14:10 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Ο Μανόλο, ο Λαυρεντιάδης και η έρευνα

Αποκάλυψη: Ο Μανόλο, ο Λαυρεντιάδης και η έρευνα

Πλούσιο παρασκήνιο παρουσιάζει, όπως πληροφορούμαι, η εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας η οποία εστιάζει στις σχέσεις του Μανώλη Πετσίτη και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ως γνωστόν η ποινική προκαταρκτική εξέταση είχε χρεωθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κατερίνα Μήτρου. Για να μην μπερδεύεστε η συγκεκριμένη έρευνα είναι διαφορετική από την άλλη υπόθεση η οποία αφορά τη ΔΕΠΑ και φέρει ως εμπλεκόμενο τον πρώην ισχυρό άνδρα της, Θεόδωρο Κιτσάκο, ο οποίος πάντως με κατάθεσή του στην ανακρίτρια τα είπε όλα με χαρτί και καλαμάρι σε ότι αφορά το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE.

Έγκυρες πηγές μου ανέφεραν ότι η εισαγγελέας Μήτρου συνάντησε… δυσκολίες σε ότι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης και κυρίως στον εντοπισμό αξιόποινων στοιχείων. Η κατάσταση, όμως, άλλαξε άρδην όταν ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Εφετών. Ανώτεροι λειτουργοί οι οποίοι είδαν τα στοιχεία ζήτησαν τη συνέχιση της έρευνας και αιτήθηκαν επέκταση των υπό εξέταση αδικημάτων τα οποία ενδεχομένως έχουν τελεστεί.

Σε ότι αφορά την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE απλά να θυμίσω ότι εδώ και μερικούς μήνες (και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο) ο ένα μέρος της υπόθεσης έχει διαβιβασθεί στη Βουλή καθώς ο κ. Κιτσάκος αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις του Μανόλο του Μαξίμου και του Νίκου Παππά. Απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΔΕΠΑ αποκάλυψε (στις 19 Νοεμβρίου 2019) τους στενούς δεσμούς που είχε με το Νίκο Παππά, καταθέτοντας ότι ο Πετσίτης ήταν –σχεδόν μόνιμος- επισκέπτης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως o Mανώλης Πετσίτης ήταν παρών σε ορισμένες επισκέψεις του στο υπουργείο μετά το Νοέμβριο του 2016, καθώς μέχρι τότε ο κ. Παππάς ήταν υπουργός Επικρατείας. Μάλιστα στην κατάθεσή του η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή ο κ. Κιτσάκος ανέφερε ότι το δίδυμο Πετσίτη-Παππά έκανε «παρέα» και εκτός υπουργείου ή εκτός ΔΕΠΑ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στην κηδεία του αδελφού του Πάνου Σκουρλέτη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 2016 στο κοιμητήριο Κηφισιάς, ο πρώην υπουργός και ο «Μανόλο» ήταν μαζί. «Μάλιστα τότε νόμιζα ότι ο Πετσίτης ήταν άνθρωπος της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παππά», είχε πει χαρακτηριστικά. Τώρα αν με ρωτάτε τι έχει συμβεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα σας είμαι ειλικρινής. Το απόλυτο τίποτα! Υπενθυμίζω ότι για να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης και να κληθεί ο Πετσίτης να καταθέσει πρέπει να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι όταν η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην αντιπολίτευση είχε καταγγείλει –πολύ έντονα- το «σκάνδαλο» ELFE, αλλά και την «υπόθεση Πετσίτη».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας