9:42 Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

«Από την αγορά της Γουχάν προήλθε ο κορωνοϊός» λέει διεθνής ομάδα επιστημόνων

«Από την αγορά της Γουχάν προήλθε ο κορωνοϊός» λέει διεθνής ομάδα επιστημόνων

Στοιχεία που χαρακτηρίζονται αδιάσειστα και αποδεικνύουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινησε από την αγορά θαλασσινών και άγριων ζώων στη πόλη Γουχάν της Κίνας φέρνει στο φως διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science καταλήγει ότι τα πρώτα γνωστά κρούσματα Covid 19 εντοπίστηκαν σε άτομα που εργάζονταν ή ψώνιζαν στην αγορά.

Παράλληλα, με χρήση γενετικών πληροφοριών, συμπεραίνεται ότι δύο παραλλαγές του ιού μεταδόθηκαν από ζώα σε ανθρώπους τον Νοέμβριο και στις αρχές Δεκεβρίου του 2019.

Επιχειρώντας να απαντήσουν στο ερώτημα «γιατί από τους χιλιάδες ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν στη Γουχάν μόνο 50 αποδείχθηκε ότι έχουν σχέση με την αγορά», οι επιστήμονες αποδίδουν το γεγονός στην υπερμεταδοτικότητα του κορωνοιού και την ανάπτυξη ήπιων συμπτωμάτων σε μεγάλο μέρος των μελών της κοινότητας.

Σύμφωνα με την μελέτη το γενετικό αποτύπωμα του κορωνοιού εντοπίζεται σε νυχτερίδες, αλεπούδες και άλλα θηλαστικά που πωλούνταν στην αγορά της Γουχάν.

Η επιστημονική ομάδα εκτιμά ότι η έρευνα της ανατρέπει την εσφαλμένη όπως την χαρακτηρίζει θεωρία πως ο κορωνοϊος, που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΟΥ ζητά ελέγχους στα κινεζικά εργαστήρια και τις αγορές ζώων της Γουχάν

O πρώην επικεφαλής του CDC επιμένει ότι ο SARS-CoV-2 «ξέφυγε» από εργαστήριο της Γουχάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας