2:23 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Απιστία Τραπεζιτών: Κληρώνει στις 8 Δεκεμβρίου

Απιστία Τραπεζιτών: Κληρώνει στις 8 Δεκεμβρίου

Το θέμα για την απιστία Τραπεζιτών στον Άρειο Πάγο! Στις 8 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου σχετικά με την αναίρεση την οποία άσκησε ο αντεισαγγελέας του Α.Π., Γ. Παπαγεωργίου σχετικά με το νόμο-έκτρωμα ο οποίος αμνηστεύει ουσιαστικά τα τραπεζικά στελέχη που ελέγχονται για το κακούργημα της απιστίας. Η αναίρεση αφορά τον νόμο 4637/19 βάση τους οποίου:

– Για τη δίωξη των τραπεζικών στελεχών απαιτείται έγκληση που θα υποβάλλουν, όταν το κρίνουν, τα πιστωτικά ιδρύματα. Παύει δηλαδή την αυτεπάγγελτη δίωξη από εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί για την υπόθεση του εφοπλιστή, Θεόδωρου Βενιάμη, ο οποίος κατηγορούνταν για τα δάνεια της Marfin. Η δίκη έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία καθώς θα λύσει το «γόρδιο δεσμό» ο οποίος έχει ανακύψει σχετικά με τη διχογνωμία (κατά πόσο είναι αντισυνταγματικός ή όχι ο Νόμος) που εκφράζεται από εισαγγελείς αλλά και τα δικαστικά συμβούλια!

Πάντως, μαθαίνω, ότι ενδεχομένως το Ποινικό Τμήμα του Α.Π. να δηλώσει αναρμόδιο για την απιστία Τραπεζιτών και να παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αυτό, μεταξύ μας, εύχονται οι τραπεζίτες και οι δικηγόροι τους οι οποίοι ελπίζουν ότι θα βρεθούν περισσότερα ευήκοα ώτα για το…δράμα που περνούν!

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα ηχηρή ήταν η (ορθή) παρέμβαση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος που ζήτησε οι τραπεζίτες να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες και όχι σαν άνθρωποι ενός ανώτερου θεού!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας