12:27 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Δεν αρκούν στο επιβατικό κοινό όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις ελλείψεις στο ΜΜΜ, τις καθυστερήσεις, τον συνωστισμό τώρα έρχεται να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την Πέμπτη στις μετακινήσεις στην Αθήνα μια και έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) για τους εργαζομένους στα οδικά μέσα διαμαρτυρόμενη για τη σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ για την παροχή συγκοινωνιακού έργου στα δεύτερα.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των εργαζομένων, χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς θα μείνει η Αθήνα την ίδια ημέρα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό θα προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ. Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) διεκδικούν μεταξύ άλλων άμεσες προσλήψεις και αγορά ανταλλακτικών για την επισκευή συρμών, μέσα προστασίας, την υπογραφή ΣΣΕ, την επαναπρόσληψη τριάντα καθαριστών, ενώ δηλώνουν την αντίθεσή τους στο «κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία, πάντως, μένει να φανεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της Πέμπτης, από την οποία θα εξαρτηθεί και η εκτέλεση των δρομολογίων εκείνη την ημέρα. Την απεργία προκήρυξε η ΟΣΜΕ που είναι δευτεροβάθμιο σωματείο.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο όμως το πρωτοβάθμιο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ σε δική τους ανακοίνωση επεσήμαιναν ότι η απόφαση για την απεργία της Πέμπτης ελήφθη από την ΟΣΜΕ ερήμην τους. Αφού τονίζουν ότι «το υπαρκτό ζήτημα της κατάστασης στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες δεν το αντιμετωπίζουμε με κομματικές εξαρτήσεις και παραταξιακές σκοπιμότητες», γνωστοποιούν σε επιβάτες και εργαζομένους ότι «καμία απεργιακή κινητοποίηση δεν υφίσταται για τις 15 Οκτωβρίου 2020».

Ωστόσο, τους ισχυρισμούς του Συνδικάτου για κοινή απόφαση μη συμμετοχής στην απεργία, διαψεύδει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ο οποίος σε ανάρτησή του κάνει λόγο για «εργοδοτικά σωματεία» και αναφέρει ότι «Ως γραμματέας της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και επικεφαλής της παράταξης, ενημερώνω τους συναδέλφους ότι ποτέ δεν έγινε Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί ή όχι η συμμετοχή της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ στο κατάπτυστο δελτίο τύπου εργοδοτικών σωματείων της ΟΣΥ. Είναι πραξικοπηματική πράξη, η οποία και καταγγέλλεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιβαδειά: Πέταξε πέτρα σε σχολικό – δυο παιδιά τραυματίστηκαν

Σοβαρό επεισόδιο έξω από το σπίτι του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας