1:03 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Απαγορευτικό στις ουρές έξω από τα εμπορικά καταστήματα στη Βενεζουέλα

Απαγορευτικό στις ουρές έξω από τα εμπορικά καταστήματα στη Βενεζουέλα

Τραγικές στιγμές εξακολουθούν να ζουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, με τις ελλείψεις σε βασικά είδη, από γάλα μέχρι το χαρτί τουαλέτας να έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, μετά την προσωρινή διακοπή στη διανομή τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Άλλη μία πολιτεία, μετά τις Μπολιβάρ και Γιαρακούι, αποφάσισε να απαγορεύσει τις ουρές έξω από τα εμπορικά καταστήματα: «Θα απαγορεύσουμε τις ουρές έξω από τα εμπορικά καταστήματα. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες», ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Στέλα Λούγκο, κυβερνήτρια της πολιτείας Φάλκον.

Ακόμα, σε άλλες περιοχές, οι αρχές επιτρέπουν στους καταναλωτές να ψωνίζουν μόνο συγκεκριμένες ημέρες, και ανάλογα με τον αριθμό της ταυτότητάς τους.

Ωστόσο σε αρκετές άλλες πολιτείες, πολλοί Βενεζουελάνοι περιμένουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα πεζοδρόμια —κάποιοι στήνουν ακόμη και αιώρες για να ξεκουράζονται—, μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζιά για να προμηθευτούν τα αναγκαία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τοπική εταιρία δημοσκοπήσεων, η δημοτικότητα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πέφτει συνεχώς εξαιτίας των ελλείψεων, και τον Δεκέμβριο είχε μειωθεί στο 22%. Οι αντίπαλοι του προέδρου κατηγορούν τον ίδιο και τον προκάτοχό του, τον Ούγκο Τσάβες, για την οικονομική ύφεση, τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Αμερική και τις ελλείψεις, τα οποία θεωρούν απόρροια των 15 ετών σοσιαλιστικής διακυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο 52χρονος Μαδούρο υποστηρίζει ότι «η εύπορη ελίτ, τα ξένα μέσα ενημέρωσης και η αντιπολίτευση, με την ενθάρρυνση της Ουάσιγκτον, έχουν εξαπολύσει οικονομικό πόλεμο» στη χώρα του. «Είναι μια στρατηγική για να αναστατώσουν τους ανθρώπους, να τους ωθήσουν στα άκρα και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», υποστήριξε μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης από την Αλγερία στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSUR.

Την ίδια ώρα, ο Μαδούρο και υπουργοί της κυβέρνησής του περιοδεύουν στην Κίνα, τη Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες για να βρουν επενδύσεις και να ζητήσουν από τον ΟΠΕΚ να αναλάβει δράση προκειμένου να ανακόψει τη συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου, ένα γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας