10:12 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη των Ισραηλινών Δυνάμεων: Δημοσιογράφος του Al Jazeera είναι και διοικητής της Χαμάς

Αποκάλυψη των Ισραηλινών Δυνάμεων: Δημοσιογράφος του Al Jazeera είναι και διοικητής της Χαμάς

Ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera φαίνεται να είναι επίσης διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, σύμφωνα με φωτογραφίες και έγγραφα που ανακάλυψαν οι IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το πρωί είναι δημοσιογράφος στο κανάλι Al Jazeera και το βράδυ τρομοκράτης στη Χαμάς!» έγραψε ο αντισυνταγματάρχης Αβιχάι Αντραέ, εκπρόσωπος των IDF στην αραβική γλώσσα, σε κυριακάτικη ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο Aντραέ δήλωσε ότι πριν από αρκετές εβδομάδες, τα στρατεύματα βρήκαν ένα laptop σε μια βάση της Χαμάς στη βόρεια Γάζα, ο οποίος ανήκε σε έναν άνδρα με το όνομα Μοχάμεντ Ουάσαχ.

Ο Ουάσαχ από τη συνοικία Μπουρέτζι της κεντρικής Γάζας, έχει εμφανιστεί σε εκπομπές του Al Jazeera τους τελευταίους μήνες, με τον σταθμό ιδιοκτησίας Κατάρ να τον αποκαλεί ως έναν από τους δημοσιογράφους του.

Ο Aντραέ δήλωσε ότι τα έγγραφα που ανακτήθηκαν από το laptop αποκάλυψαν ότι ο 37χρονος Ουάσαχ, είναι «εξέχων διοικητής» στη μονάδα αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς, ενώ στα τέλη του 2022 άρχισε να εργάζεται στην έρευνα και ανάπτυξη για την αεροπορική μονάδα της τρομοκρατικής ομάδας.

Τόνισε δε οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τον υπολογιστή περιλάμβαναν εικόνες που συνδέουν τον Ουάσαχ με δραστηριότητες εντός της Χαμάς.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει φωτογραφίες που προφανώς δείχνουν τον Ουάσαχ να εκπαιδεύεται στη χρήση αντιαρματικών όπλων, καθώς και να εργάζεται με άλλα όπλα και ένα drone.

«Ποιος ξέρει πόσες λεπτομέρειες θα αποκαλύψουμε για την παρουσία άλλων τρομοκρατών με δημοσιογραφική περιβολή στο εγγύς μέλλον», έγραψε ο Αντραέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ: Ανακαλύψαμε σήραγγα της Χαμάς κάτω από την έδρα της UNRWA

Αναζητείται «τελική φόρμουλα» για την κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας