16:02 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Απίστευτο: Ξέχασαν ιατρική πετσέτα πίσω από την καρδιά 37χρονου - Ζει από θαύμα!

Απίστευτο: Ξέχασαν ιατρική πετσέτα πίσω από την καρδιά 37χρονου - Ζει από θαύμα!

Πρόκειται για άντρα ηλικίας 37 χρονών από τη Λεμεσό ο οποίος ζούσε με ιατρική πετσέτα πίσω από την καρδιά για 12 χρόνια. Σύμφωνα με επιστήμονες αυτό θεωρείται πρωτοφανές στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. “Ο 37χρονος ζει από θαύμα”λένε.

Η ιατρική γάζα – πετσέτα που ξέχασαν στο χειρουργείο!

Το ιστορικό της απίστευτης αυτής υπόθεσης:

Μάρτιος 2010:
Με έξοδα του κράτους ο ασθενής μεταφέρθηκε σε γνωστή κλινική στο Λονδίνο, Αγγλία. Εκεί έκανε ξανά όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις – αναλύσεις- υπέρηχους – ακτινογραφίες. Ακολούθως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η μια βαλβίδα στην καρδιά αντικαταστάθηκε και η άλλη βαλβίδα διορθώθηκε με επιτυχία όπως του είπαν οι γιατροί.

Δεκέμβριος 2011:
Διαγνώστηκε με αρρυθμίες.

Ιανουάριος 2012:
24/01/12: Υποβλήθηκε σε καθετηριασμό και πάλι στην ίδια κλινική στο Λονδίνο, Αγγλία.
Στο μεταξύ ο ασθενής παρακολουθείτο από τους γιατρούς του και ήταν εντάξει.

Μάιος 2022:
Ένιωσε ζαλάδες και είχε τάσεις λιποθυμίας. Έτσι, μετέβηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και είχε ψηλούς παλμούς.
Του έκαναν ηλεκτρική ανάταξη – ηλεκτροσόκ  και ο  γιατρός που τον παρακολουθεί, του χορήγησε αντιπηχτικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θάνος Πλεύρης: Αυξήσεις και στα φάρμακα ανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας

Αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων με πρόσχημα τις…ελλείψεις


Σεπτέμβριος 2022:

Ο γιατρός – καρδιολόγος μέσα από υπέρηχο είδε ότι είχε κάποιες σκιές γύρω από την καρδία. Τον παρέπεμψε για αξονικό και όταν είδε τα αποτελέσματα είδε μια μάζα πίσω από την καρδιά του που δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι ήταν.

Ακολούθησαν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις στο Γερμανικό Ογκολογικό της επαρχίας Λεμεσού που επιβεβαίωναν τα πιο πάνω αποτελέσματα. Ο γιατρός του ήθελε την γνώμη του Καρδιοχειρούργου Δρ. Τζανάβαρου.

Ο Δρ. Τζανάβαρος είδε το αξονικό και τη μάζα που βρισκόταν πίσω από την καρδιά του πελάτη χωρίς να αντιλαμβάνεται τι ήταν και βεβαίως επέμενε, ότι δεν υπήρχε λόγος να βρισκόταν κάτι σε εκείνο το σημείο.

Οκτώβριος 2022:
Ξανά αξονικό πιο εξειδικευμένο στο Απολλώνειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία. Το Cardiac Innovation Center και ο Δρ. Τζανάβαρος, αποστέλνει τις εξετάσεις στη Γερμανία, σε γιατρούς που συνεργάζεται αλλά ούτε εκείνοι ήταν σε θέση να γνωματεύσουν. Το μόνο που είπαν, είναι ότι αυτή η μάζα δεν πρέπει να είναι εκεί και πρέπει να αφαιρεθεί.

Υπήρξαν υποψίες ότι ήταν καλώδιο από τον καθετηριασμό και κάποια μικρή γάζα αλλά τίποτα δεν ήταν σίγουρο. Κρίθηκε αναγκαίο, όπως ο πελάτης προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδίας.

Ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη με ρίσκο τη ζωή του πελάτη. Ο Δρ. Τζανάβαρος ήθελε να κάνει την επέμβαση αυτήν, με τον Γερμανό συνεργάτη του ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στην Κύπρο τον Δεκέμβριο 2022.

08 Δεκεμβρίου 2022:
Χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδίας στο Απολλώνειο Νοσοκομείο Λευκωσίας που διήρκεσε 4 ώρες.


Εντοπίστηκε ιατρική πετσέτα 10χ10 cm στο πίσω μέρος της καρδίας.

Η πετσέτα ξεχάστηκε στο σώμα του ασθενή κατά την χειρουργική επέμβαση στην κλινική στο Λονδίνο, Αγγλία, το 2010.

Φαίνεται σε ακτινογραφία θώρακα σε αξονική, οτιδήποτε έχει ακτίνες. Είναι παράξενο που ο ασθενής κατάφερε να ζήσει 12 χρόνια με αυτό το ξένο υλικό στην καρδία του. Διότι παρόμοια περιστατικά είχαν δημιουργήσει σηψαιμία με καταστροφικά αποτελέσματα. Δημιουργήθηκε μια αιμορραγία στην περιοχή έγινε πιο έντονη η παρουσία του υλικού αυτού στο σώμα του και ήταν πολύ επικίνδυνο να παραμείνει στο σώμα του.

Ήταν ένα ξένο σώμα που έπρεπε να αφαιρεθεί από την καρδιά του ασθενή. Αυτό το υλικό έσπρωχνε την καρδία προς το στέρνο. Μπορούσε ανά πάσα στιγμή – κατά το χειρουργείο – να τραυματιστεί η καρδία.

Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να του έκανε σοβαρό πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA Κύπρου:

Ο ασθενής επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και η ταλαιπωρία που υπέστη είναι πρωτόγνωρη. Έχει ήδη απευθυνθεί στους δικηγόρους του και έχει δώσει οδηγίες για απόδοση ευθυνών.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας