2:29 Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αντώνης Μανιτάκης: «Δεν είναι οι απολύσεις η λύση»

Αντώνης Μανιτάκης: «Δεν είναι οι απολύσεις η λύση»

Τη δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής διαπραγμάτευσης απέναντι στην Τρόικα υπογράμμισε ο απερχόμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, παρουσία του νέου υπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μανιτάκης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αποκρούσει το αίτημα να αναχθεί σε προαπαιτούμενο η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες πιέζουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή στην κινητικότητα των υπαλλήλων και όχι βιαστικές κινήσεις, που θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, γιατί κάτι τέτοιο θα σημάνει ταφόπλακα στις προσπάθειες της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.[/quote_text]

Ο απερχόμενος υπουργός εξέφρασε επίσης την άποψη πως η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει ευέλικτο δημόσιο τομέα απολύοντας 15.000 υπαλλήλους, χωρίς κριτήρια.

Στάθηκε ακόμη στον θεσμό της αξιολόγησης και είπε πως θα ήταν αδύνατον να αξιολογηθούν 650.000 υπάλληλοι με βάση την ευφυΐα τους και είπε πως εκείνος πρόταξε την αξιολόγηση βάσει της αποδοτικότητας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το έργο του κ. Μανιτάκη και το χαρακτήρισε «σημαντικό».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη ασθενούν οι δομές και οι διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση και λιγότερο οι άνθρωποι.

Παράλληλα, απέρριψε το δίλημμα μικρό ή μεγάλο κράτος και δήλωσε πως στόχος του είναι ένα αποτελεσματικό κράτος.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία των υπουργών με τους εκπροσώπους της Τρόικα, χαρακτήρισε άδικο το γεγονός πως πολλές φορές οι υπουργοί παρουσιάζονται ως διεκπεραιωτές μνημονιακών υποχρεώσεων.

Τέλος, δήλωσε αποφασισμένος να πάρει δύσκολες αποφάσεις και τόνισε ότι αν αυτές εξηγηθούν σωστά θα βρουν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας