13:00 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Aποκάλυψη: Το κατηγορητήριο - κόλαφος για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Aποκάλυψη: Το κατηγορητήριο - κόλαφος για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Το κατηγορητήριο – κόλαφο το οποίο συνοδεύει την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., Ν.Β., στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


• Οι ανατριχιαστικές (ψευδείς) καταθέσεις της Ν.Β. σε δικαστήρια για υποτιθέμενες ασέλγειες σε παιδιά και βιασμούς σε μαμάδες!
• Οι τρεις γυναίκες που παραπέμπονται ως ηθικοί αυτουργοί


Στο δικόγραφο το οποίο «υπογράφει» ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, καταγράφεται πλήρως το ανατριχιαστικό περιεχόμενο των καταθέσεων της διωκόμενης ψυχολόγου, βασικής πρωταγωνίστριας στο σκάνδαλο των ψευδών γνωματεύσεων το οποίο συγκλονίζει το πανελλήνιο και στο οποίο συμμετέχουν πασίγνωστα δικηγορικά γραφεία καθώς και λειτουργοί της Δικαιοσύνης. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης για την οποία κατηγορούνται (ως ηθικοί αυτουργοί) τρεις μαμάδες, και συγκεκριμένα οι Α.Σ., Ε.Π. και Α.Π., ορίστηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2024. Η συγκεκριμένη δίωξη αφορά το πλέον «ελαφρύ» μέρος της ογκώδους δικογραφίας που βρίσκεται στην Εισαγγελία Αθηνών (η οποία εκτός από 57 CD περιέχει και πλήθος στοιχείων) και διαχωρίστηκε για τα άλλα ερευνώμενα αδικήματα, όπως εκείνο της κακοποίησης ανηλίκων (κακούργημα), εξαιτίας του γεγονότος ότι παραγράφεται τον Νοέμβριο του 2025. Η «Μ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι εκτός από τη Ν.Β. ελέγχονται τόσο ποινικά όσο και πειθαρχικά και δύο εισαγγελικοί λειτουργοί. Η μία υπηρετεί στην Αθήνα και η δεύτερη σε δικαστήριο της περιφέρειας, όχι μακριά πάντως από την πρωτεύουσα. Σε μία από τις δύο περιπτώσεις η λειτουργός της Δικαιοσύνης έστειλε έτοιμες γνωματεύσεις (για προσωπική της υπόθεση) στη Ν.Β., όπως προέκυψε από το αρχείο που κατασχέθηκε στο γραφείο το οποίο διατηρούσε η ψυχολόγος μέσα στην Αστυνομία!

Καταθέσεις που σοκάρουν

«Αυτό που αναφέρθηκε από το παιδί ήταν τα αγγίγματα μέσα και έξω από το εσώρουχο από τον πατέρα της… Το δαχτυλάκι το μικρό το οποίο της το έβαζε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων μέσα και έξω από το εσώρουχο ο μπαμπάς όταν βρισκόταν σε μια παιδική σκηνή με φερμουάρ που είχε εντός της οικίας του ο πατέρας του…». Αυτά είναι μερικά σημεία της κατάθεσης που έδωσε ενόρκως, στις 18 Οκτωβρίου 2022, εξεταζόμενη στο ΜΟΔ Αθηνών η εν λόγω ψυχολόγος. Στη συγκεκριμένη δίκη είχε συρθεί κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις κατά του παιδιού του ένας μπαμπάς, ο Θ.Λ., ο οποίος εντέλει κρίθηκε αμετάκλητα αθώος. Τόσο κατά τη διάρκεια της ποινικής προδικασίας (μέσω των γνωματεύσεών της) όσο και στο ακροατήριο (μέσω της κατάθεσης) η Ν.Β. προσπάθησε να καταστήσει θύτη τον εν λόγω πατέρα. Με ασύστολα ψεύδη και τη μέθοδο της υποβολής προς το παιδί, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο τίποτε από όσα κατέθεσε δεν ίσχυαν. Μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη δίκη η ψυχολόγος κατέθεσε ότι η ανήλικη κοπέλα δήθεν της εκμυστηρεύθηκε ότι «δεν ήθελε να αγγίξει το πουλάκι του μπαμπά», «υπήρχαν φορές που ήταν απέξω από το εσώρουχο από μέσα που την πονούσε και το διευκρινίζει ότι με πονούσε και με έτσουζε», ενώ εξέφρασε την… επιστημονική άποψη ότι η ασέλγεια δεν συνέβη μία φορά, ότι «αυτό που πραγματικά αναφέρει το παιδί δεν ήταν προϊόν υποβολής από τη μητέρα» κ.τ.λ.

Τι από όλα αυτά ίσχυαν; Τίποτα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθώς η Ν.Β. κατέθεσε ψέματα «καθόσον ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε την εγκληματική συμπεριφορά που και η ίδια με την κατάθεσή της του απέδωσε».

Ο βιασμός!

Σε άλλη υπόθεση η Ν.Β. υπερέβαλε εαυτόν καθώς στις 3 Ιουνίου 2021, και πάλι σε ΜΟΔ, κατέθεσε σε υπόθεση βιασμού που υποτίθεται ότι είχε διαπράξει ο Ε.Κ. σε βάρος της Ε.Π. Η συγκεκριμένη γυναίκα διατηρούσε σχέση με τον εν λόγω άνδρα. Στη συνέχεια στην επόμενη σχέση της με άλλον άνδρα, με τον οποίο απέκτησε και παιδιά, τον κατήγγειλε και εκείνον, με αρωγό τη Ν.Β., για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της! Στο δικαστήριο για τον βιασμό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμφανίσθηκε η ψυχολόγος ως τεχνική σύμβουλος της μηνύτριας, η οποία έκανε λόγο για «εξαναγκαστικές συνευρέσεις», υποστηρίζοντας ότι «η κοπέλα ήταν πραγματικά σε κίνδυνο και είχα ανησυχήσει για την ασφάλειά της, για την ακεραιότητά της και για το ότι σχετίζεται με αυτόν τον άνθρωπο», καθώς και ότι «από το 2013 και μετά ήταν ξεκάθαρα με βία, η βία κορυφώθηκε το 2013…». Τελικά τίποτα από αυτά δεν είχε συμβεί, με αποτέλεσμα ο Ε.Κ. να κηρυχθεί αθώος.

Κομοτηνή

Στο κατηγορητήριο καταγράφεται και η ψευδής… παράσταση την οποία έδωσε η Ν.Β. σε δικαστήριο (στις 14.11.2020) στην Κομοτηνή με κατηγορούμενο τον Κ.Μ., έναν άλλον πατέρα ο οποίος καθόταν στο εδώλιο για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του. Στο ΜΟΔ Ροδόπης εμφανίσθηκε και πάλι η ψυχολόγος ως τεχνική σύμβουλος της μητέρας και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το παιδί περιέγραφε πως ο μπαμπάς έβαζε το δαχτυλάκι στην περιοχή του πρωκτού, ένιωθε ότι περιέγραφε πράγματα», «το παιδί βρισκόταν στην κοιλιά του μπαμπά χωρίς ρούχα και ζωγραφίζει το πουλάκι του μπαμπά», «το παιδί έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά», ότι «αν δεν γνώριζε πράγματα δεν θα ήξερε να τα ζωγραφίσει» και πολλά ακόμα. Κατά το κατηγορητήριο, το οποίο θα κληθεί να αντικρούσει, η κατάθεση της Ν.Β. ήταν καθ’ όλα ψευδής καθώς ο κατηγορούμενος πατέρας δεν είχε ποτέ διαπράξει αυτά τα οποία του καταλόγισε, με αποτέλεσμα να κριθεί αθώος. Σε ό,τι αφορά την ψυχολόγο, «τελώντας σε πλήρη και θετική γνώση του ψεύδους της, τα κατέθεσε ένορκα»…

ψυχολόγος  

ψυχολόγος

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη για το Μάτι: Ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για την τραγωδία – Θα συνεχιστεί αύριο

Δίκη Πισπιρίγκου – Κατάθεση Αγαπητού: Όχι…, όχι…, όχι…, δεν θυμάμαι…, έτσι είπα;… – Πως η κατάθεση του “έκαψε” την κατηγορούμενη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας