19:23 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Αποφυλακίστηκε ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη - Η ανακοίνωση των δικηγόρων του

Αποφυλακίστηκε ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη - Η ανακοίνωση των δικηγόρων του

Ο Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, είχε συλληφθεί για το μεγάλο ριφιφί στις θυρίδες συστηματικής τράπεζας  στο Ψυχικό. Από τις θυρίδες είχαν αφαιρεθεί κοσμήματα, μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας 5.000.000 ευρώ.

Δεκατέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή του για το ριφιφί στο Ψυχικό ο Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, ήτοι της παρουσίας του σε αστυνομικό τμήμα, και την μη έξοδό του από την χώρα.

Δελτίο Τύπου, εξέδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του, κ. Αντώνης Βουλγαράκης και κ. Βασίλης Σερεμέτης στο οποίο αναφέρουν τα κάτωθι:

«Ο εντολέας μας κ. Γκουρούσης Βασίλειος με σύμφωνη γνώμη της κας. Εισαγγελέως και Διάταξη του -επί μακρόν και ενδελεχώς χειριζόμενου την κύρια ανάκριση- κου Ανακριτή οδηγήθηκε στην ελευθερία, γενομένης δεκτής επί της ουσίας της αιτήσεως αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης και των περιεχόμενων σε αυτήν ισχυρισμών της υπεράσπισης. Παρά την επί 4,5 μήνες παρακολούθηση του εντολέα μας μέχρι την προσαγωγή του και την παραπομπή του ενώπιον του κου Ανακριτή τον Μάρτιο του 2021, αλλά και την επί 14 μήνες κύρια ανάκριση ουδέν επιβαρυντικό στοιχείο προέκυψε από οιαδήποτε έρευνα που έλαβε χώρα. Αντιθέτως, το μοναδικό στοιχείο ενδείξεως εμπλοκής του εντολέα μας, και δη η ύπαρξη ενός ελάχιστου μικτού δείγματος βιολογικού υλικού εντός μίας θυρίδας, αποδυναμώθηκε από τα νεώτερα στοιχεία αλλά και τα εργαστηριακά δεδομένα που αναδείχθηκαν και προσκομίστηκαν με επιμέλεια της υπεράσπισης, αποδεχόμενου -στην ανακριτική διάταξη- του ενδεχόμενου της τυχαίας μεταφοράς βιολογικού υλικού, όπως η υπεράσπιση από κοινού με τον Τεχνικό μας Σύμβουλο-Γενετιστή δρα. Γεώργιο Φιτσιαλο από την πρώτη στιγμή απολύτως επιστημονικά τεκμηριωμένα με συνέπεια υποστήριξε και απέδειξε. Η προσπάθεια της υπερασπίσεως θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απαλλαγή του εντολέα μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφανθεί επί της υποθέσεως αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που ευρίσκονται εντός της δικογραφίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Λιγνάδη: Η κατάθεση του τέταρτου καταγγέλλοντα για βιασμό

Υπόθεση Βαλυράκη: Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή Χαλκίδας οι δύο ψαράδες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας