1:11 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη βόμβα από την ΠΟΕΔΗΝ για τα Πλαστά πιστοποιητικά - Κι άλλα νοσοκομεία στο επίκεντρο των ερευνών

Αποκάλυψη βόμβα από την ΠΟΕΔΗΝ για τα Πλαστά πιστοποιητικά - Κι άλλα νοσοκομεία στο επίκεντρο των ερευνών

Πλαστά πιστοποιητικά: Πληθαίνουν τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών – Αυστηροποίηση ελέγχων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας. Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης με κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος εκτίμησε ότι στο σύνολό τους τα περιστατικά θα φτάσουν τα 200, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ. Γνωστοποίησε ότι η ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων το σύνολο των υγειονομικών, να εντοπιστούν ποιοι δεν έχουν αντισώματα ενώ διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, να ελεγχθούν σε βάθος «και αν βρεθεί ότι έχουν εξαπατήσει το σύστημα θα πρέπει να πάνε σπίτι τους με απόλυση και φυλακή».

Ο Πέτρος Κετικίδης αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» αποκάλυψε ότι ένα ακόμη μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ελέγχεται για τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών.

Πλαστά πιστοποιητικά: Αυστηροποίηση των ελέγχων

Στο θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε θα γίνουν παντού έλεγχοι, ενώ παράλληλα αυστηροποιείται του πλαίσιο των ελέγχων. Επίσης, εκτίμησε ότι μετά την έκταση που πήρε το φαινόμενο δεν θα έχουμε νέες περιπτώσεις, ενώ σημείωσε ότι μετά την ψήφιση της υποχρεωτικότητας πρέπει να εξαντληθεί ο έλεγχος.

Σχετικά με τις ποινές, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι είναι πρώτα στο πειθαρχικό, καθώς την απόλυση την επιβάλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού πρώτα τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εργαζόμενος και στη συνέχεια περάσει από το Συμβούλιο.

Πλαστά πιστοποιητικά: «Ξεσκονίζουν» ύποπτες υποθέσεις ανά τη χώρα

Στο «Γεννηματάς» έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα τέσσερις υγειονομικοί για μαϊμού πιστοποιητικά. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται 2 περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άτομα ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.

Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, -επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να γλιτώσει την αναστολή.

Στην Πάτρα η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα μετά από προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας για όλες τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας