20:47 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Η κλινική "Ταξιάρχαι" και ο ψυχίατρος Κουντούρης

Αποκάλυψη: Η κλινική "Ταξιάρχαι" και ο ψυχίατρος Κουντούρης

Η κλινική “Ταξιάρχαι” και ο ψυχίατρος Δημήτρης Κουντούρης! Στα μέσα Οκτωβρίου του 2018 ο πολύ γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Κουντούρης συλλαμβάνεται καθώς αποδεικνύεται ότι λειτουργούσε παράνομα καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος του είχε αφαιρέσει την άδεια. Η είδηση απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενώ το eReportaz αποκαλύπτει τη δικογραφία της υπόθεσης και τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε ο γνωστός ιατρός.

Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχαν διαπιστώσει σε μία επίσκεψή τους το Δεκέμβρη του 2016 στο γραφείο του Κουντούρη πως κάτι δεν πάει καλά, καθώς προέβησαν σε έκθεση ελέγχου και διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε ενεργή άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος (καθώς του είχε αφαιρεθεί για τρία χρόνια). Έτσι, αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με αρμόδιο εισαγγελέα να επισκεφτούν το γραφείο του δύο αστυνομικοί της ασφάλειας ως πιθανοί πελάτες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη πέραν του Δημήτρη Κουντούρη η “γραμματέας” του, η “νοσηλεύτριά” του και η “καθαρίστριά” του.

Αμέσως μετά την περιπέτειά του ο ψυχίατρος μίλησε στην εκπομπή Top Story του Open και τον Πέτρο Κουσουλό επισημαίνοντας ότι δεν λειτουργούσε το ιατρείο του αλλά έδινε μόνο συμβουλές (!) σε ανθρώπους που τον επισκέπτονταν.

Η σχέση του με την κλινική “Ταξιάρχαι” 

Από το υλικό της υπόθεσης που βρίσκεται στη διάθεση του eReportaz και συγκεκριμένα βάσει αγωγών που έχουν κατατεθεί από συγγενείς ασθενών σε βάρος του κ. Κουντούρη προκύπτει σαφής διασύνδεση του ψυχιάτρου με την κλινική “Ταξιάρχαι” η οποία μετατράπηκε σε υγεινομική βόμβα του κορωνοϊού. Ο επικεφαλής και εκ των μετόχων της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης με εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά ουσιαστικά έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα καθώς έδειξε άγνοια για τα μέτρα προστασίας τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί αλλά και για το γεγονός ότι εμπύρετοι νεφροπαθείς, φορείς του φονικού ιού, μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι στην Κλινική χωρίς κανείς να τους ελέγξει!

Η ιστορία δείχνει πάντως ότι η συγκεκριμένη κλινική, η οποία προ διετίας είχε βγει στο… σφυρί, είχε αποτελέσει “άντρο” και για τον ψυχίατρο Δημήτρη Κουντούρη ο οποίος εντός των τειχών της εφάρμοζε τις παράδοξες μεθόδους του με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κλινική εικόνα ασθενών που κούραρε παράνομα. Ενδεικτική είναι η αγωγή ενός συγγενή ασθενούς που καταγγέλλει ότι στην κλινική “Ταξιάρχαι” ο Κουντούρης είχε μετατρέψει τον πατέρα της σε πειραματόζωο! Σύμφωνα με όσα περιγράφει η συγκεκριμένη γυναίκα στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο ψυχίατρος άρχισε να του χορηγεί μια «επαναστατική μέθοδος» με ορούς. Μετά από λίγες ημέρες όμως, έκρινε σκόπιμο να τον εισάγει στην γνωστή ιδιωτική κλινική των Δυτικών Προαστίων προκειμένου να υποβληθεί σε έναν λεπτομερή έλεγχο. «Μας είπε ότι θα κάτσει μια ημέρα. Η μια ημέρα όμως έγιναν 10. Δεν ξέρω τι του έκαναν εκεί μέσα. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε και μάλιστα κατά πολύ. Αρκεί να σας πω ότι την 10η ημέρα έτρεμε σαν το ψάρι, δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το κρεββάτι. Είχε καταντήσει ένα φυτό…».

Τα 3.500 ευρώ χωρίς απόδειξη!

Όταν ο εν λόγω «ασθενής» εξήλθε της κλινικής “Ταξιάρχαι” μετά από την συνεχή θεραπεία με ορούς και «κάτι περίεργα χάπια» στην οποία υπεβλήθη αδυνατούσε να ανταπεξέλθει ακόμη και στις απλές, καθημερινές, ανάγκες. Όπως αναφέρουν τα συγγενικά του πρόσωπα δεν μπορούσε καν να φάει. Δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί, να πάει στην τουαλέτα, να συνεννοηθεί με το περιβάλλον. «Ήταν ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος. Η κατάσταση της υγείας του όχι μόνο επιδεινώθηκε αλλά έφτασε σε δραματικά επίπεδα. Και φυσικά δεν μπορούσε να οδηγήσει. Αναγκαζόμασταν εμείς να τον μεταφέρουμε στο ιατρείο του πολυδιαφημισμένου ψυχιάτρου, ο οποίος έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα». Για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες ο Κουντούρης εισέπραξε αμοιβή 3.500 ευρώ. Πέραν τούτου η ασφάλιση του «ασθενούς» κάλυψε τις ημέρες νοσηλείας του στην ιδιωτική κλινική. «Καταρχάς να σας πω ότι στην συγκεκριμένη κλινική δεν μας έδωσαν ούτε παραστατικά, ούτε γνωματεύσεις. Το μόνο το οποίος μας έδωσαν ήταν κάτι χειρόγραφα πατσαβούρια. Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι στον πρώτο όροφο έκανε τις δουλειές του ο κ. Κουντούρης».

Διαβάστε εδώ όλο το δημοσίευμα

  • Μην χάσετε την “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με πλούσιο ρεπορτάζ και αποκλειστικά θέματα.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας