4:10 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Απίστευτο αλλά... ό,τι λέει ο νόμος: Ο Γιαμάλ απαγορεύεται να παίζει στο EURO μετά τις 23:00 το βράδυ!

Απίστευτο αλλά... ό,τι λέει ο νόμος: Ο Γιαμάλ απαγορεύεται να παίζει στο EURO μετά τις 23:00 το βράδυ!

Ένας νόμος του γερμανικού κράτους βάζει σε μπελάδες την Ισπανία λόγω του ανήλικου Γιαμάλ. Το νέο μεγάλο αστέρι της Ισπανίας συστήνεται φέτος για τα καλά στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό. Τον λένε Λαμίν Γιαμάλ, είναι μόλις 16 ετών, αλλά ήδη οι συγκρίσεις με «ιερά τέρατα» του ισπανικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου είναι αναπόφευκτες. Ο μικρός «βγάζει μάτια», αλλά η ηλικία του και ο τόπος στον οποίο διεξάγεται το φετινό EURO βάζουν σε μπελάδες την εθνική Ισπανίας.

Γιατί; Γιατί στη Γερμανία υπάρχει ξεκάθαρος νόμος που πρέπει να τηρείται (όπως όλοι οι νόμοι στη συγκεκριμένη χώρα) και ο οποίος λέει ότι κανένας ανήλικος δεν μπορεί να εργάζεται μετά τις μετά τις 20:00 το βράδυ. Οι Γερμανοί είναι ελαστικοί όσον αφορά τους ανήλικους αθλητές, γνωρίζοντας πως οι αγώνες συνήθως γίνονται μετά τις 20:00 και επιτρέπουν με γονική συναίνεση να εργάζονται μέχρι τις 23:00.

Αυτή τη στιγμή ο ανήλικος Γιαμάλ δεν έχει υπάρξει κάποιο θέμα, γιατί στον αγώνα με την Ιταλία ο οποίος ολοκληρωνόταν γύρω στις 23:00 ώρα Γερμανίας αντικαταστάθηκε στο 70′. Όμως στη φάση των νοκ άουτ υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση σε κάποιο παιχνίδι της Ισπανίας. Άρα να τελειώσει μετά τις 23:00 τη νύχτα.

Αν λοιπόν ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε τον αφήσει στο γήπεδο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τότε η Ισπανία θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που ο Γιαμάλ θα… εργάζεται μετά τις 23:00, σύμφωνα με τον νόμο της Γερμανίας.

Η Ισπανία έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, θα προσπαθήσει να το λύσει επειδή πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, πλην όμως οι Γερμανοί δεν κάνουν… εκπτώσεις όσον αφορά τους νόμους. Και εδώ μιλάμε για έναν νόμο του κράτους. Αν θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις για Ισπανία και Γιαμάλ σε περίπτωση που αγωνιστεί μετά τις 23:00; Σύμφωνα με όσα αναφέρει η BILD, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις για κάποια βαρύτερη ποινή πέρα από το πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Πηγή: sportal.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας