22:35 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Αποκαλυπτήρια για το άγαλμα της Νταϊάνα από τον Ουίλιαμ και τον Χάρι

Αποκαλυπτήρια για το άγαλμα της Νταϊάνα  από τον Ουίλιαμ και τον Χάρι

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι δύο γιοι της έκαναν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος στη μνήμη της μητέρας τους.

Τα τα δυο αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι επανενώθηκαν σήμερα – για δεύτερη φορά μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου – στο παλάτι του Κένσιγκτον, για να τιμήσουν την μητέρα τους, που αν ζούσε σήμερα θα γινόταν 60 ετών.

Τα  αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος στη μνήμη της μητέρας τους έγιναν σε κλειστό κύκλο, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, στον κήπο Σάνκεν (Sunken) – το αγαπημένο σημείο της Νταϊάνα όσο ζούσε στο Κένσιγκτον.

Στις πύλες του παλατιού ο κόσμος είχε αφήσει από τις προηγούμενες ήδη ημέρες φωτογραφίες και σημειώματα στη μνήμη της Νταϊάνα. Το άγαλμα της Νταϊάνα τοποθετήθηκε σε έναν από τους κήπους του Κένσιγκτον, μπροστα από μία λίμνη, σον οποίο φυτεύτηκαν ειδικά για την περίσταση 4.000 από τα αγαπημένα φυτά και λουλούδια της μητέρας τους.

Ο γλύπτης που επιλέχθηκε για να φιλοτεχνήσει το άγαλμα είναι ο Ίαν Ρανκ-Μπρόαντλι, ο οποίος φιλοτέχνησε το ομοίωμα του προσώπου της Ελισάβετ Β’ στα κέρματα της Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία στη λίστα των χωρών που έχουν εμπλακεί στη χρησιμοποίηση παιδιών-στρατιωτών

Τατάρ και Τσαβούσογλου απέρριψαν τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας