7:23 Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Απίστευτο θράσος: Στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου παζάρευε χθες ενοίκιο για ακίνητο της Κιβωτού του Κόσμου!

Απίστευτο θράσος: Στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου παζάρευε χθες ενοίκιο για ακίνητο της Κιβωτού του Κόσμου!

Η επίδειξη θράσους  βάζει σε σκέψεις και προβληματίζει ακόμα περισσότερο, την ώρα που οι αποκαλύψεις για την αθέατη όψη της «Κιβωτού» έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, κάποιοι όπως φαίνεται δε λένε να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά.
Στη δική του περίπτωση, το ξήλωμα από το διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού» δεν άλλαξε τη μεθοδολογία του. Ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος, ο άλλοτε υπεύθυνος για τα ακίνητα της οργάνωσης από δωρεές, συνεχίζει να διαπραγματεύεται τιμές και να κλείνει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους που θέλουν να νοικιάσουν, σαν να μην άλλαξε τίποτα.

Όπως έκανε επί 6 χρόνια, στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Το LIVE NEWS επικοινώνησε μαζί του. Σε μια σειρά από ενοικιαστήρια στην Πάτρα και την Αθήνα, το δικό του τηλέφωνο. Είναι ακίνητα που κατέληξαν στην «Κιβωτό» από δωρεές και τα προηγούμενα χρόνια, όπως άλλωστε και ο ίδιος είχε παραδεχτεί, ήταν υπεύθυνος για τα περεταίρω με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα Αντωνίου.

«Τα ακίνητα αυτά τα είχαν κάνει δωρεά ή τα είχαν αφήσει μέσω διαθήκης στην Κιβωτό και η Κιβωτός τα διαχειρίζεται είτε βάζοντας οικογένειες είτε νοικιάζοντας τα», λέει ο ίδιος.

Από προπονητής στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της «Κιβωτού» σε θέση κλειδί. Διαχειριστής των ακινήτων που κατέληγαν στην οργάνωση και πολλά από τα οποία νοικιάζονταν.

Σε μια προσπάθεια να φανεί αν συνεχίζει και σήμερα τα όσα έκανε, παρά την απομάκρυνσή του, το LIVE NEWS επικοινώνησε μαζί του ως υποψήφιοι ενοικιαστές, για ακίνητο 90 τετραγωνικών στο κέντρο της Πάτρας.

«Ναι, ναι αυτό είναι μία αποθήκη. Αυτό αρχική τιμή είναι 300 ευρώ αλλά από ότι ξέρω είναι συζητήσιμο, τώρα ανάλογα και το τι αποθήκη θα γίνει, τώρα αν… 280 κάπου εκεί είναι η τιμή του ενοικίου από ότι με έχουν ενημερώσει».

Η συνομιλία μαζί του κρατάει 5 λεπτά και σε αυτά κλείνει ραντεβού και δίνει μια πρώτη γεύση για τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν για να κλείσει η συμφωνία.

«Με τι αντικείμενο, επειδή είναι η πολυκατοικία, δεν ξέρω αν σας δίνει και άδεια. Λογικά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με αυτό, αλλά… Με ρούχα. Θα είναι βιοτεχνία η θα είναι κατάστημα λιανικής; Δεν είναι θέμα τι θέλουμε μπροστά. Είναι ό,τι είναι το νόμιμο, δεν υπάρχει το μπροστά και πίσω και κανονικά. Ό, τι είναι το νόμιμο. εγγύηση και ένα ενοίκιο. Αλλά τώρα αυτό δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ό,τι παίρνει όλος ο κόσμος».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κιβωτός του Κόσμου: «Πήρα τα €347.000 από τη θυρίδα για να τα… μετρήσω», λέει η πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Αλλάζουν τις διαθήκες για να μην αφήσουν ακίνητα στην Κιβωτό (Βίντεο)


Όπως λέει το ακίνητο ανήκει σε έναν οργανισμό, για λογαριασμό του οποίου κάνει τη διαπραγμάτευση. Όταν όμως ρωτήθηκε ποιος είναι αυτός ο οργανισμός, ο ίδιος δε δίνει απάντηση.

«Όχι, όχι, όχι δεν είμαι ιδιοκτήτης. Ούτε μεσίτης είμαι , συνεργάτης είμαι και εκπροσωπώ οργανισμό. Να σας πω κάτι τώρα; Μου κάνετε 150 ερωτήσεις από το τηλέφωνο. Θα τα πούμε από κοντά, εάν θα υπάρξει επαφή, πολύ ευχαρίστως, να τα πούμε από κοντά και ό,τι απορίες έχετε να σας τις λύσω. Τώρα με παίρνετε στο τηλέφωνο και με ρωτάτε μόνο Ε9 που δεν μου ζητάτε. Αυτό εισπράττω. Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Αυτή είναι η τελευταία τιμή που έχω από τους ιδιοκτήτες».

Παρά την απομάκρυνσή του, παρά τις αλλαγές στην πυραμίδα της «Κιβωτού», ο ίδιος συνεχίζει όπως φαίνεται στα γνώριμα βήματα.

«ΝΑ σας πω κάτι; Επειδή αυτή την στιγμή δεν είναι το θέμα μας τα 20 – 30 ευρώ να το συζητήσω κι εγώ αλλά θα πρέπει, επειδή είμαστε στην Αθήνα, θα πρέπει να βρεθούμε κάτω, να βρεθούμε από κοντά να το συζητήσουμε».

Η συνομιλία μαζί του γεννά μια σειρά από ερωτήματα. Τι λόγους έχει να διαπραγματεύεται ακόμα ακίνητα που δεν του ανήκουν; Γιατί συνεχίζει να κλείνει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους; Γιατί παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος ενός οργανισμού που αρνείται να κατονομάσει.

Ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος είχε απομακρυνθεί πριν από 10 ημέρες από το διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού», όταν η υπόθεση βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας. Τότε είχε προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους.

Παρόλα αυτά μέχρι και χθες βράδυ συνέχιζε να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και να διαπραγματεύεται.

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και καθημερινά τα στοιχεία της έρευνας γεννούν νέα ερωτήματα για την αθέατη όψη της «Κιβωτού» και τον άλλοτε υπευθύνων της.

«Παγώνουν όλα μέχρι νεωτέρας»
Σήμερα το μεσημέρι η εκπομπή Live News επικοινώνησε ξανά με τον κ. Σωτηρόπουλο και είπε ότι δεν εκπροσωπεί πια τον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτή την στιγμή έχω την ενημέρωση ότι παγώνουν τα πάντα. Γιατί ο ιδιοκτήτης δεν θέλει αυτή την στιγμή να μισθώσει τίποτα. Η ενημέρωση που πήρα ήταν να μην μισθώνουν.

»Δεν είναι θέμα οικονομικό, όσο το ότι ο οργανισμός αποφάσισε να μην τα μισθώσει αυτά τα ακίνητα μέχρι νεωτέρας».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας