21:45 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη κόλαφος. Ο Τραμπ διατηρεί λογαριασμό σε Τράπεζα στην Κίνα

Αποκάλυψη κόλαφος. Ο Τραμπ διατηρεί λογαριασμό σε Τράπεζα στην Κίνα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί λογαριασμό σε τράπεζα στην Κίνα σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times.

Ο αμερικανός πρόεδρος μολονότι παρουσιάζεται ως ένας αληθινός αντίπαλος του Πεκίνου, ο μοναδικός πραγματικός υπερασπιστής των αμερικανικών συμφερόντων έναντι του κινεζικού γίγαντα, σε αντίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, με τον Τζο Μπάιντεν, τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει   κατα καιρούς εξαπολύσει πολλές κατηγορίες εναντίον της Κίνας με σπουδιαότερες αυτές που αφορούν την εξάπλωση της πανδημίας  έχει διατηρήσει  το γραφείο, το οποίο είχε ανοίξει στην Κίνα προτού εκλεγεί, καθ’όλη τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας και είχε αποπειραθεί μια σύμπραξη με μια σημαντική κινεζική εταιρεία που ελέγχεται από το κινεζικό κράτος, σημειώνουν οι New York Times.

Επίσης η εφημερίδα ανακάλυψε πως ο Αμερικανός πρόεδρος διατήρησε επίσης έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα, άγνωστο ως τώρα, ο οποίος ελέγχεται από μια από τις εταιρείες του, την Trump International Hotels Management, σύμφωνα με ανάλυση των φορολογικών του δηλώσεων.

Μάλιστα σύμφωνα με μια από τις  φορολογικές του δηλώσεις, η εταιρεία του αυτή  κατέβαλε στην Κίνα 188.561 δολάρια σε φόρους όταν προσπαθούσε μεταξύ του 2013 και του 2015 να συνάψει συμφωνίες παραχώρησης άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης ενώ στην Αμερική το 2016 και το 2017 ο Τραμπ πλήρωσε φόρους ύψους μόλις 750 δολαρίων στο κράτος.

Ο δικηγόρος του ομίλου Τραμπ Άλαν Γκάρτεν απατώντας στις αποκαλύψεις των New York Times δήλωσε ότι αυτή η εταιρεία «άνοιξε έναν λογαριασμό σε μια κινεζική τράπεζα, που έχει γραφεία στις ΗΠΑ, προκειμένου να πληρώσει τους φόρους της αλλά καμία συμφωνία, συναλλαγή ούτε άλλη εμπορική δραστηριότητα δεν οριστικοποιήθηκε και, από το 2015, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανενεργός».

Διαβάστε επίσης

O Τραμπ σηκώθηκε και έφυγε από τηλεοπτική συνέντευξη

H Μελάνια Τραμπ ακυρώνει ταξίδι λόγω «επίμονου βήχα»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας