17:08 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Κακοποίηση νηπίων με ψυχολογικές εκθέσεις «α λα καρτ»!

Αποκάλυψη: Κακοποίηση νηπίων με ψυχολογικές εκθέσεις «α λα καρτ»!

Ένα καλά δομημένο κύκλωμα χειραγώγησης των δικαστικών αποφάσεων σε υποθέσεις του οικογενειακού δικαίου, και όχι μόνον, ανέδειξε η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» του Πέτρου Κουσουλού την περασμένη Πέμπτη, μέσα από τη συχνότητα του Open.

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΗ


Νέο παραδικαστικό με εμπλοκή πασίγνωστων δικηγόρων και εισαγγελέων που αποφασίζουν με ταρίφα!
Οι συνομιλίες – ντοκουμέντα που αναδεικνύουν το μέγεθος της διαφθοράς!


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για ένα «βαρέος τύπου» παραδικαστικό κύκλωμα στο οποίο έως τώρα καταγράφεται ως ιθύνων νους προβεβλημένη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. – ψυχολόγος, με τα αρχικά Ν.Β., η οποία εσχάτως τελεί υπό διαθεσιμότητα.
Τα «σε ύπνωση» αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της Δικαιοσύνης, την οποία η αξιωματικός – ψυχολόγος έχει ορκιστεί να υπηρετεί, ενεργοποιήθηκαν έστω και καθυστερημένα.

Το ρεπορτάζ, όμως, αναδεικνύει τις πολλές πτυχές και τις βαρύτατες επιπτώσεις αυτού του δυσώδους σκανδάλου στην ψυχοσύνθεση των νηπίων και των ανήλικων παιδιών που στο τέλος της ημέρας επωμίζονται την ολική καταστροφή της παιδικότητας, της αθωότητας, ενώ καταδικάζονται από τα πρώτα χρόνια τους σε μια ζωή μέσα στο ψέμα, στην πλάνη και, το κυριότερο, στην απόρριψη από τον έναν γονέα. Και όλα αυτά για το χρήμα!

Το κύκλωμα

Φυσικά δεν είναι ικανή μια αξιωματικός – ψυχολόγος, όσο τέρας κι αν είναι, να επιφέρει τέτοιο αποτέλεσμα μόνη, και… εδώ αρχίζει το έργο!
Συγκεκριμένα η Ν.Β., εκμεταλλευόμενη στο έπακρον τη θέση της στην Αστυνομία, και συγκεκριμένα στην Υγειονομική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., κατάφερε να αποσπάσει την άδεια από πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ιδιωτεύει, και μάλιστα να διατηρεί και δύο γραφεία.
Σε συνεργασία λοιπόν με δικηγόρους τους οποίους γνώριζε ούσα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ξεκινάει μια «ιδιαίτερη» συνεργασία, αφού κατόπιν των αναγκών του εκάστοτε δικηγορικού γραφείου εκδίδει ψευδείς βεβαιώσεις ή ψυχολογικές εκθέσεις επιβαρυντικές για τον έναν γονέα, όπου σε εννέα στις δέκα περιπτώσεις είναι ο πατέρας, χωρίς να τους εξετάζει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ψυχιατρικές, ιατροδικαστικές και ψυχολογικές εκθέσεις που αντιπαραβάλλουν οι θιγόμενοι γονείς. Ανατριχιαστικό, δε, είναι ότι στερούμενη πάσης αιδούς δεν διστάζει να αποδώσει στον γονέα την κατηγορία της ασέλγειας ή της σεξουαλικής κακοποίησης και με αυτόν τον τρόπο η απόφαση του δικαστηρίου να επιτάσσει την αποξένωση του πατέρα από τη ζωή του παιδιού.

Το κόλπο έχει επιτυχία και στο παιχνίδι μπαίνει και δεύτερη ψυχολόγος, ιδιώτης αυτή τη φορά, η Κ.Β. Και καθώς η μπίζνα μεγαλώνει, αυξάνονται και τα δικηγορικά γραφεία που προσδοκούν να καταγράψουν επιτυχίες στο ενεργητικό τους και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην «εκλεκτή» πελατεία τους. Ανάμεσά τους ηχηρά ονόματα του νομικού κόσμου. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ακούν;

Όμως και πάλι αμφίρροπο θα ήταν το αποτέλεσμα της εκάστοτε δίκης αν δεν υπήρχε μια συνεργασία «εκ των έσω». Και στο σημείο αυτό «σκάει» η εμπλοκή των εισαγγελέων και των δικαστικών λειτουργών, που όλοι αυτοί μαζί συνυπηρετούν για το καλό υπέρ των μανάδων συνήθως. Αυτών των μανάδων που δεν διστάζουν να κατηγορήσουν τους μπαμπάδες στα παιδιά τους και να τα καταδικάσουν στην απομόνωση, στην απόρριψη, στην τοξικότητα, στο μίσος για τον γεννήτορα και σε ένα τεράστιο «γιατί» που θα τα συνοδεύει εφ’ όρου ζωής.

Η αδίστακτη και ανήθικη μέθοδος

Σύμφωνα με τους γονείς που έπεσαν θύματα αυτού του κυκλώματος, η φρίκη δεν έχει τέλος. Αποκαλύπτουν την ελεεινή μεθοδολογία που μετέρχονται οι «ψυχολόγοι» προκειμένου να φυτέψουν τον σπόρο της απόρριψης, της κακοποίησης και της βδελυγμίας. Τα τέρατα αυτά λοιπόν, οι ψυχολόγοι κατά τα άλλα, δημιουργούν εικόνες στα παιδιά ότι ο μπαμπάς τα «πείραξε» ή ότι τα πόνεσε ή ότι έβαλε περίεργα αντικείμενα σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους. Η διαδικασία αυτή γίνεται επαναλαμβανόμενα, ενώ συνεχίζεται και στο σπίτι από τη μητέρα. Δηλαδή, η μητέρα συνεχίζει αυτή την υποβολή καθ’ υπόδειξιν των «επιστημόνων» στο μπάνιο, στο κρεβάτι πριν από τον ύπνο, ενώ καθ’ υπόδειξιν πάντα των ψυχολόγων ενεργό ρόλο οφείλει να έχει και το ευρύτερο συγγενικό μητρικό περιβάλλον. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο κοντά στην πλήρη αποξένωση του πατέρα.

Η αποκάλυψη που άργησε πολύ…

Ο εφιάλτης για τους ανυποψίαστους γονείς που στιγματίστηκαν άδικα, ότι δήθεν ασελγούσαν στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να αποξενωθούν από αυτά, κρατάει πολύ, ίσως και ατελείωτα σε κάποιες περιπτώσεις, και ο χρόνος ως γνωστόν δεν γυρίζει πίσω!

Έτσι λοιπόν μπαμπάδες σε απόγνωση, μη μπορώντας να κατανοήσουν γιατί καταδικάζονται για ασελγείς πράξεις κατά των παιδιών τους εν αδίκω, αναζητούν την άκρη του νήματος. Και καταλήγουν σε συγκεκριμένες πρακτικές που φέρουν την υπογραφή της Ν.Β. και της Κ.Β. Στη συνέχεια ανακαλύπτουν τα συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία και ξεκινούν τις καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ψυχολόγων.

Σταδιακά ανοίγουν τα στόματα και λόγω της διπλής ιδιότητας της αξιωματικού – ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. διατάσσεται Προφορική Διοικητική Εξέταση, που γρήγορα μετατρέπεται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Παράλληλα, στην Εισαγγελία φτάνουν καταγγελίες για την ιδιώτη ψυχολόγο Κ.Β.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης αναλαμβάνει το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ενεργοποιείται και ο «κοριός».
Τα όσα αποκαλύπτονται προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό…

Μητέρες και σε κάποιες περιπτώσεις πατεράδες επιδίδονται σε «παιχνίδι» εκδίκησης και μίσους καταδικάζοντας τα ίδια τα παιδιά τους στην απομόνωση, στο μίσος, στην τοξικότητα και στην απόρριψη. Και βρίσκουν συμπαραστάτες, δυστυχώς, εισαγγελείς, δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους και ψυχολόγους, που όλοι αυτοί μαζί «βοηθούν» στην καταστροφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στη διά βίου καταδίκη, στον στιγματισμό ανθρώπων και συνειδήσεων.

Οι διάλογοι που καίνε

Ενδεικτικός του μεγέθους της διαφθοράς είναι ο παρακάτω διάλογος, όπου όπως προκύπτει από τη συνομιλία παιδίατρος της ΕΛ.ΑΣ. ζητάει από τη Ν.Β. να βγάλει έκθεση για τον γαμπρό της, όπου σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η ωμή παραδοχή της Ν.Β. σε γνωστό δικηγόρο, με τον οποίο και συνομιλεί, ότι άλλα διαπίστωσε και άλλα έγραψε…

Ψυχολόγος: Ναι, και της μίλησα και πάρα πολύ αυστηρά χθες. Δηλαδή της λέω θέλεις να μου πεις ότι όλο αυτό που μου λες ότι η απόφαση ας πούμε απορρίφθηκε από τον δικαστή λόγω της δικής μου βεβαίωσης ότι είδα τον Σ., μην τρελαθούμε τώρα.
Δικηγόρος: Ναι.
Ψυχολόγος: Εγώ ούτε καν έγραψα ότι ο άνθρωπος είναι συνεπής, ότι έχει ήθος, ότι είναι δεκτικός, ότι είναι συνεργάσιμος, που θα μπορούσα κάλλιστα να γράψω. Από τη συνεργασία μου με τον πατέρα διαπίστωσα ότι διακρίνεται από δεκτικότητα, από ήθος, από εντιμότητα, ότι είναι ένας άνθρωπος φροντιστικός, υποστηρικτικός, ότι ανταποκρίνεται στον γονεϊκό του ρόλο. Δεν έγραψα τίποτε από όλα αυτά, και μου έρχεται κάποια στιγμή να της εκτυπώσω κάτι που έχω γράψει για κάποιον άλλον, και να της δείξω τη βεβαίωση, να καταλάβει πώς χειρίστηκα την υπόθεση του γαμπρού της, κατάλαβες;

Σε άλλη συνομιλία η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. – ψυχολόγος συνομιλεί με πασίγνωστη δικηγόρο για υποθέσεις του οικογενειακού δίκαιου και ζητάει από την ψυχολόγο βεβαίωση κατά παραγγελία, ενώ δεν διστάζει να παρέμβει ως προς τα ψυχολογικά τεστ…

Δικηγόρος: Θέλω μια βεβαίωση που να τη δείξω στην άλλη πλευρά σε συναινετική απόπειρα, που δεν νομίζω να τελεσφορήσει, γιατί η άλλη είπε ότι θέλω να κάνω ραντεβού αφού πάρω την αίτησή σας.
Ψυχολόγος: Αααα, μάλιστα.
Δικηγόρος: Και την επέδωσα εγώ χθες για να την έχουν. Οπότε δεν θέλω να ανοίξω όλα τα χαρτιά μου. Θέλω να πω ότι έχει εξεταστεί, έχουν γίνει κάποια, αυτά, σας αρκεί; Και αν μου πει όχι, δεν αρκεί, θέλω πραγματογνωμοσύνη. Πάμε να δικάσουμε, τελειώσαμε.
Ψυχολόγος: Ωραία, εγώ σκεφτόμουν να βάλω δύο παραγράφους σε σχέση με το ότι ο άνθρωπος αυτός ελέγχθηκε και αξιολογήθηκε με τον ψυχομετρικό έλεγχο MMPI-2 και διαπιστώθηκε ενεργός ψυχοπαθολογία, και δεύτερον θέματα που αφορούν τη σεξουαλικότητά του και τον προσανατολισμό του, ότι αυτός εκφράζει αμιγώς ετεροφυλικές ενήλικες σχέσεις και ότι σε σχέση με τη γονεϊκότητά του και τον ρόλο του δεν υπάρχει κάτι διαταρακτικό, το οποίο να θέτει σε κίνδυνο το οτιδήποτε αφορά.
Δικηγόρος: Ωραία, γράψε εκεί που λες για το MMPI-2, πες ανάμεσα στα άλλα διαγνωστικά εργαλεία και το MMPI-2.
Ψυχολόγος: Αααα, ωραία, γιατί έκανα και το SKIT(Φ).

Εδώ φαίνεται ότι μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων βάζουν τελευταία στιγμή την ψυχολογική έκθεση, έτσι ώστε να πιαστεί ο αντίδικος εξαπίνης.

Ψυχολόγος: Καλημέρα, η Β. είμαι, η ψυχολόγος. Είστε καλά; Που είχαμε μιλήσει για τον κ. Σ.
Δικηγόρος: Καλά, καλά, εσείς; Ναι.
Ψυχολόγος: Μου είπε ο Β. ότι τη θέλετε μέχρι σήμερα την εκτίμησή μου, και ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: επειδή συνεργάζομαι και με άλλους συναδέλφους σας και κατατίθεται στο κλείσιμο του φακέλου ώστε να λάβουν γνώση εκ των υστέρων οι αντίδικοι. Εσείς θέλετε να λάβουν γνώση από πριν. Της εκτίμησής μου. Γι’ αυτό σας ρωτάω. Γιατί εμένα δεν είναι ένορκη. Εγώ είμαι για εσάς. Τι θα γράψω για εσάς.
Δικηγόρος: Εγώ θέλω κατ’ αρχήν να ξέρω τι γράφει, δηλαδή να έχω μια εικόνα εγώ της κατάστασης.
Ψυχολόγος: Ωραία.
Δικηγόρος: Και θέλω να το βάλω στον φάκελο από την αρχή γιατί στο τριήμερο, στο κλείσιμο του φακέλου, όταν θα γίνει, επειδή είναι ασφαλιστικά μέτρα, ό,τι και να γίνει στο κλείσιμο του φακέλου θα πάει. Ό,τι και να γίνει.

Σε αυτόν τον κυκεώνα της φρίκης το ρεπορτάζ συνεχίζεται πιο δυναμικά και έρχονται νέες αποκαλύψεις με διευθύνσεις και ονόματα αυτή τη φορά, έτσι ώστε οι συντελεστές αυτής της φρίκης να νιώσουν την ανάσα της τιμωρίας τους και την επίπτωση των πράξεών τους επί γης…

Ο οικονομικός Γολγοθάς και ο αγώνας για τη δικαίωση

Το μαρτύριο που ζουν μη μπορώντας να δουν τα παιδιά τους εδώ και χρόνια περιγράφουν οι γονείς, εν προκειμένω οι μπαμπάδες. Κάνουν λόγο, δε, και για τον οικονομικό Γολγοθά που ανεβαίνουν, καθώς προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους μέσω των ψυχολογικών και ψυχιατρικών γνωματεύσεων που πρέπει να υποβάλλουν ως αποδεικτικά στοιχεία, καλούνται να βλέπουν τα παιδιά τους παρουσία ψυχολόγου, ο οποίος αμείβεται στην καλύτερη περίπτωση με 100 ευρώ την ώρα. Περιουσίες ξοδεύονται για να καλύπτονται τα έξοδα που προκύπτουν από τις φαύλες ψυχολογικές εκθέσεις που συνέταξαν οι ψυχολόγοι – πραγματογνώμονες ελαφρά τη καρδία.

Επιπροσθέτως παραμένει το στίγμα της ασέλγειας των μπαμπάδων προς τα ίδια τα παιδιά τους, γεγονός που δυστυχώς δεν είναι εύκολο να αναιρεθεί όσα χρόνια κι αν περάσουν…

Οι μπαμπάδες μίλησαν στην εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» του Πέτρου Κουσουλού και για το πιο σημαντικό απ’ όλα. Για την απώλεια του πρώτου χαμόγελου των παιδιών τους, για τις δύσκολες στιγμές, για τις φορές που δεν ήταν εκεί να τα παρηγορήσουν, που δεν ήταν στο πλάι τους στο πρώτο διάβασμα, που δεν τα έκλεισαν στην αγκαλιά τους όταν εκείνα φοβήθηκαν. Περιγράφουν ακόμα πως ζουν με τη φωτογραφία των παιδιών τους αναρωτώμενοι πότε θα λήξει αυτό το δράμα και εάν τελικά θα λήξει…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν υπάρχει οξύς θάνατος από ηπατική ανεπάρκεια αν δεν έχεις συμπτώματα… Για εμένα δεν έχει φύγει από ηπατική ανεπάρκεια” κατέθεσε ο εντατικολόγος Κ. Τζιούβας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας