21:26 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Απαγορεύτηκαν οι...μούντζες για τους ταξιτζήδες!

Απαγορεύτηκαν οι...μούντζες για τους ταξιτζήδες!
  • Τέλος η μούντζα αν είσαι ταξιτζής ή επαγγελματίας οδηγός. Ο νέος ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος!
  • Νέα ήθη κι έθιμα από τον Χρήστο Σπίρτζη που καταργεί την έκπτωση της άμεσης εξόφλησης των προστίμων κατά 50%
  • Τα πρόστιμα θα εξαρτώνται από την επικινδυνότητα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια

Ριζικές αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ φέρνει ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με κυριότερη την κατάργηση της έκπτωσης 50% για όσους πληρώνουν τα πρόστιμα της τροχαίας εντός δεκαημέρου. Επίσης, το ύψος του προστίμου θα εξαρτάται πλέον από τρεις παραμέτρους, την επικινδυνότητα, την αντικοινωνική συμπεριφορά, αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια που θα επιβεβαιώνονται μέσω taxis.

Με λίγα λόγια, η τροχαία θα επιβάλει πρόστιμο και στη συνέχει το ποσό θα μεγαλώνει ή θα μικραίνει ανάλογα με τα οικονομικά κριτήρια του παραβάτη.

Ειδική παράβαση θεωρείται πλέον η παραδοσιακή ελληνική υβριστική χειρονομία της μούντζας από επαγγελματίες οδηγούς (όπως επίσης και το μεσαίο δάκτυλο)

Για τις αλλαγές αυτές ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε το κλιμάκιο των θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Η συνάντηση Σπίρτζη – θεσμών αφορούσε το θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Επίσης, ο κ. Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους.

Ενημέρωσε επίσης τους θεσμούς πως το 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες της επικράτειας, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας