23:41 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Aπό Δευτέρα στην προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου

Aπό Δευτέρα στην προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου

Την προσεχή Δευτέρα καλείται στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να καταθέσει, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Χθες, Δευτέρα, παρέλαβε από την επιτροπή αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Από την πλευρά του το ΣΔΟΕ διαπιστώνει απόκρυψη εισοδημάτων συνολικού ύψους άνω των 6,3 εκατ. ευρώ για τις δύο εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη Παπακωνσταντίνου, και τους συζύγους τους, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη. Πάντως οι ελεγχόμενοι δεν αποδέχονται το πόρισμα.

Η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη – σύμφωνα με το ΣΔΟΕ – αφορά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 1997 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, διάστημα στο οποίο επεκτάθηκε η έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, η οποία διενεργήθηκε κατόπιν σχετικής εντολής, όταν διαπιστώθηκε ότι τα ονόματα των τριών συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου (εκτός αυτού της κ. Μαρίνας Παπακωνσταντίνου) περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα Λαγκάρντ με ονόματα καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC και είχαν διαγραφεί από αυτήν.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καταλογίζουν, ειδικότερα, απόκρυψη εισοδήματος ύψους 1.457.210,48 ευρώ στον κ. Ρωσσώνη, 193.499,47 ευρώ στην κ. Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 1.666.318,05 ευρώ στον κ. Σικιαρίδη και 2.987.660,08 ευρώ στην κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου.[/quote_text]

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” στο διαβιβαστικό έγγραφο που συνοδεύει την έκθεση που παραδόθηκε στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, ο αρμόδιος προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Μαντούβαλος, προαναγγέλλει διαδικασία ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου, καθώς και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στις αρμόδιες ΔΟΥ για τα περαιτέρω.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας