13:21 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Αποκατάσταση του πρ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένου

Αποκατάσταση του πρ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένου

Το ereportaz, είχε προβεί, στις 20-8-2019 και στις 21-8-2019, σε δύο δημοσιεύματα, για τον πρ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο, τον μεν πρώτο με τίτλο «Τζαμπατζής ο Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να πληρώσει στη μαρίνα του Πόρτο Ύδρα», το δε δεύτερο με τίτλο «Προκαταρκτική για τις «μαγκιές» Καμμένου στο Πόρτο Ύδρα». Τα δημοσιεύματά μαςήταν αναδημοσίευση από άλλη ιστοσελίδα, και σε κάθε περίπτωση οφείλονταν σε παραπληροφόρησή μας.

Κατόπιν αποστολής στην ιστοσελίδα μας εξώδικης δηλώσεως από τον κ. Καμμένο και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, κ. Γιάννη Απατσίδη, και αφού λάβαμε γνώση των εγγράφων της ΑΚΤΗ ΠΛΕΠΙ ΑΕ-Ξενοδοχείο Πόρτο Ύδρα, καθώς και του Α.Τ. Ερμιόνης και των πληροφοριών από το αρμόδιο Λιμεναρχείο, οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κ. Πάνο Καμμένο, για τα παραπάνω δημοσιεύματά μας, να δηλώσουμε ότι λυπούμαστε ιδιαίτερα για την ταλαιπωρία του, και να αποκαταστήσουμε την πλήρη αλήθεια.

Το ereportazτηρεί την δημοσιογραφική δεοντολογία και το αποδεικνύει εμπράκτως.

Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα περιέχονταν οι εξής, όπως αποδείχθηκε, αναληθείς ισχυρισμοί:

α) Ότι δήθενσε κάθε λιμάνι ελληνικού νησιού, το οποίο επισκέπτεται ο κ. Καμμένος, γίνεται αποδέκτης της οργής των κατοίκων, οι οποίοι δεν τον συγχωρούν για την προδοσία της Μακεδονίας, τα χιλιάδες ψέματα και τις αντιθεσμικές συμπεριφορές που δήθεν επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια και ότι εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω νόμων και κανονισμών.

β)Ότι δήθενμετά την Μήλο, επιχείρησε να προχωρήσεισε άλλη μία επίδειξη τζάμπα μαγκιάς στην ιδιωτική μαρίνα του Πόρτο Ύδρα, και ότι δήθεν οι εργαζόμενοι στην μαρίνα, που φυσικά δεν ψάρωσαν στις … ταρζανιές του, απάντησαν αναλόγως, λέγοντάς του πως το μόνο που θα μπορούσαν να του διαθέσουν ήταν… γιαούρτια, δίνοντάς του μάλιστα την δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος αν επιθυμεί στραγγιστό, πρόβειο ή αγελαδίσιο. Ακολούθως, συνέχιζε το δημοσίευμα, δήθεν ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, αλλά είχε δήθεν φροντίσει να το σκάσει.

γ) Ότι, δήθεν εισήλθε με το σκάφος του σε ιδιωτική μαρίνα του Πόρτο Ύδρα και προβαίνοντας δήθεν σε επίδειξη τζάμπα μαγκιάς, απαίτησε «ετσιθελικά», εννοώντας δωρεάν, από τους εκεί εργαζόμενους, ρεύμα και νερό.

δ) Ότι, κατόπιν τούτου, ο ιδιοκτήτης της μαρίνας προχώρησε δήθενσε σχετική καταγγελία στην αστυνομία, στελέχη της οποίας έσπευσαν στο σημείο, ωστόσο ο κ. Καμμένος, παρουσιαζόμενος ως δήθεν γενναίος καραβοκύρης, είχε προλάβει να το σκάσει κακήν κακώς.

ε) Ότι, δήθεν για το εν λόγω «περιστατικό», η εισαγγελική αρχή διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, εις βάρος του, και μάλιστα για τα αδικήματα της αυτοδικίας, αλλά και της παραβίασης οικιακής ειρήνης.

στ) Ότι δήθεν στην ανωτέρω υποτιθέμενη απαίτησή του για ρεύμα και νερό, οι εργαζόμενοι εκεί απάντησαν περιπαικτικά, λέγοντας του μάλιστα ότι το μόνο που μπορούσαν να του προσφέρουν ήταν γιαούρτια.

Η αλήθεια, όμως, είναι, ότι όλα τα ανωτέρω είναι αναληθή, και οφείλονταν δυστυχώς σε παραπληροφόρησή μας, και συγκεκριμένου του νεαρού συντάκτη των δημοσιευμάτων,καθώς ο κ. Καμμένοςουδέποτε εισήλθε σε ιδιωτική μαρίνα, απαιτώντας δωρεάν νερό και ρεύμα, «ετσιθελικά» μάλιστα, και ως εκ τούτου ουδέν επεισόδιο επακολούθησε μεταξύ του κ. Καμμένου, και κανενός ιδιοκτήτη καμίας ιδιωτικής μαρίνας, αλλά και κανένας διάλογος μεταξύ του κ. Καμμένου και δήθεν εργαζομένων στην εκεί μαρίνα, δεν έλαβε ποτέ χώρα. Κατά συνέπεια, η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υποβλήθηκε έγκληση, μήνυση ή μηνυτήρια αναφορά από την Ακτή Πλέπι (περιοχή Πόρτο Ύδρα) από τον οποιονδήποτε εις βάρος του κ. Καμμένου,αλλά και ότι ουδέποτε διενεργήθηκε ή διενεργείται προκαταρκτική εξέταση εναντίον του για δήθεν αυτοδικία, διατάραξη οικιακής ειρήνης κλπ.Πέραν των ανωτέρω, η αλήθεια είναι ότι εμείς ουδέποτε αντιληφθήκαμε ότι ο κ. Καμμένοςέχειγίνει αποδέκτης εκδηλώσεων οργής από κατοίκους νησιών, τα οποία έχει επισκεφθεί, πολλώ δε μάλλον αποδέκτης εκδηλώσεων αγανάκτησης και εκνευρισμού για το ζήτημα της Μακεδονίας, ούτε ποτέ αντιληφθήκαμε ότι επέδειξε αντιθεσμικές δήθεν συμπεριφορές. Όσον αφορά δε το αναφερόμενο περιστατικό στο νησί της Μήλου, φέρεται από πληροφορίες μας ότι οφείλεται σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος της συζύγου του κυρίας Ελένης Τζούλη, η οποία φέρεται ότι υπέστη σωματικές βλάβες από τρίτο άτομο.

Επειδή τα παραπάνω δημοσιεύματά μας ήταν αναδημοσίευση, και οφείλονταν σε παραπληροφόρησή μας, σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία οφείλουμε να προβούμε στην παρούσα ανάρτηση αποκατάστασης του κ. Καμμένου, και να προβούμε στην διαγραφή των εν λόγω δημοσιευμάτων από την ιστοσελίδα μας, πράγμα που πράττουμε αμέσως μόλις λάβαμε γνώση της εξώδικης δηλώσεώς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσφυγή Καρακούκη με μήνυση και αγωγή κατά του νέου δικηγόρου της Πισπιρίγκου

ND Podcast «Το είπατε. Το κάνατε;» Καλεσμένος στο Podcast της Νέας Δημοκρατίας ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας