1:17 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Απίστευτα πράγματα στην ΚτΠ ΑΕ: Δίνουν 37 ημέρες υπηρεσιακή άδεια στον εαυτό τους και εργάζονται διακοπεύοντας...

Απίστευτα πράγματα στην ΚτΠ ΑΕ: Δίνουν 37 ημέρες υπηρεσιακή άδεια στον εαυτό τους και εργάζονται διακοπεύοντας...

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Ως ιδιωτική επιχείρηση ή προσωπικό τους μαγαζί αντιμετωπίζουν έναν από τους μεγαλύτερους φορείς του Δημοσίου διάφορα προβεβλημένα στελέχη του! Φτάνουν στο σημείο να… πριμοδοτούν τον εαυτό τους μέχρι και με ένα μήνα υπηρεσιακή άδεια ή να δηλώνουν ψευδώς πως τον Δεκαπενταύγουστο συμμετέχουν σε συσκέψεις ενώ στην πραγματικότητα κάνουν διακοπές. Ο λόγος για υψηλόβαθμα στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., μερικά εκ των οποίων εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν σε μια σειρά από κωμικοτραγικές καταστάσεις που προκαλούν, όμως, το δημόσιο αίσθημα, καθώς καταγγέλλονται ακόμη και για ενθυλάκωση χρηματικών αποζημιώσεων που δεν δικαιούνται.

Ο «καυτός» φάκελος βρίσκεται ήδη στην διάθεση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος την Δευτέρα επισκέφθηκε την ΚτΠ Α.Ε., συνομίλησε με τους επικεφαλής της εταιρείας και ζήτησε μηδενική ανοχή απέναντι σε ζητήματα αδιαφάνειας και διαφθοράς αλλά και την αξιοποίηση όλων των στελεχών.

Από τα στοιχεία που δημοσιεύει πάντως σήμερα το ereportaz.gr προκύπτει ότι εντός του δημόσιου φορέα επικρατεί η νοοτροπία του «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».

Έβαλε 37 ημέρες άδεια στον εαυτό του!

Η περίπτωση ανώτερου στελέχους της ΚτΠ Α.Ε. που έφτασε στο σημείο να «πριμοδοτήσει» με υπηρεσιακή άδεια 37 ημερών τον εαυτό του σίγουρα διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Πρόκειται για τον διευθυντή Διοίκησης και Προσωπικού της εταιρείας ο οποίος προφανώς με αυτή την συμπεριφορά θεωρεί ότι δίνει το καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρείας.

Βάσει των στοιχείων που βρίσκονται στην διάθεσή μας το εν λόγω στέλεχος λείπει σε άδεια από τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 και αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του στις 13 Νοεμβρίου! Φρόντισε βλέπετε να «κολλήσει» στην αναρρωτική άδεια την οποία είχε πάρει από τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2015 και υπηρεσιακή άδεια 27 εργάσιμων ημερών που μαζί με τα Σαββατοκύριακα φτάνει τις 37 ημέρες. Βάσει της καταγγελίας που κατέληξε στο γραφείο του κ. Κουρουμπλή πρόκειται για «ψεύτικη υπηρεσιακή άδεια» η οποία δόθηκε με την έγκριση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας προκειμένου το εν λόγω στέλεχος να πληρώνεται από το σπίτι του!

ΚΤΠ ΑΕ«Κάνει κατάχρηση του ρόλου του και παράβαση των καθηκόντων του καθώς εμφανίζεται να λείπει από την δουλειά εξυπηρετώντας υπηρεσιακές ανάγκες οι οποίες όμως δεν υπάρχουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το πλέον παράδοξο είναι ότι την άδεια έχει υπογράψει και ο υπεύθυνος προσωπικού της εταιρείας ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει ένα άλλου είδους πρόβλημα: Δεν μπορεί να κατέχει την συγκεκριμένη θέση καθώς είναι απόφοιτος ΤΕΙ. Ψύλλοι στα άχυρα, θα πει κάποιος…

Η καλοκαιρινή άδεια μετατράπηκε σε υπηρεσιακή

Μια άλλη ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί και εκείνη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Καταγγέλλεται ότι μετέτρεψε την καλοκαιρινή του άδεια σε υπηρεσιακή με αποτέλεσμα να εισπράξει 3.000 ευρώ τα οποίο όμως δεν δικαιούταν. Το συγκεκριμένο ποσό προήλθε από την εξόφληση της κανονικής άδειας που δεν χρησιμοποίησε καθώς –σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- την αντικατέστησε με την υπηρεσιακή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το εν λόγω στέλεχος που αντικαταστάθηκε πριν από λίγο καιρό από τον κ. Μανωλιτσάκη εμφανίζεται στις 12, 13, 14, 16, 17, 18 και 19 Αυγούστου 2015 να βρίσκεται σε υπηρεσιακή άδεια, ενώ στην πραγματικότητα απολάμβανε τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Θεσπρωτία. Σαν να μην φτάνει αυτό πριν από 15 ημέρες το συγκεκριμένο πρώην στέλεχος φέρεται να εισέπραξε 3.000 που εδικαιούτο για τις ημέρες κανονικής άδειας που δεν είχε χρησιμοποιήσει!

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις και όχι μόνο έχουν θορυβήσει τον αρμόδιο υπουργό ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να βάλει τέλος σε ανάλογες νοοτροπίες και συμπεριφορές ενώ εντός της υπηρεσίας γίνεται λόγος ακόμη και για δημιουργία κλίκας που απαρτίζεται στελέχη φίλα προσκείμενα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο με σκοπό να επικρατεί μια ολοκληρωτική κατάσταση και να πιέζονται υπηρεσιακά στελέχη προκειμένου να ικανοποιούνται συγκεκριμένοι σκοποί. Στο πλαίσιο της αδιαφάνειας που επικρατεί εντάσσεται και η περίπτωση της γραμματέως του Διευθύνοντος Συμβούλου η οποία εμφανίζεται να έχει υψηλότερες αποδοχές από τους διευθυντές της υπηρεσίας.

Διαβάστε όλες τις αποκαλύψεις του ereportaz για την Κοινωνία της Πληροφορίας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας