16:56 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Από τα μακαρόνια... στο ελαιόλαδο

Από τα μακαρόνια... στο ελαιόλαδο

Άνοιξε ο δρόμος για την είσοδο της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ στον χώρο του ελαιολάδου, μετά το deal με την Terra Creta. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία 70 ετών και αποτελεί τη Νο1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα. Το 2020 έκλεισε με τζίρο 70.000.000 ευρώ έχοντας επενδύσει στη χώρα μας περισσότερα από 30.000.000 ευρώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε: «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την Terra Creta και τους ανθρώπους της στην οικογένεια της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ. Η είσοδός μας στην κατηγορία του ελαιολάδου σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να μετεξελιχθούμε σε έναν όμιλο που θα προσφέρει σε όλον τον κόσμο τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής διατροφής. Όραμά μας είναι να δώσουμε στο ελληνικό ελαιόλαδο τη θέση που του αξίζει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Η Terra Creta με έδρα το Κολυμβάρι Χανίων δραστηριοποιείται στον κλάδο της παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Terra Creta Grand Cru ποικιλίας κορωνέικης, κατατάχθηκε το 2020 μεταξύ των δέκα καλύτερων ελαιόλαδων παγκοσμίως και ως το Νο1 πολυβραβευμένο ελληνικό ελαιόλαδο στον κόσμο.

Η Terra Creta έχει τζίρο 19.000.000 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της (το 95%) εξάγεται σε 30 χώρες του εξωτερικού. Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός και νομικός σύμβουλος.

Η Ζήνα Κουτσελίνη στο διεθνές δίκτυο Αλ Τζαζίρα

Πρωτοφανές φιάσκο της UEFA: Eπαναλαμβάνεται η κλήρωση του Champions League

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας