4:40 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς ο Λαμπίρης απέτρεψε την εξέταση Παπανικόλα από τον νευρολόγο!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς ο Λαμπίρης απέτρεψε την εξέταση Παπανικόλα από τον νευρολόγο!

Ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη, δύο ημέρες πριν από την Ανάσταση, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας μεταφέρεται με αναπηρικό αμαξίδιο στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


• Όλο το παρασκήνιο μέχρι να φτάσουμε στην απόφαση για τη Δικαστική Συμπαράσταση
• «Τον έλουσε κρύος ιδρώτας όταν είδε ότι υπήρχε χαρτί από την Εισαγγελία», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παπαμέτης


Λίγη ώρα αργότερα, ο δικαστής συναξιολογώντας τη γνωμάτευση του γιατρού που διαγιγνώσκει άνοια αλλά και την κλινική εικόνα του καναλάρχη αποφασίζει και εκδίδει προσωρινή διαταγή Δικαστικής Συμπαράστασης στον αδελφό του, Διονύση. Ερωτώμενος ο Παπανικόλας εάν ξέρει πού βρίσκεται, δηλώνει άγνοια! «Τι μου φέρατε τον συγκεκριμένο κύριο εδώ; Δεν καταλαβαίνει τίποτα», είναι τα λόγια του λειτουργού της Δικαιοσύνης, όπως τα μετέφερε στην «Μ» ο Δημήτρης Χρυσάφης, νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του εκλιπόντος.

Για να φτάσουμε μέχρι την απόφαση της Μεγάλης Πέμπτης προηγήθηκε ένα οργιώδες παρασκήνιο το οποίο φέρει τον Σπύρο Λαμπίρη, φερόμενο ως επιστήθιο φίλο του Παπανικόλα και εξουσιοδοτημένο (!) από τον Ιανουάριο του 2023 να διαχειρίζεται όλες τις επιχειρηματικές και νομικές του υποθέσεις, να αρνείται πεισματικά την εξέταση του εκλιπόντος από ειδικό νευρολόγο προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής εικόνα της νοητικής του ικανότητας. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ήδη ερευνά τη δυσώδη υπόθεση μετά από μηνυτήρια αναφορά την οποία είχαν καταθέσει όσο βρισκόταν εν ζωή (τον Μάρτιο του 2023) οι πρώην στενοί συνεργάτες του καναλάρχη Χρήστος Παπαμέτης και Κυριάκος Τόμπρας. Μέσω αυτής ζητούσαν άμεση εισαγγελική παρέμβαση, καθώς, όπως υποστήριζαν, ο εκλιπών είχε πέσει θύμα εγκληματικής οργάνωσης που τον κρατούσε όμηρο στον Ωρωπό, με απώτερο σκοπό να εκμεταλλευτεί την περιουσία του, χειραγωγώντας τον και υφαρπάζοντας την υπογραφή του.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λαμπίρης αρνείται τις καταγγελίες υποστηρίζοντας ότι ήταν ο «φύλακας άγγελος» του καναλάρχη και κραδαίνοντας υπεύθυνες δηλώσεις βάσει των οποίων ο ίδιος δεν επεδίωκε να λάβει ούτε ένα σεντ από την περιουσία του Παπανικόλα. Από την έρευνα της «Μ» όμως προκύπτουν καίρια ερωτήματα τα οποία τόσο ο Λαμπίρης όσο και οι συν αυτώ θα κληθούν να απαντήσουν πλέον στις εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες «ξεπάγωσαν» την έρευνα. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

1) Ήταν σε θέση στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023 ο ανοϊκός, σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις, Παπανικόλας να υπογράφει πληρεξούσια και να εξουσιοδοτεί για συγκεκριμένες νομικές ενέργειες αλλά και για τη διαχείριση της περιουσίας του;
2) Για ποιον λόγο ο Λαμπίρης, ο οποίος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την αφιλοκερδή αγάπη του προς τον καναλάρχη, ίδρυσε δική του εταιρεία ζητώντας από τους διαφημιζόμενους του ΚΟΝΤΡΑ να καταβάλλουν τα χρήματα σε εκείνον;
3) Είχε ή όχι ως απώτερο στόχο, όπως καταγγέλλεται στη μηνυτήρια αναφορά, η περιουσία του Παπανικόλα να μεταβιβασθεί σε ένα Ίδρυμα στο οποίο επικεφαλής θα ετίθετο η σύντροφός του και επίσης μηνυόμενη;
4) Σκηνοθέτησε ή όχι, όπως επισημαίνουν μάρτυρες, το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα το οποίο έστειλε ο Παπανικόλας και έγραψε σε χαρτί όλα όσα έπρεπε να πει ο ανήμπορος ηλικιωμένος στην κάμερα ή όχι;
5) Για ποιον λόγο δεν επέτρεψε την εξέταση του Παπανικόλα από νευρολόγο γιατρό, στο πλαίσιο του αιτήματος Δικαστικής Συμπαράστασης που είχε καταθέσει ήδη στις Αρχές ο Χρήστος Παπαμέτης, συνεργάτης του Παπανικόλα από το 2017 και υπεύθυνος της ροής προγράμματος του ΚΟΝΤΡΑ;

Παρασκήνιο

Ας επιστρέψουμε όμως στον Μάρτιο του 2023. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά των Παπαμέτη – Τόμπρα, που βρίσκεται στη διάθεση της «Μ», ο Σπύρος Λαμπίρης ήταν εκείνος ο οποίος ουσιαστικά ακύρωσε την προγραμματισμένη εξέταση του καναλάρχη από νευρολόγο, κατόπιν του αιτήματος Δικαστικής Συμπαράστασης που είχε καταθέσει ο πρώτος εκ των μηνυτών.

Στο πολυσέλιδο δικόγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2023, ο Διονύσης Παπανικόλας (αδερφός του εκλιπόντος) επικοινώνησε με τον Παπαμέτη, καθώς ενημερώθηκε από την Εισαγγελία για το αίτημα Δικαστικής Συμπαράστασης που είχε κατατεθεί. «Εφόσον λοιπόν μιλήσαμε για αρκετή ώρα επί του θέματος, συμφωνήσαμε την ίδια ημέρα ότι ο ίδιος ο Διονύσης Παπανικόλας θα ενημερώσει τα αδέλφια του για να συναινέσουν στην αίτησή μου για τη Δικαστική Συμπαράσταση και να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ εγώ του είπα ότι μέχρι το βράδυ θα βρω δύο διαφορετικούς γιατρούς ώστε να πάμε μαζί στον Ωρωπό την Τετάρτη το πρωί… Η μόνη εταιρεία που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου ήταν η ‘‘24h Medicare’’ και εφόσον εξήγησα αναλυτικά την κατάσταση, μου απάντησαν ότι για τέτοια επείγοντα περιστατικά ο γιατρός είναι άμεσα διαθέσιμος για όποτε το επιθυμώ. Κλείνοντας το τηλέφωνο, εξήγησα ότι θα ξανακαλέσω σε λίγο εφόσον πρώτα μιλήσω και με τον Διονύση Παπανικόλα, αδερφό του ασθενούς», αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Χρήστος Παπαμέτης και συνεχίζει: «…Καλώντας λοιπόν τον Διονύση Παπανικόλα με σκοπό να τον ενημερώσω για τον έναν γιατρό που βρήκα και ότι η εταιρεία δεν διέθετε δεύτερο, ο ίδιος χάρηκε και μου είπε ‘‘ωραία θα βρω και εγώ έναν ακόμα και θα πάμε στον Ωρωπό’’. Καλώντας πάλι την εταιρεία ‘‘24h Medicare’’ ενημέρωσα πως μίλησα και με τον Διονύση Παπανικόλα και έκλεισα ραντεβού για την Τετάρτη 15-3-23 το πρωί στον Ωρωπό. Ξαφνικά όμως μέσα στην ίδια ημέρα χτυπάει το τηλέφωνό μου από κάποιον άγνωστο αριθμό και, μόλις το σήκωσα, μου μίλησε απότομα μια κυρία άγνωστη προς εμένα, η οποία άρχισε να μου μιλάει έντονα και να με βρίζει επειδή έκανα αίτηση για Δικαστική Συμπαράσταση στον Κωνσταντίνο Παπανικόλα. Όταν την ρώτησα ποια είναι και για ποιο λόγο μου μιλάει σε αυτό τον τόνο, τότε μου συστήθηκε σαν Χρυσούλα και εξαδέλφη του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, η οποία μάλιστα μου είπε ότι είναι δικηγόρος και ότι εκπροσωπεί τα τρία αδέλφια και ότι ήταν θυμωμένη που έκανα ως τρίτος αίτηση για Δικαστική Συμπαράσταση. Τότε της εξήγησα ότι κακώς είναι θυμωμένη μαζί μου και ότι εγώ έκανα την αίτηση για το καλό του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, επειδή γνωρίζω άριστα ότι αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται άμεσα βοήθεια και πως κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί τόσο καιρό για να κάνει την συγκεκριμένη αίτηση. Μάλιστα, της εξήγησα ότι εγώ έχω ενημερώσει τον κ. Διονύση Παπανικόλα από τον Ιανουάριο του 2023 για τη Δικαστική Συμπαράσταση, με τον ίδιο να μη σας έχει αναφέρει ποτέ σε εμένα και να μου απαντάει μάλιστα ότι θέλει να κάνει αίτηση αλλά φοβάται τις πολλές ευθύνες, λόγω της ηλικίας του. Τότε του είχα επισημάνει ότι θα του δώσω λίγο χρόνο να το σκεφτεί, αλλιώς αν δεν θέλει θα μπω εγώ μπροστά με εποπτικό συμβούλιο τα αδέλφια του, αναλαμβάνοντας πλήρως όλες τις ευθύνες όπως ο νόμος ορίζει, με τον ίδιο μάλιστα να μου απαντά: ‘‘Χρήστο, κάνε ό,τι νομίζεις και ό,τι καταλαβαίνεις’’.


«Αγχωμένος ο κ. Λαμπίρης, κάθε φορά που έβγαινε κλείδωνε πάντα την πόρτα»

Παπανικόλας

  • Επεσήμανε ο κ.Παπαμέτης για την παρουσία του στον Ωρωπό μαζί με τον νευρολόγο γιατρό Κωνσταντίνο Τουζανίδη περιμένοντας την εξέταση του εκλιπόντος Παπανικόλα.

Τότε η ίδια εξοργίστηκε και άρχισε να μου λέει διάφορα πράγματα, τύπου μα καλά πάμε καλά; Θέλετε δηλαδή να τον βγάλουμε ότι είναι τρελός; Ότι δεν είναι στα καλά του; Ντροπή ένας τρίτος να εμφανίζεται από το πουθενά και να μπλέκεται στα πόδια μας, και άλλα τέτοια πράγματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, καθώς εγώ ο ίδιος τυγχάνω επτά χρόνια συνεργάτης και φίλος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, μένοντας μάλιστα και δύο χρόνια στην οικία του ως εργαζόμενος, με τον ίδιο να με αγαπάει σαν παιδί του. Η ίδια μόλις άκουσε όλα αυτά που της είπα, μου είπε με έντονο ύφος: ‘‘Έλεος, κύριε, έχει και οικογένεια και θα κάνουμε εμείς νέα αίτηση για Δικαστική Συμπαράσταση, επειδή εγώ δεν θέλω να είστε εσείς ο συμπαραστάτης, καλό σας βράδυ’’. Τέλος η ίδια νομίζοντας πως είχε κλείσει το τηλέφωνο, την άκουγα να λέει χαρακτηριστικά στον Διονύση Παπανικόλα, ο οποίος ήταν δίπλα της. ‘‘Καλά, είσαι εντελώς ηλίθιος; Θέλεις να βοηθήσεις αυτό το παιδί; Έναν ξένο; Με εκνευρίζει που έχει έρθει ένας ξένος, με νευριάζει όλο αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή, αλλά φταις και εσύ γιατί είσαι εντελώς ηλίθιος που θέλεις να τον βοηθήσεις’’. Έπειτα, εφόσον άκουσα όλα αυτά, ενημέρωσα αμέσως τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου Γεώργιο Νούλα, με τον ίδιο να μου επισημαίνει ότι η ‘‘οικογένεια έχει άμεσες ευθύνες για παραλείψεως και ότι, αν κάνουν νέα αίτηση, θα είναι επειδή έκανα εγώ πρώτα, αλλιώς δεν θα έκαναν ποτέ’’.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαμέτης, στη συνέχεια ξανακάλεσε την εξαδέλφη του εκλιπόντος για να της εξηγήσει ότι υπάρχουν οικογενειακές ευθύνες για το γεγονός ότι Σπύρος Λαμπίρης είχε οριστεί ως πληρεξούσιος να διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Παπανικόλα, καθώς και ότι ο καναλάρχης «θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο με την κατάλληλη αγωγή».

Ωρωπός

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στο υπόμνημα του κ. Παπαμέτη, εντέλει ξαναμίλησε με τον Διονύση Παπανικόλα στο τηλέφωνο και κανόνισαν την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 να πάνε στον Ωρωπό μαζί με τον γιατρό που είχε βρει προκειμένου να εξεταστεί ο καναλάρχης. «…Μου απάντησε πως δεν θέλει να πάρει καμία ευθύνη και ότι δεν θα μπορέσει να έρθει τελικά, γιατί θα έρθουνε κάτι εργολάβοι για να ρίξουμε μπετό σε μια οικοδομή και θα πρέπει να είναι κάποιος εκεί, με τον γιο του να μην μπορεί να βρίσκεται εκεί, επομένως θα πρέπει να είναι ο ίδιος. Μένοντας έκπληκτος αρχικά από την απάντησή του και μην μπορώντας να πιστέψω αυτό που άκουγα εκείνη τη στιγμή, μιλήσαμε παραπάνω και ενώ του εξήγησα του ότι δεν μπορώ να ακυρώσω το ραντεβού του γιατρού και ότι αν δεν έρθει ο ίδιος θα υπάρξει φασαρία με τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη, τότε ο ίδιος μου παραδέχτηκε την αλήθεια, πως η εξαδέλφη του Κωνσταντίνου Παπανικόλα η Χρυσούλα του απαγόρευσε να με βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστώ για την αίτηση της Δικαστικής Συμπαράστασης, με τον ίδιο να μου εξηγεί ότι όσο και να θέλει να με βοηθήσει δεν μπορεί να πάει κόντρα στα αδέρφια του και στη Χρυσούλα, εφόσον έτσι συμφωνήσανε, και είπανε μάλιστα να κάνουνε νέα αίτηση για Δικαστική Συμπαράσταση. Τότε του απάντησα ότι ‘‘τώρα στα ξαφνικά θυμήθηκε να κάνει αίτηση για δικαστική συμπαράσταση η Χρυσούλα; Επειδή την έκανα εγώ πρώτα; Και τόσο καιρό γιατί δεν κάνατε σαν οικογένεια;’’. Με τον ίδιο να παραδέχεται ότι: ‘‘Της το είχα πει της Χρυσούλας από τον Ιανουάριο, όταν με είχες ενημερώσει εσύ για να κάνουμε αίτηση αλλά δεν έδωσε καθόλου σημασία τότε, και ναι Χρήστο αν δεν ήσουν εσύ δεν θα κάναμε ποτέ καμία κίνηση και καμία αίτηση για δικαστική συμπαράσταση’’. Έπειτα συμπλήρωσε λέγοντας πως δεν ήθελε ποτέ να μπλέξει με δικαστήρια και ήθελε απλώς να βοηθήσει τον αδελφό του για όσο ακόμα ζει δίνοντάς του λεφτά και πληρώνοντας του τα έξοδα για τα προς το ζην του και όλα του τα φάρμακα… Λαμβάνοντας όλα αυτά που μου είπε υπόψη, του είπα ότι κατανοώ την απόφασή του, αλλά τον ενημέρωσα να ξέρει πως δεν μπορώ να ακυρώσω το αυριανό ραντεβού με τον γιατρό και ότι ενδεχομένως να υπάρξει φασαρία στον Ωρωπό, με τον ίδιο να μου απαντάει: ‘‘Πήγαινε να κάνεις αυτό που νομίζεις και βλέπουμε μετά πώς θα κινηθούμε. Σε ευχαριστώ πολύ και καλό σου βράδυ’’».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Παπαμέτη, το πρωινό της 15ης Μαρτίου πήγε με το έγγραφο του αιτήματος δικαστικής συμπαράστασης στο Α.Τ. Ωρωπού ενημερώνοντάς τους για την επικείμενη εξέταση. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε κάποιος διαθέσιμος ένστολος και πως σε περίπτωση που δεν επιτραπεί στον ιατρό η είσοδος στο σπίτι του Ωρωπού, θα πρέπει να καλέσει το 100.

«…Φεύγοντας λοιπόν και με βάση αυτά που μου είχαν πει από την Αστυνομία, βρέθηκα στη Σκάλα Ωρωπού με τον νευρολόγο γιατρό Τουζανίδη Κωνσταντίνο (δρα Νευρολογίας και Αποκατάστασης, αναπληρωτή καθηγητή Ακαδημίας Π.Τ.Ι. Ρωσίας) – δικαστικό πραγματογνώμονα (τεχνικό σύμβουλο Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών). Εφόσον λοιπόν γνωριστήκαμε και του εξήγησα το περιστατικό και το τι αναλυτικά συμβαίνει και για ποιον λόγο έκανα την αίτηση της δικαστικής συμπαράστασης και το πόσο κρίσιμο είναι να επιτευχθεί η συγκεκριμένη εξέταση, καθώς ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας χρήζει άμεσα ιατρικής εξέτασης και ιατρικής βοήθειας, ενημερώνοντάς τον για την όλη υπόθεση και ότι ίσως να μην καταφέρουμε να έχουμε πρόσβαση στον χώρο εξαιτίας του Σπυρίδωνα Λαμπίρη, ξεκινήσαμε για τον χώρο στον Μαρκόπουλο Ωρωπού…

Φτάνοντας λοιπόν στον χώρο, αντιλαμβανόμαστε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ότι η είσοδος δεν επιτρεπόταν. Έπειτα ο κύριος Σπυρίδων Λαμπίρης, ο οποίος βρισκόταν στο δίπλα κτίριο το ξύλινο, μας είδε που περιμέναμε απ’ έξω και ήρθε προς εμάς. Όταν έφτασε, ξαφνιάστηκε που με είδε και απηύθυνε τον λόγο στον γιατρό ρωτώντας τον το ποιος είναι. Αφού συστηθήκανε και του είπα ότι είναι γιατρός και ήρθε για να εξετάσει τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα, τότε έδειξα στον κ. Σπυρίδωνα Λαμπίρη τη σχετική αίτηση για δικαστική συμπαράσταση με αριθμό πρωτοκόλλου 6847 που κατέθεσα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και του είπα να μας αφήσει να μπούμε μέσα για να εξεταστεί ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας και έπειτα να φύγουμε.
Μάλιστα, του επισήμανα ότι, σε περίπτωση που ο ίδιος δεν μας αφήσει να εισέλθουμε, θα χρειαστεί να καλέσουμε την Αστυνομία. Βλέποντάς το χαρτί της αίτησης για τη δικαστική συμπαράσταση, ο Σπυρίδων Λαμπίρης αγχώθηκε και πήρε αμέσως μπροστά μας τηλέφωνο τον δικηγόρο του, κ. Σούρλα, λέγοντάς του: ‘‘Κύριε Σούρλα, καλημέρα, έχει έρθει εδώ πάλι ο Χρήστος ο Παπαμέτης με ένα χαρτί’’. Μόλις ο κ. Σούρλας ακούει το όνομά μου, διακόπτει τον Λαμπίρη και τον άκουσα να λέει από το τηλέφωνο προς τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη: ‘‘Πάλι αυτός ο Παπαμέτης είναι στα πόδια μας; Μα σας έχω πει χίλιες φορές, κύριε Λαμπίρη, ότι κανένας Παπαμέτης δεν νομιμοποιείται και ότι δεν θα πρέπει να του μιλάτε και να του δίνετε σημασία, τότε λοιπόν γιατί το κάνετε;».
Τότε, ο Σπυρίδων Λαμπίρης του απαντάει λέγοντας: «Κύριε Σούρλα, δεν έχει έρθει μόνος του, έχει έρθει με έναν γιατρό και με μια αίτηση για Δικαστική Συμπαράσταση στον Κωνσταντίνο Παπανικόλα». Τότε, ο κ. Σούρλας μένει άναυδος μην μπορώντας να πιστέψει αυτό το οποίο άκουσε, απαιτώντας από τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη να μου ζητήσει το χαρτί της Αίτησης της Δικαστικής Συμπαράστασης προκειμένου να το εξετάσει. Έτσι έδωσα λοιπόν, το χαρτί της αίτησης στον Σπυρίδωνα Λαμπίρη, ο οποίος αφού μίλαγε στο τηλέφωνο μπήκε μέσα προκειμένου να δώσει το χαρτί στην Άννα Ράμου για να το σκανάρει και να το στείλει στον δικηγόρο τους κ. Σούρλα. Έπειτα, αφού περιμέναμε έξω με τον γιατρό για μισή ώρα, με τον κ. Λαμπίρη να μιλάει ακόμα στο τηλέφωνο, έρχεται στα ξαφνικά ο κ. Λαμπίρης και μας λέει ότι δεν γίνεται να μας αφήσει να μπούμε μέσα. Τότε του απάντησα ‘‘Γιατί; Φοβάσαι κάτι;’’. Μια αίτηση είναι και σε περίπτωση που ο Παπανικόλας βγει ότι είναι στα καλά του, ο ίδιος δεν έχει να φοβάται κάτι. Τότε κρύος ιδρώτας άρχισε να πιάνει τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη λέγοντάς μου πως τάχα η αίτηση αυτή είναι πλαστή. Μένοντας εντελώς έκπληκτος από την απάντησή του και μην μπορώντας να αντιληφθώ τη λογική του, ότι πώς είναι δυνατόν εγώ να πλαστογραφώ τον εαυτό μου και ότι η αίτηση έχει πάνω και αριθμό πρωτοκόλλου, του απάντησα ‘‘καλώς, και ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να καλέσουμε την Αστυνομία’’, με τον ίδιο να μας απαντάει ότι δεν χρειάζεται γιατί την έχει ήδη καλέσει.

Περιμένοντας την Αστυνομία, ο Σπυρίδων Λαμπίρης πηγαινοερχότανε συνέχεια μέσα – έξω από το κτίριο ενώ κάθε φορά που έβγαινε κλείδωνε πάντα την πόρτα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι καθόμασταν στις καρέκλες της αυλής, που σημαίνει ότι ήταν αδύνατο για εμάς να εισέλθουμε στον χώρο έτσι και αλλιώς, αλλά πόσω μάλλον για κάποιον που ήταν μέσα και ήθελε να βγει εκτός κτιρίου, πάλι δεν θα μπορούσε. Ο Λαμπίρης καθώς πηγαινοερχόταν συνέχιζε να μιλάει με τον δικηγόρο του κ. Σούρλα και κάποια στιγμή όταν πλησίασε μου απηύθυνε τον λόγο λέγοντάς μου: ‘‘Λοιπόν καλά, Χρήστο, μου λέει ο κ. Σούρλας με πολύ αγάπη για σένα, δεν βλέπεις ότι όλοι σε εκμεταλλεύονται σε αυτήν την ιστορία; Με συμβουλεύει για εσένα να μην κάνεις τέτοια πράγματα και να έρθεις μαζί μας, με το δικό μας το στρατόπεδο’’. Τότε, κάνοντας ότι δήθεν δεν γνωρίζω τίποτα, απάντησα στον Λαμπίρη: ‘‘Μα καλά ποιος με εκμεταλλεύεται; Αν με εκμεταλλεύεται η οικογένεια μπορεί, τώρα δεν είμαι και για αυτό σίγουρος τι να σου πω’’. Συνεχίζοντας να μιλάει στο τηλέφωνο, έπειτα μου λέει: ‘‘Καλά τι έχεις κάνει, έχεις καταθέσει και μήνυση;’’ Και του απαντάω πως ‘‘ναι έχω κάνει και μήνυση’’. Ακούγοντας τον κ. Σούρλα από το τηλέφωνο να ουρλιάζει και να λέει: ‘‘Σε ποιον; Ρωτήστε, κ. Λαμπίρη, σε ποιον έχει κάνει την μήνυση;’’.

Έπειτα, του απαντάω ότι την έχω κάνει προς τον ίδιο τον Λαμπίρη, προς την Άννα Ράμμου και κατά παντός τρίτου υπευθύνου. Τότε ακούγοντας τον κ. Σούρλα από το τηλέφωνο να λέει: ‘‘Α, θα μπλέξει το παιδί, θα μπλέξει. Πείτε του, κ. Λαμπίρη, να τα πάρει όλα πίσω αυτά που έχει κάνει αλλιώς θα μπλέξει’’… Έπειτα ο κ. Σούρλας απαντάει στον Λαμπίρη λέγοντάς του ότι ‘‘ναι, ναι δεν το βλέπω να συναινεί. Πείτε του ότι θα μπλέξει…’’. Περιμένοντας η ώρα είχε πάει 14.15 και η Αστυνομία δεν είχε φανεί ακόμα. Τότε ο γιατρός μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο, καθώς περίμενε συνολικά πάνω από τρεις ώρες και ότι στις 15.00 έπρεπε να βρίσκεται στο κέντρο των Αθηνών για εξέταση. Τότε, πήγαμε προς τα έξω και, εφόσον πλήρωσα τον γιατρό, ο ίδιος αναχώρησε για την Αθήνα. Προς απόδειξη των ισχυρισμών μου επισυνάπτω το νόμιμο παραστατικό – απόδειξη πληρωμής».
Σημειώνεται ότι όσα καταγράφονται στην μηνυτήρια αναφορά αλλά και στο υπόμνημα επιβεβαιώνει στην αναφορά του και ο αρμόδιος νευρολόγος, κ. Κωνσταντίνος Τουζανίδης ο οποίος τελικά δεν κατόρθωσε να εξετάσει τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα.

Παπανικόλας

Παπανικόλας


Η «ενόχληση» τουκ. Σούρλα και η απάντηση της «Μ»

Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ο δικηγόρος-ποινικολόγος Στέλιος Σούρλας διαμαρτύρεται για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής σε ό,τι αφορά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί σε βάρος του Σπύρου Λαμπίρη και της συντρόφου του και το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν αποσπάσματα του δικογράφου στο οποίο καταγράφεται το όνομά του.

Ο κ. Σούρλας ζητεί από την «Μ» να ζητήσει συγγνώμη επειδή υποστηρίζει ότι τον παρουσιάσαμε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που δεν ισχύει. Ωστόσο τα όσα ισχυρίζεται απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα, καθώς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΒΗ είναι η αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών του «θρίλερ Παπανικόλα» και φυσικά η γνωστοποίηση στο αναγνωστικό κοινό ενός υπαρκτού γεγονότος, δηλαδή της κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς-κόλαφου εξαιτίας της οποίας έχει ήδη εκκινήσει προκαταρκτική έρευνα.

Αντί λοιπών «μηνυμάτων» και έμμεσων απειλών προς την «Μ» και τον εκδότη της, ο κ. Σούρλας οφείλει να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα τα οποία τίθενται.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: «Εαν μπορεί ένα βρέφος να υπογράψει, άλλο τόσο μπορούσε ο Παπανικολας»

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Ο Πέτρος Κουσουλός για τις αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ στην Καινούργιου – Τι απάντησε στον Στέλιο Σούρλα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας