουν αμέσως από τον πρώτο στενό κύκλο ερευνών της Αστυνομίας, που θα έφθανε μέχρι το Καλλιμάρμαρο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας