0:37 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Το πρώην ζεύγος Πατούλη, οι «νονοί» του διαζυγίου και τα δημόσια έργα

Αποκάλυψη: Το πρώην ζεύγος Πατούλη, οι «νονοί» του διαζυγίου και τα δημόσια έργα

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο των 651.965€ του Γιώργου Πατούλη στον κολλητό του επιχειρηματία Πρίτσα αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα της απεριόριστης εκτίμησης που υπάρχει εκατέρωθεν.

Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ


Τα αδέλφια Πρίτσα από τον τουρισμό την εστίαση και τον αθλητισμό μετατράπηκαν σε μεγαλοεργολάβους της Αττικής χάρη στη στήριξη που παρείχαν στον πρώην περιφερειάρχη και τη Μαρίνα Σταυράκη.


Υπενθυμίζουμε ότι με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» την περασμένη Κυριακή αποκαλύψαμε ότι η τελευταία υπογραφή του απερχόμενου περιφερειάρχη, λίγο πριν κλείσει οριστικά την πόρτα του έβδομου ορόφου στο κτίριο της Συγγρού, ξετυλίγει το κουβάρι μίας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Το «δώρο»

Στις 29 Δεκεμβρίου 2023 υπεγράφη ανάθεση για τη συντήρηση των φαναριών της Αττικής, με τους –πλέον… ειδικούς– επιχειρηματίες τουριστικών επιχειρήσεων και ιδιοκτήτες ομάδων!

Μπορεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, να παρέδωσε το τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής, όμως παρέδωσε επίσης στον νέο περιφερειάρχη τους καινούργιους μεγαλοεργολάβους των δημοσίων έργων.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο αδέλφια Χρήστος και Δημήτρης Πρίτσας, εκτός από ιδιοκτήτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κηφισιάς που αγωνίζεται πλέον στη Σούπερλιγκ, έχουν αναλάβει σημαντικά έργα στην Περιφέρεια Αττικής. Τις καλές εποχές, το ζεύγος Πατούλη περνούσε τα καλοκαίρια του στο ξενοδοχείο του κ. Πρίτσα στον Αμπελά της Πάρου, απολαμβάνοντας ζεστή φιλοξενία και στιγμές χαλάρωσης αλλά και ξεφαντώματος. Οι φίλοι όμως φαίνονται στα δύσκολα!

Χωρισμός

Όταν το ζεύγος Πατούλη αποφάσισε να χωρίσει τα τσανάκια του, η Μαρίνα Πατούλη είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις, τις οποίες ήταν ανέφικτο να καλύψει ο πρώην σύζυγός της. Ο πρώην περιφερειάρχης αποφάσισε τότε να ζητήσει βοήθεια από τους καλούς του φίλους, τα αδέλφια Πρίτσα. Εκείνοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και ανέλαβαν αδιαμαρτύρητα την υποχρέωση να καλύψουν τις απαιτήσεις της πρώην πρώτης κυρίας της Αττικής.

Το ξεφάντωμα και οι –αποτυχημένες κατά τα άλλα – επιχειρηματικές δραστηριότητες στο «νησί των ανέμων» πληρώθηκαν μέχρι τελευταίας δεκάρας και προφανώς όχι από το κομπόδεμα του Γιώργου Πατούλη, αλλά από τους «νονούς» του διαζυγίου. Θεμιτό όλο αυτό και μπράβο στην οικογένεια που στήριξε το ζευγάρι στα δύσκολα.

Πατούλη

Αντάλλαγμα

Τα προβλήματα όμως άρχισαν όταν ο πρώην περιφερειάρχης έπρεπε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων και να ανταποδώσει την υποχρέωση στους φίλους του και επιχειρηματίες, που, απ’ ό,τι φαίνεται, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Έτσι λοιπόν έδωσε εντολή στην «αμαρτωλή», όπως αποκαλείται από «πηγές» στην Περιφέρεια, Διεύθυνση των Τεχνικών Έργων της Αττικής να κόψει και να ράψει τα έργα στα μέτρα τους, έτσι ώστε να χριστούν ως ανάδοχοι, με απευθείας αναθέσεις και «περίεργους» διαγωνισμούς σε συμβάσεις εκατομμυρίων. Προφανώς και αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες μέχρι τότε αφορούσαν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης.

Έτσι λοιπόν, ο ευρηματικός περιφερειάρχης τούς «πάντρεψε» με έμπειρους εργολάβους, δημιούργησαν κοινοπραξίες και νέες εταιρείες, για να μπορέσουν να διεισδύσουν και να απομυζήσουν όσο περισσότερο μπορούν από τον κρατικό κορβανά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των αδελφών Πρίτσα εμπλουτίστηκαν και επεκτάθηκαν ορμητικά, καθώς εκτός από την εστίαση, τον τουρισμό και τον αθλητισμό, ενεπλάκησαν σε έργα κατάπτωσης πρανών στην Κινέττα αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας.

Προϋπολογισμός

Από την έρευνα της «Μ» προκύπτει ότι ο προϋπολογισμός των έργων όπου συμμετέχουν άμεσα και έμμεσα υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο μπορεί να καλύψει και με το παραπάνω τα έξοδα των επιχειρηματιών για το φιλικό τους ζευγάρι.

Το κερασάκι στην τούρτα; Το τελευταίο διάστημα, ο απερχόμενος περιφερειάρχης είχε δώσει λευκή επιταγή στους αδελφούς Πρίτσα, χρίζοντάς τους στην ουσία γενικούς δερβέναγες στα έργα της Περιφέρειας. Οι τελευταίοι διατηρούν ακόμη και σήμερα στενές διασυνδέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και πολιτικούς μηχανικούς που εποπτεύουν τις εν λόγω συμβάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από τα άδεια ταμεία που βρήκε, να έχει να αντιμετωπίσει τη σήψη και τη διαφθορά στις υπηρεσίες, καθώς και στο κύκλωμα των επίορκων –όπως όλα δείχνουν– στελεχών που λυμαίνονται τις υπηρεσίες των τεχνικών έργων. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει οριστεί αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ή εντεταλμένος τεχνικών έργων, και την αρμοδιότητα, τουλάχιστον μέχρι να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία», έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς! Προφανώς και «έχουν γνώσιν οι φύλακες», με το στοίχημα του νέου ισχυρού άνδρα της Περιφέρειας να είναι να καταφέρει να επαναφέρει την τάξη και τη διαφάνεια προς όφελος των πολιτών της Αττικής, καταπολεμώντας όλα τα κακώς κείμενα από τη ρίζα τους. Σε κάθε περίπτωση, η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να πέσει φως στην υπόθεση και να σταματήσει η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εισαγγελείς και οι ελεγκτές των δημοσίων έργων θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο Πατούλη (ύψους 651.965 ευρώ) στον κολλητό του

Μεσολόγγι: Πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο φέρει η σορός του Μπάμπη – Στον ανακριτή και πάλι ο κρεοπώλης – Θα δώσει DNA

Ιερά Σύνοδος: Κάθετα αντίθετη στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια – “Η εκκλησία ηγείται δεν άγεται”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας