19:45 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αποκλειστικό: Ανάρτηση σοκ γιατρού - "Μας στέλνουν ως πρόβατα για σφαγή!"

Αποκλειστικό: Ανάρτηση σοκ γιατρού - "Μας στέλνουν ως πρόβατα για σφαγή!"

Σοκάρει η ανάρτηση ιατρού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Με μια αγωνιώδη του ανάρτηση στο Facebook ο γιατρός, που εργάζεται στο νοσοκομείο ως ειδικευόμενος Νευρολογίας τελευταίου έτους, γράφει ότι τον στέλνουν ως “πρόβατο επί σφαγή” για εφημερία στην Τέταρτη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι επιφυλάσσεται για το κατά πόσον θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τους ασθενείς από το νοσοκομείο με COVID, ακόμα και στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του ειδικευόμενου ,καθώς δεν γνωρίζει τίποτα για τον κορωνοϊό. Επισημαίνει μάλιστα ότι έχει να διαχειριστεί πνευμονία κοινότητας από το αγροτικό του, πόσο μάλλον COVID:

“Σε 12 ώρες θα εφημερεύσω στην Τέταρτη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν έγινε οικειοθελώς και ο λόγος είναι ότι δε γνωρίζω τίποτα για τον COVID, είμαι ειδικευόμενος Νευρολογίας τελευταίου έτους, έχω να διαχειριστώ πνευμονία κοινότητας από το αγροτικό μου, πόσο μάλλον COVID, επιφυλάσσομαι για το κατά πόσον θα είμαι εις θέση να διαχειριστώ τους ασθενείς με COVID, ακόμα και στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του ειδικευόμενου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Ο νεαρός γιατρός γράφει ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να θέσει τους ασθενείς στο νοσοκομείο σε κίνδυνο, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για την πιθανότητα να μολυνθεί ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι:

“Ουδεμία πρόθεση έχω να θέσω τους ασθενείς αυτούς σε κίνδυνο, όπως και ουδεμία πρόθεση έχω να εκτεθώ οικειοθελώς στον COVID ή ακόμη περισσότερο να εκθέσω ακολούθως τους ασθενείς της κλινικής μου και τους δικούς μου ανθρώπους και, ασφαλώς, δεν το κάνω για τα ματωμένα 70 ευρώ αυτής της εφημερίας που έχει στερήσει εδώ και μια βδομάδα τον ύπνο μου.”

Αναφερόμενος στην “εκπαίδευση” για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών από το νοσοκομείο Ιωαννίνων λέει χαρακτηριστικά : “Σημειώνω δε ότι τα μέτρα προστασίας στα οποία εκπαιδεύθηκα σήμερα για ένα ολόκληρο τέταρτο και με τα οποία θα εξετάζω και θα εκτελώ ιατρικές πράξεις σε επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τα μέτρα προστασίας τα οποία στο πρώτο εξάμηνο της καραντίνας μου είχαν παρουσιαστεί ως μέτρα για ύποπτα κρούσματα και όχι για επιβεβαιωμένα, τα οποία τότε ήταν σαφώς πιο ασφαλή.”

Ο ειδικευόμενος ιατρός

Ο ειδικευόμενος γιατρός διεκρινίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αρνηθεί υπηρεσία στο νοσοκομείο και για αυτό την εκτελεί, όπως του ζητήθηκε . Καταλήγοντας τονίζει ότι άγεται ως “πρόβατο επί σφαγήν.”

Δείτε όλη την ανάρτηση αγωνίας του νεαρού γιατρού:

Η δημόσια ανάρτηση του γιατρού στο Facebook

ΕΙΝΗ: Στα πρόθυρα της έκρηξης το Πανεπιστημιακό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου καταγγέλλοντας ως επικίνδυνο τον τρόπο λειτουργία του ΤΕΠ Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το οποίο «βούλιαξε» από την διακομιδή θετικών υπερηλίκων από ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Γιάννενα.

Η λειτουργία του Παθολογικού Ιατρείου μέχρι σήμερα, γίνονταν με ένα ειδικό Παθολόγο και δύο ειδικευόμενους ιατρούς, με οριακή ασφάλεια. Η εξέλιξη του 2ου κύματος της πανδημίας, ανάγκασε κατά το μήνα Οκτώβριο να μειωθεί ο αριθμός των ειδικευόμενων στα ΤΕΠ Παθολογίας μόνο στον ένα, ώστε να στελεχωθούν οι μονάδες Covid-19 του ΠΓΝΙ.

Ωστόσο από την 01/11/20 το ΤΕΠ Παθολογίας λειτουργεί χωρίς ειδικευόμενο και με ένα μόνο ειδικό παθολόγο σε όλες τις βάρδιες, και το ΤΕΠ covid με δυο ειδικούς, ο ένας μόλις ερχόμενος από ΚΥ.

«Φαίνεται ότι οι εκπτώσεις δεν έχουν τέλος. Μιλάμε για την έσχατη αποδυνάμωση των ΤΕΠ», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΗ και υπογραμμίζεται πως ένας μόνο γιατρός στα ΤΕΠ Παθολογίας είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες.

«Ήδη από το βράδυ της 31/10/2020 η πληρότητα των κλινών Covid-19 του ΠΓΝΙ, ανάγκασε σε διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου (Άρτα, Φιλιάτες, Πρέβεζα), όπου δεν είναι παντού εξασφαλισμένες οι προϋποθέσεις της ασφαλούς τους νοσηλείας. Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ Covid -19, δηλ. οι 5 στις 8 μοναδικές κλίνες ΜΕΘ-covid σε όλη την ΒΔ Ελλάδα (στο ΠΓΝΙ), κρούει παραπέρα τον κώδωνα του κινδύνου, για κάθε περιστατικό που θα χρειαστεί ΜΕΘ. Σε όλα τα τμήματα Covid-19 και την ΜΕΘ Covid-19 ανακυκλώνονται οι συνάδελφοι άλλων τμημάτων και οι λιγοστοί γιατροί της ΜΕΘ, κάνοντας υπεράριθμες εφημερίες».

Η κατάσταση, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, βρίσκεται στα πρόθυρα της έκρηξης. Η παντελής εγκατάλειψη της ΠΦΥ, η μη δημιουργία ΚΥ Covid-19, και οι μεταφορές από τα ΚΥ και την ΠΦΥ στα νοσοκομεία, όχι μόνο δεν αρκούν, αλλά φορτώνουν ακόμα περισσότερα τα νοσοκομεία που μετατρέπονται σε νοσοκομεία της μιας νόσου.

«Η εγκληματική καθυστέρηση στην θωράκιση του συστήματος υγείας που συνοδευόταν από άθλια προπαγάνδα για «άρτια ετοιμότητα και επεξεργασμένο σχέδιο», αποδεικνύει ότι η προστασία της υγείας του λαού μας είναι έξω από τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και υπηρετεί πιστά την λογική του κόστους-οφέλους ενός εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας. Με την μείωση των χειρουργείων κατά 80%, την συρρίκνωση λειτουργίας κλινικών στο ΠΓΝΙ για να στελεχωθούν εκ των ενόντων οι κλίνες covid, το ΠΓΝΙ μετατρέπεται σταδιακά σε νοσοκομείο μίας νόσου, μόνο για τον Covid-19. Τώρα γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας για τον Covid-19, έτσι ώστε να λειτουργήσουν νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία, κλίνες Covid-19 και ΜΕΘ Covid-19.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλήθεια πίσω από τα τεστ: Ένας στους δέκα με κορωνοϊό

Έγγραφο -κόλαφος: Εκτός ΜΕΘ οι μισοί θάνατοι από κορωνοιό

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας