13:37 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Απάντηση του υπ. Υγείας στην ανάρτηση Τσίπρα με διευκρινίσεις για την επιστροφή στην δουλειά

Απάντηση του υπ. Υγείας στην ανάρτηση Τσίπρα με διευκρινίσεις για την επιστροφή στην δουλειά

Με αφορμή την κατωτέρω ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείο Υγείας επισήμανε ότι:

Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα.

Αλ.Τσίπρας: Ύστερα από 5 μέρες νόσησης με θετικό τεστ, με βάση τον ΕΟΔΥ θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την φωτογραφία του θετικού του τεστ.

«Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σχολιάζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας

Βουλή: Μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας