9:24 Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Αντόνιο Γκουτέρες: Eίμαστε στη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών

Αντόνιο Γκουτέρες: Eίμαστε στη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών

Βιώνουμε τη «χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια του μηνύματός του στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum του Νταβός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στον ιστότοπο του ΟΗΕ, ο Γκουτέρες δήλωσε κατά την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Νταβός:

«Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (λόγω της πανδημίας) και είμαστε στη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, πιστεύει ότι η πανδημία έχει αποκαλύψει παγκόσμια προβλήματα όπως είναι η ανισότητα μεταξύ ανθρώπων και χωρών, η αστάθεια των «κρίσεων για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα» και, σύμφωνα με τον ίδιο, «η εισαγωγή του πολέμου με τη φύση» οδηγεί στο γεγονός ότι εκείνη «αντεπιτίθεται» οπότε ο Γκουτέρες καλεί τον κόσμο σε διάλογο και συνεργασία.

Χαρακτηριστικά, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε:

«Οι κυβερνήσεις, οι διεθνείς οργανισμοί, ο ιδιωτικός τομέας, η κοινωνία των πολιτών και οι πόλεις πρέπει να συνεργαστούν».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε ότι το 2021 ο κόσμος έχει μια μοναδική ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την ανάκαμψη από την πανδημία για να «μετακινηθεί από την ευθραυστότητα στην ανθεκτικότητα».

Διαβάστε επίσης 

Στήριξη 200 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για έργα κοινωνικής συνοχής

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η εφαρμογή για αίτηση χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας