21:43 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

ΑΠ: Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου για το σκάνδαλο υποκλοπών – Διερευνάται ακόμα και δόλος

ΑΠ: Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου για το σκάνδαλο υποκλοπών – Διερευνάται ακόμα και δόλος

Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε εις βάρος της εισαγγελέως στην ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου για το σκάνδαλο υποκλοπών. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, την εντολή έδωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του τριμελούς συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερρίκος.

Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου. Διερευνάται ακόμα και αν έδρασε από αμέλεια ή δόλο στην υπόθεση σκανδάλου των υποκλοπών, μετά από εντολή που έδωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του τριμελούς συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερρίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento η κ. Βλάχου θα κληθεί από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εξηγήσεις, όχι μόνο για τις υποκλοπές των τηλεφώνων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και γενικότερα. Δηλαδή, θα κληθεί να αιτιολογήσει με ποιο σκεπτικό υπογράφει σωρεία διατάξεων για «νόμιμες επισυνδέσεις» και αν και πότε ελέγχει επί της ουσίας τα αιτήματα της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι έχουν αυξηθεί τρομακτικά οι φερόμενες ως νόμιμες επισυνδέσεις, θα διερευνηθεί κατά πόσο η εισαγγελέας, η οποία υποχρεούται να ελέγχει τη νομιμότητα, αν συντρέχουν πραγματικά οι φερόμενοι λόγοι εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κ. Βλάχου έχει υποστηρίξει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν κλήθηκε να καταθέσει για τις συγκεκριμένες παρακολουθήσεις που προκάλεσαν διεθνή σκάνδαλο, ότι έχει κάνει ουσιαστικό έλεγχο.

Τώρα η κ. Βλάχου θα πρέπει με τις εξηγήσεις που θα δώσει να καταδείξει αν όντως ήλεγχε επί της ουσίας τα επίμαχα αιτήματα, αν στην κρίση της υπερέβη τα ακραία όρια της λογικής ή ακόμα χειρότερα αν η ουσιαστική της κρίση υπήρξε προϊόν δόλου ή αμέλειας που συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα όπως ορίζει στην υπ’αριθμόν 18/93 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι σχετικά με τις τυχόν ευθύνες της εισαγγελέως της ΕΥΠ και παρά τον τεράστιο θόρυβο που δημιουργήθηκε αλλά και τα σχετικά αιτήματα ακόμα και της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, δεν παρενέβη ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει με βάση τον νέο Κώδικα έχει πειθαρχική δικαιοδοσία. Και χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός και να παρέμβει ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος.

πηγή: Documento

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Ξέφυγε η Πισπιρίγκου- Ετοιμάζεται να μηνύσει και τον πρώην δικηγόρο της γιατί φωτογραφήθηκε με τον Κουσουλό

Δολοφονία 52χρονου στην Καβάλα: Πυροβόλησα για εκφοβισμό υποστηρίζει ο 25χρονος δράστης

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας