3:28 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Απλήρωτοι για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Απλήρωτοι για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν έχουν ακόμη πληρωθεί τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Αθανάσιος Ζάχος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

“Ο ΟΑΣΘ μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν πρότυπο οικονομικό μοντέλο. Κυκλοφορούσε ολοκαίνουρια λεωφορεία και μετά το 2014 άρχισαν τα ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια τα προβλήματα άρχισαν από το 2010 όπως σε όλη τη χώρα. Τα χρήματα που οφείλονται στον ΟΑΣΘ είναι η μη συμφωνία τιμολογιακής πολιτικής, η κοινωνική πολιτική που κάνει, η αλλαγή του ΦΠΑ και τα χρωστούμενα χρήματα από τη διαιτησία” σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης σημείωσε ότι στον ΟΑΣΘ οφείλονται περίπου 133 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε ότι η συζήτηση για το θέμα έγινε για την ενημέρωση των πολιτών. ‘Προσβλέπουμε σε μια συνεργασία μαζί σας για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και πολλά ακόμη να αλλάξουν’ είπε ο κ. Κυρίζογλου και τόνισε ότι η ΠΕΔ θα τοποθετηθεί υπεύθυνα για το τι είδους οργανισμός θα πρέπει να είναι ο ΟΑΣΘ (αμιγώς ιδιωτικός, μεικτού τύπου με τη συμμετοχή και των Δήμων, αμιγώς δημοτικός ή οτιδήποτε άλλο), όταν ανοίξει μια συζήτηση για να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί, με βάση οικονομοτεχνικές μελέτες που πρέπει να γίνουν.“Δεν παίρνουμε τη δική σας θέση, αλλά τη θέση των πολιτών που πρέπει να μεταφέρονται από τον ΟΑΣΘ” είπε και τόνισε ότι η ΠΕΔ θα ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να την ενημερώσει για τις θέσεις του υπουργείου.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα συμφώνησαν ΟΑΣΘ και υπουργείο Εργασίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας