3:30 Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Τρόμος στην υψηλή κοινωνία από εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών

Αποκάλυψη: Τρόμος στην υψηλή κοινωνία από εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών

Όλη η «καλή κοινωνία» των βορείων προαστίων που ήθελε να προμηθευτεί οποιουδήποτε είδους ναρκωτικό φαίνεται ότι ήταν στην… ατζέντα της σπείρας που εξάρθρωσε η ∆ίωξη Ναρκωτικών. Το «πελατολόγιο» είναι, για την ώρα, κλειδωμένο μέσα στα 12 κινητά τηλέφωνα που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν την «ομάδα των πέντε», αλλά πολλά… γνωστά πρόσωπα των Β.Π. έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους!

Tου ΦΩΤΗ ΑΝ∆ΡΕΟΥ


Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών τα 12 κατασχεμένα κινητά τηλέφωνα που κρύβουν το πελατολόγιο επωνύμων των βορείων προαστίων, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους!


Τα ραντεβού για τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών και τις συνεννοήσεις γίνονταν στις πλατείες του Ψυχικού, της Φιλοθέης, της Κηφισιάς, του ∆ιονύσου, της Εκάλης, του Αμαρουσίου, της Νέας Ερυθραίας και της Άνοιξης. «Ήταν ένα είδος σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, όπως άλλωστε φαίνεται και από τα κατασχεμένα ναρκωτικά τα οποία εντοπίσαμε είτε πάνω στους κατηγορούμενους είτε μέσα στα σπίτια-καβάντζες που είχαν σε περιοχές των βορείων προαστίων», λέει αστυνομικός που συμμετείχε στις παρακολουθήσεις οι οποίες ξεκίνησαν πριν από περίπου έξι μήνες.

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» φέρνει στη δημοσιότητα τον τρόπο που η ∆ίωξη Ναρκωτικών κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία είχαν, λόγω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, μια καλή οικονομική επιφάνεια.

«Αρχηγού παρόντος»

Με δράση που ξεκινά τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2021 οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στα μέλη της συμμορίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένας ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκίνητων, ένας ιδιοκτήτης διαμερισμάτων προς ενοικίαση στην Κρήτη μέσω γνωστής πλατφόρμας, αλλά και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων. Σε μια από τις παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί είδαν από «πρώτο χέρι» πώς λειτουργούσε η σπείρα. Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ο ρόλος του καθενός. Συγκεκριμένα, ο φερόμενος αρχηγός σε μία από τις συνομιλίες με άλλο μέλος, το οποίο του ανέφερε κάποιο πρόβλημα, του απάντησε «πάσα αρχή παυσάτω» και στη συνέχεια ανέλαβε να το επιλύσει. Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πλαστήρα, στη Νέα Ερυθραία.

«Το αρχηγικό μέλος ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και όλη την ώρα κοιτούσε δεξιά και αριστερά, δυσχεραίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επιτήρησή του. Αφού περίμεναν περίπου είκοσι λεπτά, εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο το οποίο, όπως εξακριβώθηκε αργότερα, οδηγούσε άλλο μέλος της σπείρας και πάρκαρε στην πλατεία. Το αρχηγικό μέλος όταν είδε το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από το άλλο άτομο που περίμενε μαζί του στην πλατεία και πήγε προς το συνεργό του που τον περίμενε εντός του οχήματος. Μάλιστα, στο σημείο όπου περίμενε ο συνεργός, το άτομο που ήταν στην πλατεία δεν είχε οπτική επαφή μαζί του. Τότε το αρχηγικό μέλος πήρε μια χάρτινη σακούλα από το συνεργό και, αφού του μίλησε σε έντονο ύφος με κινήσεις που φαινόντουσαν από μακριά, σαν να τον επιπλήττει, τον έδιωξε και πήγε γρήγορα στο άλλο άτομο που τον περίμενε στην πλατεία και του έδωσε τη χάρτινη σακούλα», περιγράφει αστυνομικός που γνωρίζει όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Προσεκτικοί

Καθώς οι αστυνομικοί είχαν γίνει «σκιά» των πέντε συλληφθέντων εντόπισαν και τα σπίτια-καβάντζες που διατηρούσαν στις περιοχές της Νέας Ερυθραίας και του ∆ιονύσου. «Ήταν πολύ προσεκτικοί στις επικοινωνίες τους και πραγματοποιούσαν ελάχιστες τηλεφωνικές κλήσεις, και μόνο για να συναντηθούν. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα θέλοντας να μην ‘‘εκτεθούν’’ στις διωκτικές Αρχές», λέει στέλεχος των διωκτικών Αρχών.

∆ύο από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν την ίδια μέρα έχοντας στην κατοχή τους 560 και 570 γραμμάρια χασίς, αντίστοιχα, στις περιοχές της Κηφισιάς και του ∆ιονύσου. Λίγο νωρίτερα είχαν χωρίσει από ένα ραντεβού όπου ο ένας προμήθευσε ναρκωτικά τον άλλο, πιθανότατα για λογαριασμό κάποιου άλλου εμπόρου. Μάλιστα, ο 31χρονος έκανε τις περισσότερες φορές τη διακίνηση των ναρκωτικών με το δικό του αυτοκίνητο.

Τον… έκαψε

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της ∆ίωξης Ναρκωτικών, ένα από τα βασικά μέλη της σπείρας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διακίνηση, στο τέλος της ημέρας συναντούσε τον αρχηγό. «λες και του έδινε αναφορά». Αυτή η σχέση φαίνεται ότι «τον έκαψε», καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν όσον αφορά τη διακίνηση. «Όταν ελέγξαμε την κούτα που πέταξε στα σκουπίδια, είδαμε ότι εντός αυτής υπήρχαν παλιά ρούχα, 13 νάιλον σακούλες, άδειες σαν αυτές που συσκευάζουν την ακατέργαστη κάνναβη και οι οποίες είχαν έντονη μυρωδιά κάνναβης, καθώς και πλήθος καρμπόν τα οποία κυρίως χρησιμοποιούν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από σημεία ελέγχου, προκειμένου αυτά να μην ανιχνεύονται από ακτινολογικά μηχανήματα», περιέγραψε αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ακατέργαστη κάνναβη 4.959 γραμμαρίων
Κατεργασμένη κάνναβη 2.877,6 γραμμαρίων
Κοκαΐνη 279,3 γραμμαρίων
MDMA 186,1 γραμμαρίων
Χασισέλαιο 175 γραμμαρίων
Παραισθησιογόνα μανιτάρια 85 γραμμαρίων
Λάδι εμποτισμένο με κάνναβη 44 γραμμαρίων
LSD σε υγρή μορφή 323 γραμμαρίων
24 δισκία αμφεταμίνης
5 ναρκωτικά δισκία
5 δισκία XTC
Χρηματικό ποσό 20.020 ευρώ και 380 λιρών Αγγλίας
100 φυσίγγια πυροβόλου όπλου
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Μοτοσικλέτα
12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Εκκενωτής αέρος
Πλήθος νάιλον συσκευασιών

Γ. Γλύκας: Ο εντολέας µου δεν έχει καµία ανάµειξη

ναρκωτικώνΟ συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» υποστήριξε ότι ο εντολέας του «αρνείται κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες πράξεις, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σύνδεσης με τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών! Η δε περιγραφόμενη, κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, δραστηριότητά του είναι έξι μήνες πριν από την επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών και δεν έχει κανένα ποινικό ενδιαφέρον, καθότι πρόκειται για κοινωνικές συναναστροφές του και όχι για παράνομες πράξεις! Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή θα είναι και η προσέγγιση του δικαστηρίου».

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της συμμορίας προφυλακίστηκαν, ενώ στον τελευταίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί οροί και χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

ναρκωτικών

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση λόγω εθνικού πένθους

Πειραιάς: Εργαζόμενος χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα στην προβλήτα 2

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας