15:17 Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Τρέχουν οι συμφωνίες για συνέργειες στα έργα του Ελληνικού

Αποκάλυψη: Τρέχουν οι συμφωνίες για συνέργειες στα έργα του Ελληνικού

Η ειδησεογραφία του τρόμου εξ αιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού άφησε σε δεύτερο πλάνο την πληροφορία για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που ενέκρινε την κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κτηρίων στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, στο Ελληνικό. Εκεί που θα αρχίσουν τα έργα για τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα.

Του Σταύρου Γεωργακόπουλου

Το Ελληνικό θα αποτελέσει την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικονομική κρίση και την ανασφάλεια που προκάλεσε ο Covid – 19.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ereportaz, στη σκιά της φονικής νόσου το πλάνο προχωράει κανονικά.

Η απόφαση του ΚΑΣ προσθέτει άλλο ένα όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών. Εκκρεμεί, βέβαια, η προσφυγή της Hard Rock στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον διαγωνισμό του έργου, αλλά όπως τόνισε και ο Άδωνις Γεωργιάδης «όλα θα προχωρήσουν μόλις εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ».

Εμείς, ωστόσο, αποκαλύπτουμε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά. Ή για να το θέσουμε πιο σωστά, τα πράγματα τρέχουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, η κοινοπραξία Mohegan – ΓΕΚ Τέρνα που απέμεινε ως μοναδική υποψήφια για την ανάληψη του έργου, προχωρά ήδη σε συμφωνίες με μικρότερες εταιρείες για δρομολογηθούν τα έργα με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Στόχος είναι η παράλληλη δημιουργία πολλών εργοταξίων που θα προσφέρουν και στην κυβέρνηση ένα σημαντικό επικοινωνιακό πλεονέκτημα για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης.

Ουσιαστικά, δηλαδή, θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας άμεσα με στόχο την επίσπευση της κατασκευής.

Οι πρώτες συμφωνίες, μάλιστα, έχουν ήδη επιτευχθεί και στα επιτελεία των μικρότερων εταιρειών προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πιάσουν δουλειά μόλις τους δοθεί το πράσινο φως.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας