12:43 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το «beergate» ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το «beergate» ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ

Αστυνομική έρευνα έκρινε πως ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ δεν παραβίασε τους κανόνες του lockdown κατά τη διάρκεια κομματικής συνάθροισης στο Ντάραμ τον Απρίλιο του 2021.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση διεξήγαγε την έρευνα για το λεγόμενο «beergate», δηλαδή το κατά πόσο το takeaway γεύμα και οι μπύρες για περίπου 20 άτομα που παραγγέλθηκαν στα γραφεία του κόμματος στο Ντάραμ στο τέλος συνάντησης ενόψει εμβόλιμης εκλογικής διαδικασίας συνιστούσε παραβίαση των κανόνων που ίσχυαν λόγω πανδημίας.

Ο σερ Κιρ είχε δηλώσει πως αν του επιβαλλόταν πρόστιμο από την αστυνομία, θα παραιτούνταν, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στον οποίο επέβαλε πρόστιμο η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου για το partygate.

Μετά από την απαλλαγή του κ. Στάρμερ, αλλά και της αναπληρώτριας ηγέτιδος του κόμματος Άντζελα Ρέινερ που ήταν παρούσα στην κομματική σύσκεψη, εκπρόσωπος των Εργατικών τόνισε ότι αμφότεροι «ήταν εξ αρχής ξεκάθαροι ότι δεν είχαν παραβιαστεί κανόνες στο Ντάραμ».

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε πως μετά από εκτενή έρευνα κρίθηκε πως «δεν υπήρξε κάτι επιλήψιμο περί παραβίασης των κανονισμών», καθώς επρόκειτο για συνάθροιση με σκοπό «απαραίτητη εργασία», κάτι που επιτρεπόταν από τους κανόνες.

«Κατά συνέπεια, η αστυνομική διεύθυνση του Ντάραμ δε θα επιβάλει χρηματικά πρόστιμα σε σχέση με τη συνάθροιση και δε θα ληφθεί περαιτέρω δράση», προσθέτει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

Επικοινωνιακά τρικ από Μπόρις Τζόνσον μετά το party-gate

Δύσκολα αποτελέσματα για τους Τόρις – «Κόκκινο» το Λονδίνο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας