15:26 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Τα στοιχεία που δείχνουν τη "δολοφονία" της Μαρίας

Αποκάλυψη: Τα στοιχεία που δείχνουν τη "δολοφονία" της Μαρίας

Νέα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν το τι ακριβώς συνέβη με την υπόθεση της Μαρίας Γ., η οποία κατέληξε από περιτονίτιδα, αφού προηγουμένως είχε νοσηλευτεί σε τρία δημόσια νοσοκομεία, αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Τα έγγραφα που εξασφάλισε αποκλειστικά η «Μ» φέρνουν στο φως την ολιγωρία των γιατρών (σε τρία νοσοκομεία) που έστειλε στον τάφο την 26χρονη και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ΕΣΥ


Από τα αποκλειστικά έγγραφα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» προκύπτει ότι οι αρμόδιοι γιατροί αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο περιστατικό ως λοίμωξη από τον κορωνοϊό χωρίς να δώσουν τη δέουσα σημασία στους πόνους τους οποίους είχε η 26χρονη κοπέλα και προσπαθούσε να μεταφέρει στους γιατρούς! Όπως προκύπτει από τα έγγραφα τα οποία εξασφάλισε αποκλειστικά η «Μ», κατά τη διάρκεια της εξέτασης της ασθενούς στις 28/6/2022 στο Γ.Ν. Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» οι εφημερεύοντες γιατροί που υποδέχτηκαν την ασθενή τη διαχειρίστηκαν ως περιστατικό COVID και δεν ασχολήθηκαν με τις κοιλιακές ενοχλήσεις και ειδικά με το κοιλιακό άλγος.

Απλώς χορήγησαν αγωγή με Primperan για την αντιμετώπιση των εμετών και παυσίπονη ενδομυϊκά Apotel. Εντύπωση όμως προκαλεί ότι ενώ το νοσοκομείο διαθέτει οργανωμένη γυναικολογική κλινική και προφανώς γυναικολόγους και χειρουργούς, δεν εκλήθησαν να την εξετάσουν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε έγγραφο του νοσοκομείου, συνέστησαν στην ασθενή να επισκεφθεί δική της γυναικολόγο.

Μα είναι δυνατόν νεαρή γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία να αιτιάται ενοχλήσεις και να μην καλείται ο ειδικός να την εξετάσει;

Δηλαδή διέγνωσαν αυτό που ήδη γνώριζε η ασθενής, ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό, και την άφησαν να φύγει με σύσταση να πάει στον γυναικολόγο της.

Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι γιατί δεν εκλήθη ο εφημερεύων γυναικολόγος του νοσοκομείου να την εξετάσει προκειμένου να αποφασίσει ένα έπασχε από οξύ γυναικολογικό συμβάν, που θα την οδηγούσε σε πρόκληση περιτονίτιδας όπως εν προκειμένω; Είναι αδιανόητο γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας να αιτιάται ενοχλήσεις πυέλου και κοιλίας και οι εφημερεύοντες γιατροί να μην καλούν τους γυναικολόγους του νοσοκομείου να εξετάσουν την ασθενή.

Ευθύνες

Η πραγματικά απίστευτη ιστορία, η οποία οφείλει να απασχολήσει και το υπουργείο Υγείας, εκκινεί χρονικά από τις 25 Ιουνίου 2022. Βάσει των στοιχείων που βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» προκύπτει ότι εκείνη την ημέρα η 26χρονη Μαρία, η οποία είχε ελεύθερο ιατρικό ιστορικό, παρουσίασε πυρετό αλλά και πόνους (άλγος) στην κοιλιά. Μετέβη, λοιπόν, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου η κατάσταση της υγείας της αποδόθηκε στο γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες έπασχε από κορωνοϊό. Το πλέον δυσεξήγητο, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται από τους οικείους της, είναι το γεγονός ότι οι ενοχλήσεις τις οποίες ένιωθε αποδόθηκαν στη λοίμωξη της COVID-19. Από το ιστορικό της υπόθεσης προκύπτει ότι από το Ιπποκράτειο εξήλθε την ίδια ημέρα χωρίς να λάβει συγκεκριμένες ιατρικές οδηγίες και χωρίς να υποβληθεί σε μια απλή υπερηχογραφική εξέταση.

Τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου 2022 η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Τις πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας παρουσίασε πυρετό ο οποίος έφτασε μέχρι το 38,5, ενώ είχε και έντονους πόνους στην κοιλιά. Το βράδυ οι συγγενείς της αναγκάστηκαν να καλέσουν το ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα γύρω στις 10.00 το βράδυ να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Εκεί λοιπόν έπειτα από εξέταση για τον κορωνοϊό οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι ήταν θετική, της είπαν ότι είχε καλό οξυγόνο (γύρω στο 96%) και της έκαναν μια ένεση για τους εμετούς αλλά και για τον πόνο τον οποίο ένιωθε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του νοσοκομείου Αγία Όλγα απέδωσαν τις έντονες ενοχλήσεις τις οποίες ένιωθε στον κορωνοϊό και απέφυγαν ή αμέλησαν (!) να εξετάσουν την κοιλιά της, η οποία πονούσε.

Από την έρευνα της «Μ» προκύπτει ότι την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε, έστω και ελάχιστα. Η Μαρία ήταν απύρετη, ωστόσο άρχισε να παρουσιάζει διάρροιες και φυσικά ο πόνος στην κοιλιά συνεχιζόταν. Πρόσωπα του περιβάλλοντός της αναφέρουν στην «Μ» ότι το κοιλιακό άλγος ήταν ανυπόφορο, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 30 Ιουνίου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Εκεί από το πρωί η άτυχη γυναίκα περίμενε προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί πού ακριβώς οφειλόταν ο πόνος στην κοιλιά. Πέρασαν αρκετές ώρες καθώς οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι! Διενεργήθηκε αξονική τομογραφία και γύρω στις 18.00 το απόγευμα εκλήθη χειρουργός από όμορο νοσοκομείο. Η κατάσταση υγείας της Μαρίας είχε ήδη επιδεινωθεί καθώς εμφάνιζε εικόνα νεφρικής ανεπάρκειας. Η κατάσταση στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα όμως έγινε ακόμη χειρότερη, καθώς ο χειρουργός ο οποίος είχε κληθεί εσπευσμένα από άλλο νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να χειρουργήσει την 26χρονη και ζήτησε τη διακομιδή της στο Λαϊκό.

Κατάληξη

Στο Λαϊκό εισήλθε εσπευσμένα στο χειρουργείο τις πρωινές ώρες της 1ης Ιουλίου. Στην άτυχη Μαρία τοποθετήθηκαν παροχετεύσεις και διενεργήθηκαν πλύσεις κοιλίας. Μετά το χειρουργείο οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι είναι απαραίτητο να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Αττικόν. Το δυστύχημα είναι ότι κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης κατέληξε!

Το πλέον εξοργιστικό, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα του Λαϊκού, είναι ότι η άτυχη 26χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημιθανή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι επί ημέρες επισκεπτόταν δημόσια νοσοκομεία της χώρας τα οποία αδυνατούσαν να διαπιστώσουν ότι έπασχε από μια απλή περιτονίτιδα. «… Η ασθενής ήταν διασωληνωμένη, αιμοδυναμικά ασταθής από υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών και συνοδευόταν από γιατρό αναισθησιολόγο και παθολόγο… Κατά την άφιξή της διενεργήθηκε ηλεκτροκαρδιογράφημα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε άμεσα στο χειρουργείο (ώρα εισόδου στη χειρουργική αίθουσα: 01:10 π.μ.) συνοδεία αναισθησιολόγων από το Λαϊκό, καθώς και των γιατρών από το Αλεξάνδρα. Έφερε καθετήρα στην αριστερή κερκιδική αρτηρία και καθετήρα αιμοκάθαρσης στη δεξιά μηριαία φλέβα, τα οποία διατηρήθηκαν και επιπροσθέτως τοποθετήθηκε δίαυλος καθετήρας στη δεξιά έσω σφαγίτιδα φλέβα…», αναφέρει το σημείωμα και συνεχίζει: «… Συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης να λαμβάνει μεγάλες (και σταδιακά αυξανόμενες) δόσεις αγγειοσυσπαστικών ουσιών, καθώς και υγρών προς την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης βαρύτατης αιμοδυναμικής καταπληξίας. Παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, η αιμοδυναμική κατάσταση και η οξεοβασική ισορροπία έβαιναν επιδεινούμενες, ενώ η ασθενής παρέμεινε ανουρική».

Βάσει των στοιχείων του Λαϊκού, μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου η Μαρία, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ, την οποία όμως δεν διέθετε το νοσοκομείο. «… Η ασθενής μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στην κλινική COVID του νοσοκομείου, όπου παρέμεινε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής υπό καταστολή και αιμοδυναμική υποστήριξη υπό την επίβλεψη των θεραπόντων χειρουργών και αναισθησιολόγων… Περίπου στις 11.00 π.μ. της 1/7/2022 επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη διαθέσιμης κλίνης ΜΕΘ-COVID στο Αττικόν, όπου και η ασθενής διακομίσθηκε συνοδεία χειρουργού και αναισθησιολόγου με επίγνωση πάντα της κρισιμότατης κλινικής της κατάστασης, αλλά θεωρώντας τη διακομιδή της σε ΜΕΘ ως τη μοναδική ελπίδα διάσωσης».
Τελικά, όμως, η καρδιά της 26χρονης δεν ένταξε και κατέληξε, με τις ευθύνες πλέον να αναζητούνται τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο από τους συγγενείς της, οι οποίοι έχουν μείνει με ένα τεράστιο «γιατί» να επικρέμαται στο στόμα τους.

Ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της άτυχης Μαρίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου από τον κ. Νίκο Καλόγρηα. Ο έμπειρος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι ο θάνατος της 26χρονης επήλθε εξαιτίας περιτονίτιδας. Το πλέον συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι βάσει της διάγνωσης του κ. Καλόγρηα αποδεικνύεται ότι κατά τη διάρκεια των τριών επισκέψεων του θύματος σε διαφορετικά νοσοκομεία της Αττικής, και μάλιστα οργανωμένα, τα οποία διαθέτουν χειρουργικές ειδικότητες και ακτινολογικά εργαστήρια, δεν έγινε έστω ένα απλό υπερηχογράφημα ή ακτινογραφία κοιλίας, προς διάγνωση της περιτονίτιδας, που την οδήγησε στον θάνατο.

Η διάγνωση της περιτονίτιδας έλαβε χώρα όταν κατέρρευσε η ασθενής, ήταν αδύνατη η χειρουργική θεραπεία της και η διάγνωση επιβεβαιώθηκε νεκροτομικά.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Μήνυση κατέθεσαν η μητέρα και η αδελφή της Πισπιρίγκου κατά του γιατρού της Τζωρτζίνας Α. Ηλιάδη

Μυτιλήνη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 53χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων και για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας