9:47 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Χονγκ Κονγκ: Απόκαλύψεις από το 19χρονο μοντέλο

Χονγκ Κονγκ: Απόκαλύψεις από το 19χρονο μοντέλο

Του Διονύση Γκουτζουρή

Αρχίζει και αποκτά υπόσταση το σενάριο που θέλει την 19χρονη Μυτιληνιά, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, να έχει πέσει θύμα μίας καλά οργανωμένης συμμορίας που «πουλάει φούμαρα» σε νεαρές για δήθεν καριέρα μοντέλου, συμμορία που οργανώνει ταξίδια με σκηνοθετημένα ραντεβού και κάποια στιγμή ανάμεσα σε δύο προορισμούς, παραδίδει το σακίδιο με το παράνομο εμπόρευμα.

Οι πληροφορίες που έρχονται με το σταγονόμετρο από το Χονγκ Κονγκ αναφέρουν πως η Ειρήνη έδωσε στις αρχές τα τηλέφωνα και τα ονόματα δύο Ρουμάνων, αυτά παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές, οι οποίες κατάφεραν να ανακαλύψουν τα πραγματικά τους ονόματα και να εξακριβώσουν πως ο ένας από τους δύο έχει στην κατοχή του 290 αριθμούς τηλεφώνου!  Ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν διαπιστώσει πως οι δύο Ρουμάνοι και η 19χρονη είχαν βγάλει διαβατήρια πολύ πρόσφατα.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 19χρονης, οι δύο Ρουμάνοι, ένας 28χρονος με το – ελληνοποιημένο – όνομα Πέτρος και ένας 37χρονος με το όνομα Νίκι, ταξίδεψαν μαζί της στην Αιθιοπία, συναντήθηκαν με έναν ντόπιο κι εκείνος ήταν που τους έδωσε το σακίδιο με τα «γλυκά». Εκείνοι της είπαν ότι στο ταξίδι της στο Χονγκ Κονγκ θα βρει έναν φίλο του Αιθίοπα, για να του δώσει τα τοπικά γλυκά. Κατά την παραμονή της στην Αιθιοπία έκανε κάποιες συναντήσεις με υποτιθέμενους ανθρώπους του μόντελινγκ.

Να σημειώσουμε πως η αρχικά ψύχραιμη συμπεριφορά της Ειρήνης στις φυλακές ανηλίκων του Χονγκ Κονγκ  έχει αλλάξει τις τελευταίες μέρες, με την ίδια να εμφανίζεται τρομαγμένη. Τρεις φορές την εβδομάδα την επισκέπτονται Έλληνες  από το προξενείο για να την καθησυχάσουν. Σύμφωνα με την ίδια, η πρώτη συνάντηση-γνωριμία με τον Αιθίοπα έγινε στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διέμενε και είναι σίγουρη πως είχε στο χώρο κάμερες.

Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε από το ασιατικό κρατίδιο, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ενημερώθηκε από Έλληνα του προξενείου πως η ποινή της, ακόμη κι αν κριθεί ένοχη, δεν θα είναι μεγαλύτερη των 27 ετών (δεν ισχύει η θανατική ποινή στο Χονγκ Κονγκ) και ότι βάση της τοπικής νομοθεσίας, με καλή συμπεριφορά θα έχει βγει στα εννέα χρόνια! Ωστόσο, την ενημέρωσε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν συνδεθούν όλα τα κομμάτια του παζλ να γλιτώσει την ποινή, πόσο μάλιστα αν βρεθούν τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος (που μάλλον είναι Αφρικανοί) και αποσπαστούν οι ομολογίες τους.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με την Ιντερπόλ και ανταλλάσουν πληροφορίες, διότι υπάρχουν αντίστοιχα καταγεγραμμένα συμβάντα με νεαρές κοπέλες που έχουν συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ και στην Κίνα με το ίδιο σενάριο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας