0:28 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Θρίλερ με τα 282.000 ευρώ του Ιωνικού και στη μέση ο Τσάπας

Αποκάλυψη: Θρίλερ με τα 282.000 ευρώ του Ιωνικού και στη μέση ο Τσάπας

• Εξώδικο-φωτιά στην πρώην πρόεδρο της ομάδας, Χριστίνα Σκέντζιου, αποκαλύπτει «τρύπα» στο ταμείο και επιταγές που ανακλήθηκαν
• Τι απαντά η νεαρή γυναίκα και ο ρόλος του «εξαφανισμένου» Έλληνα crypto

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Τα απόνερα της «εξαφάνισης» του αποκαλούμενου Έλληνα Crypto, Βαγγέλη Τσάπα, τον περασμένο Νοέμβριο, αρχίζουν να αποκαλύπτονται μέσω δικαστικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα μεταξύ της νέας προσωρινής διοίκησης της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού και της πρώην προέδρου, Χριστίνας Σκέντζιου.

Με εξώδικο το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ, Νικόλαος Πετράτος-Λιβιεράτος και αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», γίνεται λόγος για «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του συλλόγου ύψους 282.392,02 ευρώ, αλλά και για επιταγές οι οποίες εκδόθηκαν και στη συνέχεια ανακλήθηκαν. Το συγκεκριμένο εξώδικο καλεί την παραιτηθείσα πρόεδρο της ΚΑΕ και μέχρι πρότινος στενή συνεργάτιδα του Τσάπα να ενημερώσει τα μέλη της διοίκησης για το τι απέγιναν τα συγκεκριμένα χρήματα, σε διαφορετική περίπτωση την απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως τη δημοσιογραφική έρευνα της «Μ», η οποία από την πρώτη στιγμή ανέφερε ότι η μυστηριώδης εξαφάνιση του Έλληνα Crypto και ισχυρού άνδρα της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού θα άνοιγε, ουσιαστικά, το «κουτί της Πανδώρας», καθώς θα έφερνε στο φως της δημοσιότητας, όπως και έγινε, τις γνωστές ή άγνωστες επιχειρηματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία και τους ανοικτούς λογαριασμούς που άφησε πίσω του.

Εξώδικο

Από την εξώδικη δήλωση της ΚΑΕ Ιωνικός σε βάρος της Χριστίνας Σκέντζιου -η οποία, ως γνωστόν, παραιτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021 διότι, όπως λέει η ίδια σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της, ο επιχειρηματίας την άφησε να παλεύει μόνη της στον «λάκκο των λεόντων»-, προκύπτει ότι στα ταμεία της ΚΑΕ υπάρχει «τρύπα» μεγαλύτερη των 280.000 ευρώ, καθώς και ότι το τελευταίο διάστημα διαδραματιζόταν ένα θρίλερ με επιταγές οι οποίες εκδίδονταν και στη συνέχεια ανακαλούνταν. Όπως επισημαίνεται στο επίσημο δικαστικό έγγραφο, η Σκέντζιου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ήταν «η μόνη διαχειρίστρια και έχουσα πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της ΚΑΕ, είτε δι’ αυτοπροσώπου παρουσίας, είτε μέσω του web banking της Τράπεζας Πειραιώς όπου ετηρείτο ο λογαριασμός, είτε μέσω της μοναδικής χρεωστικής κάρτας που είχατε στην κατοχή σας». Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η πρώην επικεφαλής της ομάδας μπάσκετ είχε λάβει (εν αγνοία των υπόλοιπων μελών του ΔΣ) από την τράπεζα και 10 μπλοκ επιταγών.

Από το ιστορικό, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στο εξώδικο, προκύπτει ότι στις 10 Νοεμβρίου η κυρία Σκέντζιου έλαβε από τον λογιστή της ΚΑΕ email στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο με το οποίο ενημερωνόταν για την κατάσταση που επικρατούσε. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Νοεμβρίου, της γνωστοποιήθηκε ότι στις 20.11.2021 θα πραγματοποιούνταν επίσκεψη από ορκωτό λογιστή και της ζητούνταν να τους παραδώσει συγκεκριμένα στοιχεία. «Κωφεύσατε. Την επομένη, δε, λάβαμε την παραίτησή σας από Πρόεδρο του ΔΣ και νόμιμο εκπρόσωπο της ΚΑΕ. Έκτοτε διακόψατε κάθε επικοινωνία με την ΚΑΕ, αρνούμενη να εκτελέσετε ακόμη και τις κατεπείγουσες πράξεις διαχείρισης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σκέντζιου Σκέντζιου

«Τρύπα»

Όταν η προσωρινή διοίκηση, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας και απέκτησε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΚΑΕ, βρέθηκε προ δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς διαπιστώθηκε «τρύπα» ύψους 282.392,02 ευρώ! Μάλιστα, οι νυν επικεφαλής της ιστορικής ομάδας δείχνουν τη Σκέντζιου ως το πρόσωπο το οποίο πήγε και σήκωσε από την τράπεζα τα συγκεκριμένα χρήματα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «…Προκύπτει ότι εις χείρας σας και μέχρις αποχωρήσεώς σας (πρέπει να) ευρίσκονται 282.392,02 ευρώ! Τεράστια εντύπωση όσο και απορία προκαλεί το γεγονός πως στις 20 και στις 22 Οκτωβρίου 2020, δηλαδή αμέσως μετά την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ (216.000 ευρώ) και την πιστοποίησή της, αναλάβατε σε μετρητά από την τράπεζα 200.000 και 15.800 ευρώ αντιστοίχως… Περαιτέρω, πληροφορηθήκαμε πως ανακαλέσατε τρεις επιταγές εκδοθείσες σε βάρος της ΚΑΕ τις οποίες ουδόλως είχατε ενημερώσει ότι είχατε εκδώσει, προς ποιους και για ποιο λόγο, αλλά και πόσες επιταγές συνολικά είχατε στην κατοχή σας».

Έτσι λοιπόν η νυν προσωρινή διοίκηση ζητεί από την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου και στενή συνεργάτιδα του Βαγγέλη Τσάπα να επιστρέψει άμεσα τις 282.392,02 ευρώ, να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των επιταγών που έχει στην κατοχή της καθώς και πόσες έχει εκδώσει, αλλά και να επιστρέψει ένα λάπτοπ ιδιοκτησίας της ΚΑΕ, το οποίο της είχε δοθεί για την ενάσκηση των καθηκόντων της καθ’ όλη τη διάρκεια που ήταν πρόεδρος. Σε διαφορετική περίπτωση, «απειλούν» με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια.

Απάντηση

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει ένα μεγάλο και ενδιαφέρον «κεφάλαιο» σχετικά με το τι ακριβώς συνέβαινε στα οικονομικά της γνωστής ομάδας μπάσκετ, το οποίο φέρεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την «εξαφάνιση» του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ αλλά και την απόφαση της Χριστίνας Σκέντζιου να παραιτηθεί, διαβλέποντας τις φουρτούνες που έρχονται αλλά και νιώθοντας «αδειασμένη» από τον… μέντορά της.

Η όμορφη πρώην πρόεδρος του Ιωνικού δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση, καθώς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Μάλιστα, μιλώντας με στενούς της συνεργάτες, επισημαίνει ότι δεν προτίθεται να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια» για μια υπόθεση για την οποία, όπως λέει, δεν έχει καμία αντικειμενική ευθύνη, πλέον του γεγονότος ότι εμπιστεύθηκε τον λάθος άνθρωπο, δηλαδή τον Έλληνα Crypto.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Εμμανουήλ Ροδουσάκη στην «Μ» με την οποία αναφέρει ότι: «Η εντολέας μου το ρόλο της ‘‘Ιφιγένειας’’ δεν πρόκειται να τον ασπαστεί αλλά ούτε και να τον υπηρετήσει. Δεν θα ανεχτούμε να μας κουνάει το δάχτυλο αυτός που απλώς άλλαξε καπέλο. Οι γνώστες των πάντων δεν θα επικαλούνται άγνοια. Η μόνη άγνοια που έχουν, είναι η άγνοια κινδύνου στοχοποιώντας την κυρία Σκέντζιου».

«Με χρησιμοποίησε!»

Πέραν των όποιων επίσημων δηλώσεων από τους νομικούς εκπροσώπους της Χριστίνας Σκέντζιου και των όσων θα επικαλεστεί στο απαντητικό εξώδικο το οποίο αναμένεται να στείλει, είναι προφανές ότι η μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ιωνικού δηλώνει και η ίδια «θύμα» του Βαγγέλη Τσάπα, καθώς διατείνεται ότι όλες οι κινήσεις που αφορούσαν τα οικονομικά της ΚΑΕ γίνονταν καθ’ υπόδειξη του επιχειρηματία και πως η ίδια δεν καταχράστηκε ούτε μισό ευρώ.

Όπως έγραφε η «Μ», η νεαρή δημοσιογράφος γνωρίστηκε με τον παράγοντα το 2015. Τότε, είχε μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό και έψαχνε δουλειά στη χώρα μας, ενώ ο επαγγελματικός «γάμος» με τον Τσάπα έλαβε χώρα μετά από προτροπή του πρώην διεθνούς μπασκετμπολίστα Μανώλη Παπαμακάριου. Αρχικά ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του Φάρου και μετά βρέθηκε στον Ιωνικό ζώντας από κοντά το πέρασμά του από τη Β’ Εθνική στην A2 και από εκεί στην Α1. Όπως η ίδια έχει επισημάνει σε συνέντευξή της, αρχικά ξεκίνησε από αντιπρόεδρος στην ΚΑΕ. Ωστόσο, πέρυσι, επειδή ανέκυψε ένα ζήτημα με τις αδειοδοτήσεις και επειδή εμπιστεύτηκε τον Τσάπα, δέχτηκε να αναβαθμιστεί σε πρόεδρο. Παρότι η ίδια απέφυγε από την πρώτη στιγμή να τοποθετηθεί δημόσια για την «εξαφάνιση» του χρηματοδότη της ομάδας, πρόσωπα του περιβάλλοντός της αναφέρουν ότι από τον περασμένο Νοέμβριο είναι σε κατάσταση σοκ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι ενδεχομένως ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ την έχει εκμεταλλευτεί. Σε ό,τι αφορά το πού ακριβώς βρίσκονται τα μπλοκ των επιταγών, από το περιβάλλον της Σκέντζιου προκύπτει ότι λίγο πριν από την «εξαφάνισή» του ο Έλληνας Crypto είχε… εισβάλει στα γραφεία της ΚΑΕ αφαιρώντας το μπλοκ επιταγών της ομάδας, γεγονός που ανάγκασε τους επικεφαλής του Ιωνικού να το καταγγείλουν στις αστυνομικές Αρχές.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα τα οποία, σύμφωνα με το εξώδικο, λείπουν από το ταμείο, η απάντηση η οποία δίδεται είναι και πάλι ότι αυτά κατέληξαν στον επιχειρηματία. Μάλιστα, από το περιβάλλον της πρώην προέδρου ισχυρίζονται ότι ο Βαγγέλης Τσάπας την χρησιμοποίησε, όπως και άλλους συνεργάτες του, προκειμένου να «σηκώσει ό,τι μπορεί» προτού χαθεί από προσώπου γης. Αυτός ήταν ο λόγος που η Σκέντζιου, τελικά, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου, αφού πρώτα είχε διαπιστώσει ότι δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί του προκειμένου να της γνωστοποιηθεί το τι ακριβώς συμβαίνει. Η ίδια δήλωνε τότε «προδομένη» και «εξαπατημένη», καθώς σε καμία των περιπτώσεων δεν γνώριζε τις διαθέσεις του «μεγάλου αφεντικού».

Πλέον όμως και η ίδια είναι «όμηρος» μιας κατάστασης που κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί, μετά και την επίσημη διαπίστωση ότι από το ταμείο της ΚΑΕ λείπουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ…

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Χρ. Σκέντζιου, Εμμανουήλ Ροδουσάκης

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο αρχείο λόγω παραγραφής αδικημάτων η δικογραφία με τις καταγγελίες 28 αθλητριών ενόργανης γυμναστικής για κακοποίηση τους από προπονητές

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του προπονητή πυγμαχίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας