4:36 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Απαλλαγή Λιακουνάκου, Κάντα, Σμπώκου και Αρκουμενέα ζητά ο εισαγγελέας για την υπόθεση με τα Σινούκ

Απαλλαγή Λιακουνάκου, Κάντα, Σμπώκου και Αρκουμενέα ζητά ο εισαγγελέας για την υπόθεση με τα Σινούκ

Δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να θεμελιώσουν ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων στη δίκη για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook, ανέφερε σήμερα στην πρότασή του προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι τέσσερις κατηγορούμενοι της υπόθεσης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι για τους οποίους ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή τους είναι: Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο στενός του συνεργάτης στην εταιρεία SONAK Ηλίας Αρκουμανέας, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Σμπώκος και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Κατά περίσταση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την εισαγγελική πρόταση.Η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook. Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από την εισαγγελική έρευνα που είχε διενεργηθεί για την υπόθεση είχε προκύψει πως τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 40,5 εκατ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας