18:19 Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Από τα γεμιστά στο... αυτογκόλ αρκεί μιας Φωτίου η τοποθέτηση

Από τα γεμιστά στο... αυτογκόλ αρκεί μιας Φωτίου η τοποθέτηση

 

Οι δηλώσεις της για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης έβαλαν «φωτιά» στα κοινωνικά δίκτυα και έδωσαν πάσα για… τρολάρισμα

Πώς το έλεγε ο Σόλων; «Γηράσκω δ΄αιεί πολλά διδασκόμενος», δηλαδή «γερνάω μαθαίνοντας πάντα πολλά». Στα δικά μας σχολικά χρόνια, βέβαια, η φράση αποδιδόταν στον Σωκράτη, αλλά ο Σόλων, ένας εκ των επτά σοφών, έζησε 100 πριν από τον Αθηναίο φιλόσοφο. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενό μας. Εμείς θέλουμε να αποδείξουμε ότι στη σύγχρονη Ελλάδα δεν μαθαίνουμε όσο γερνάμε. Ή έστω όσο μεγαλώνουμε. Το διευκρινίζουμε για να μη μας προσάψουν κάποια κατηγορία περί ηλικιακού ρατσισμού. Όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος από τις κάθε  μορφής συλλογικότητες.

Η διαχρονική ρήση αποδεικνύεται ότι δεν ήταν από τις αγαπημένες της Θεανώς Φωτίου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε με τη μάθηση. Είτε τη δική της είτε των φοιτητών της. Αν και μπορεί να χαρακτηριστεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως μία εκπρόσωπος της διά βίου μάθησης, επί της ουσίας τα βασικά διδάγματα από την αρχαιότητα τα προσπέρασε. Γι’ αυτό και βάζει… αυτογκόλ, όπως έγραψε ακόμα και η «Εφημερίδα των Συντακτών» μετά την τοποθέτησή της στο Κοινοβούλιο.

«Όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών», είπε μεταξύ άλλων η εκ των καθηγητών που είχε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως συμβαίνει με κάθε αυτογκόλ, οι αντίπαλοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν.

Πρώτος και καλύτερος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Καλά καλά δεν είχε τελειώσει την τοποθέτησή της η Φωτίου και ο υπουργός Ανάπτυξης πανηγύριζε. Είχε προεξοφλήσει την πορεία της μπάλας. «Η @TheanoFotiou στη Βουλή πριν λίγο ευθέως είπε ότι οι επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση ως προς τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης βγάζουν τις υποκλοπές για να ρίξουν την κυβέρνηση! Τα σχόλια δικά σας…», έγραψε ο Άδωνις!

Ακολούθησε ο Γιάννης Οικονόμου! Σταδιακά πήραν τη σκυτάλη και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Εκεί που η αντιπολίτευση σφυροκοπούσε όχι απλώς την κυβέρνηση, αλλά τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο κάδρο του σκανδάλου τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την ώρα που όλα τα βέλη στόχευαν στο Μέγαρο Μαξίμου, η Φωτίου υπέδειξε ως ενορχηστρωτές των παρακολουθήσεων κάποιους επιχειρηματίες που απλώς ενδιαφέρονται για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενά μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημετέρους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δεν θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες», έσπευσε να μαζέψει η Φωτίου τα ασυμμάζευτα όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν εισηγήσεις για να τη διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη σχέση σεβασμού που συνδέει έναν φοιτητή με την καθηγήτριά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε απλώς να αποσύρει τη Θεανώ από τη δημοσιότητα. Διότι άλλο να μιλάς για τα γεμιστά και να γίνεσαι viral, και εντελώς διαφορετικό να αφαιρείς από την πολιτική αντιπαράθεση το ένα από τα δύο όπλα που θεωρούν ότι διαθέτουν στο κόμμα σου.

Εκεί που ο Τσίπρας είχε απασφαλίσει κατά της κυβέρνησης, του ήρθε η Θεανώ και τον αφόπλισε!

Αλλά πέρα από τα στενά κομματικά συμφέροντα ή ακόμα και τις εσωκομματικές έριδες, εμείς πρέπει να σταθούμε και στην άλλη όψη του νομίσματος. Η Φωτίου προσέδωσε στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας στοιχεία που παραπέμπουν σε κακοποιούς. Εμείς δεν λέμε ότι όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι καλά παιδιά.

Αλλά εμείς δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε. Δεν φιλοδοξούμε να συναναστραφούμε με τους ανθρώπους που προηγουμένως έχουμε κατηγορήσει ως υπεύθυνους για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Η Φωτίου και το κόμμα της, όμως, ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Πώς θα καθίσει έπειτα στο ίδιο τραπέζι με εκείνους που στοχοποιεί; Πώς θα χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης για να μην επηρεαστεί η ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση η καθημερινότητα των πολιτών; Εδώ μπαίνει ότι δεν διδάσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ παρότι μεγαλώνουν. Τα ίδια λάθη έκαναν το 2015, όταν προσπάθησαν να συγκρουστούν με τον επιχειρηματικό κόσμο. Από τότε, όμως, πέρασαν επτά χρόνια. Κάτι θα έπρεπε να έχουν μάθει. Αντίθετα, κάποιοι αποδεικνύονται ανεπίδεκτοι μαθήσεως και εκτός των άλλων χαλούν και το αφήγημα του Κώστα Βαξεβάνη για παρακολουθήσεις απευθείας από το Μαξίμου.

 

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας