22:41 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Από Covid-19 πέθανε εργαζόμενος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Πειραιά

Από Covid-19 πέθανε εργαζόμενος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Πειραιά

Εργαζόμενος σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στον Πειραιά «έφυγε» από την ζωή, λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση ότι είχε νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά ζητά «να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο συγκεκριμένο κατάστημα («Σκλαβενίτη») για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην κινδυνεύσουν άλλοι εργαζόμενοι».

Και καταγγέλλει πως παρά τις επισημάνσεις «την σοβαρότητα της κατάστασης με παρεμβάσεις στα καταστήματα, μετράμε δεκάδες κρούσματα ενώ εξακολουθούν να αποκρύπτονται κρούσματα μετατρέποντας τα καταστήματα σε χώρους διασποράς».

«Ο θάνατος του συναδέλφου επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που το σωματείο μας καταγγέλλει από την αρχή της πανδημίας, ότι οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στους χώρους εργασίας αφού είναι ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας τους και πρόληψης για την διασπορά του ιού μέσα στους χώρους δουλειάς» προσθέτει το Σωματείο.

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν υπολογίζει τις ζωές των εργαζομένων και μπροστά στα κέρδη της,τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή και πίσω από τις ανάγκες τις προστασίας εργαζομένων και καταναλωτών, με αποτέλεσμα να μετράμε νεκρούς» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Κρίσιμη εβδομάδα για τις αποφάσεις περί lockdown, αυξάνονται οι νοσηλείες και εντείνεται η πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής

 

Προβληματίζει η Αττική των 437 κρουσμάτων – Που βρίσκονται τα περισσότερα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας