0:32 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκλειστικό - Ίλιον: Όλη η δικογραφία λέξη προς λέξη για το βιασμό του 15χρονου στη "γιάφκα"

Αποκλειστικό - Ίλιον: Όλη η δικογραφία λέξη προς λέξη για το βιασμό του 15χρονου στη "γιάφκα"

 Οι τρεις ανατριχιαστικές καταθέσεις του ανήλικου θύματος που κακοποιούνταν σεξουαλικά από συνομηλίκους του. «Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν με άκουγαν!»

 Των ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ & ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

 «Επειδή ντρεπόμουν δεν ήθελα να πω κάτι στους γονείς μου, ούτε να μαθευτεί κάτι στο σχολείο μου και για αρκετές ημέρες δεν είχα αποκαλύψει τίποτα…». Με αυτά τα λόγια ο 15χρονος μαθητής της Α΄ Λυκείου, ο οποίος έπεφτε συστηματικά θύμα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης, ακόμη και με σκουπόξυλο, από συνομηλίκους του στο σπίτι-κολαστήριο στην οδό Μυλοποτάμου 22 στο Ίλιον, έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του ενώπιον των εμβρόντητων αστυνομικών του τοπικού τμήματος. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 6.00 το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου όταν το ανήλικο θύμα συνοδευόμενο από τον πατέρα του αποφάσισε να καταγγείλει τα όσα φρικιαστικά και απάνθρωπα βίωνε από τους «παλιούς του φίλους», οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται πλέον σε φυλακές ανηλίκων. Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει σήμερα όλες τις πτυχές της αρρωστημένης υπόθεσης, η οποία δίνει γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Άγουρα αγόρια αλλά και κορίτσια, μέλη της ίδιας παρέας, αποφάσισαν να μετατρέψουν σε πειθήνιο σεξουαλικό όργανο «έτσι για να σπάσουν πλάκα» τον νεαρό φίλο τους. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας, βίασαν επανειλημμένως το σώμα και την ψυχή του 15χρονου. Αδιαφορούσαν για τα ουρλιαχτά και τον ανείπωτο πόνο που του προκαλούσαν. Κινηματογραφούσαν τους βιασμούς και τους διακινούσαν σε άλλους φίλους του στο σχολείο. Και έσπαγαν πλάκα!  Όσο υπόλογοι είναι οι θύτες, άλλο τόσο υπόλογοι είναι και οι γονείς τους για τα «παλικάρια» που ανέθρεψαν. Την ίδια στιγμή ο «ωχαδερφισμός» των κατοίκων της γειτονιάς επέτρεπε, συστηματικά, τα αρρωστημένα όργια, καθώς κανείς δεν μίλησε, κανείς δεν ειδοποίησε τις Αρχές, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε εάν ένα αγόρι που θα έπρεπε να ζει τα ανέμελα χρόνια της εφηβείας του στιγματίστηκε για πάντα.

ΜΠΑΜ

Καταθέσεις

Από το υλικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της «Μ» προκύπτει ότι ο γενναίος 15χρονος κατέθεσε συνολικά τρεις φορές, δίνοντας τα ονόματα αλλά και τα τηλέφωνα των κακοποιητών του. Για πρώτη φορά ενώπιον των αστυνομικών Αρχών βρέθηκε το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου. Είχε το θάρρος και περιέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί 15 ημέρες νωρίτερα, τη στιγμή που βρισκόταν μαζί με τους θύτες στο σπίτι της οδού Μυλοποτάμου. «…Με χτύπησαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα. Στη συνέχεια με θώπευσαν στα οπίσθια και κάποιοι από αυτούς ακούμπησαν τα δάχτυλα στον… Εκείνη τη στιγμή κάλυψαν το πρόσωπό μου με μαξιλάρι για να μη φωνάζω και ακουστώ, ενώ τους έλεγα να σταματήσουν. Έπειτα πήραν ένα σκουπόξυλο, μου κατέβασαν το παντελόνι και τοποθέτησαν το σκουπόξυλο στον… μου. Μόλις τελείωσαν, έμεινα λίγο μαζί τους μέχρι να ηρεμήσω και στη συνέχεια έφυγα. Τις επόμενες ημέρες στο σχολείο ο Δ.Π. με αποκάλεσε ξεκ… Τις επόμενες ημέρες είχα μώλωπες και ερυθρότητα καθώς και εκροή αίματος από το συγκεκριμένο σημείο… Από την πράξη αυτή έμαθα από συμμαθητές μου στο σχολείο πως υπάρχει και κάποιο βίντεο, ενώ εγώ εκείνη τη στιγμή δεν είχα αντιληφθεί κάτι…».

Λίγη ώρα αργότερα, στις 8.30 το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο 15χρονος έδωσε συμπληρωματική κατάθεση. Εκτός από τους επτά «φίλους» του που είχε κατονομάσει αρχικά, επεσήμανε ότι παρών ήταν και ένας άλλος ανήλικος.  Ήταν εκείνος, όπως είπε, που του κατέβασε το παντελόνι, του κρατούσε το κεφάλι κάτω και τον χτυπούσε στα οπίσθια. Επίσης ανέφερε ότι ο Μ. ήταν εκείνος που βιντεοσκοπούσε τον βιασμό!

«…Κατά το παρελθόν τα ίδια άτομα με έχουν πειράξει, θωπεύοντάς με και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους έξωθεν του παντελονιού μου…  Έχουν γίνει έναν με δύο μήνες νωρίτερα από το περιστατικό με το σκουπόξυλο και το βίντεο, και πάντα είναι στο ίδιο σπίτι της γιαγιάς του Κ… Ντρεπόμουν και ένιωθα άβολα να το πω στους γονείς μου. Επίσης μου είχαν πει ότι το κάνουν για πλάκα και θα το σταματήσουν… Τα συγκεκριμένα άτομα με έχουν βρίσει και κοροϊδέψει στο παρελθόν και αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι νιώθει πολύ άσχημα και δεν θέλει να πηγαίνει στο σχολείο του. «…Φοβάμαι αυτά τα άτομα μήπως μου το ξανακάνουν. Στο βίντεο που θα σας προσκομίσει ο πατέρας μου φαίνονται όλοι οι ανωτέρω δράστες, αλλά ήταν παρόντες και όλοι οι υπόλοιποι προαναφερθέντες στην πρώτη μου κατάθεση…», κατέληξε.

Σοκ και δέος!

Την τρίτη φορά ο 15χρονος βρέθηκε ενώπιον αξιωματικών της Διεύθυνσης Ανηλίκων.  Ήταν το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου. Όλα όσα εξιστόρησε καταγράφηκαν και πλέον περιέχονται σε μια κατάθεση 23 σελίδων που προκαλεί σοκ και δέος. Η «Μ» δημοσιεύει τα βασικότερα σημεία της εξομολόγησης του νεαρού ήρωα, απαλείφοντας φράσεις οι οποίες το μόνο που προκαλούν είναι αποτροπιασμό!

«Μου έλεγαν: ‘‘Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι’’. Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ. τον βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα: ‘‘Σταματήστε, σταματήστε’’. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο μαθητής αρχικά αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες στο να αποκαλύψει τις φρικτές πράξεις που υφίστατο από συμμαθητές του. Χρειάστηκε να μιλήσει σε εξειδικευμένο παιδοψυχολόγο για να «ξεκλειδώσει» και να κατονομάσει αυτά που υπέστη. «Αυτά τα παιδιά από την παλιά παρέα κάνανε κάτι σε εμένα, στο σώμα μου» είπε χαρακτηριστικά.

ΕΡ.: Είναι παλιά σου παρέα εξαιτίας αυτών που έχουμε να συζητήσουμε σήμερα εδώ;

 

ΑΠ.: Ναι, εκτός από ένα παιδί από αυτά, τον D., με αυτό το παιδί κάνω ακόμα παρέα μαζί του μέχρι χθες, επειδή το ίδιο παιδί με είχε… Το κατάλαβα ότι μετάνιωσε και ζήτησε συγγνώμη από την πρώτη στιγμή που έγινε…

 

ΕΡ.: Μάλιστα. Και γιατί μου αναφέρεις μέχρι χθες; Και όχι μέχρι σήμερα;

 

ΑΠ.: Γιατί χθες του ξεκαθάρισα ότι δεν θέλω να συνεχίσω να κάνω παρέα μαζί του. Και να μην ξαναμιλήσω μαζί του.

 

ΕΡ.: Μάλιστα. Σου ζήτησε συγγνώμη; Προσπάθησες να βρεις τρόπο να είσαστε φίλοι, αλλά δεν θέλεις να είσαστε φίλοι. Ε;

 

ΑΠ.: Ναι.

 

ΕΡ.: Τι είναι αυτό λοιπόν που έχει συμβεί με αυτά τα παιδιά που ήταν παρέα σου μέχρι κάποια στιγμή;

 

ΑΠ.: Με πείραζαν έξω από τα παντελόνια (σ.σ. λέει άλλες λέξεις) και μου βάζανε και κάποιες φορές ένα σκουπόξυλο στον ποπό, μέσα από τα παντελόνια. Αυτά όλα φαίνονται σε ένα βίντεο που έχω δείξει. Κάποια παιδιά φαίνονται σε αυτό το βίντεο, δεν φαίνονται όλα».

 

ΕΡ.: Κάποιους από αυτούς τους οκτώ;

 

ΑΠ.: Ναι, ναι.

 

ΕΡ.: Ξέρεις ποιοι συγκεκριμένοι φαίνονται σε αυτό το βίντεο;

 

ΑΠ.: Φαίνονται 3 άτομα σε αυτό το βίντεο. Ο ένας που μου έχει πιάσει το κεφάλι και γελάει είναι ο D. (σ.σ. είναι ο 15χρονος που παρουσιάστηκε στις Αρχές τελευταίος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί).

 

ΕΡ.: Όταν λες σου έχει πιάσει το κεφάλι, τι ακριβώς κάνεις το κεφάλι σου;

 

ΑΠ.: Με τα χέρια του τα έχει ακουμπήσει πάνω στο κεφάλι μου για να με κρατάει στην ουσία. Δεν με κρατάει από τη μούρη, απλά με κρατάει πάνω έτσι για να μη φύγω.

 

ΕΡ.: Ασκεί δύναμη δηλαδή στο κεφάλι σου; Σε πιέζει εκεί πέρα;

 

ΑΠ.: Με πιέζει, με κρατάει για να μη φύγω.

 

ΕΡ.: Μάλιστα.

 

ΑΠ.: Το άλλο παιδί που φαίνεται είναι ο Π. Είναι αυτός με το ξύλο.

 

ΕΡ.: Αυτός χρησιμοποιεί το ξύλο σε αυτό το βίντεο που μου αναφέρεις;

 

ΑΠ.: Ναι και είναι και άλλο ένα παιδί που φαίνεται, ο Κ., το παιδί που μου κρατάει τα πόδια και μετά σηκώνεται και με κοιτάει στα μάτια. Είναι όρθιος πάνω μου και με κοιτάει, αυτό το παιδί είναι ο Κ… (σ.σ. ο ανήλικος που διέθετε το σπίτι όπου συνέβησαν οι παιδοβιασμοί.)

Ο 15χρονος είπε ότι δεν θυμάται πότε τραβήχτηκε το βίντεο που έχουν οι Αρχές. «Τελευταία φορά που έγινε όλο αυτό είναι στις 19 Νοεμβρίου 2022» πρόσθεσε.

 

ΕΡ.: Για να μου λες τελευταία φορά σημαίνει ότι έχει γίνει περισσότερες από μία φορά.

 

ΑΠ.: Ναι, Ακριβώς.

 

ΕΡ.: Πόσες φορές περίπου έχει γίνει αυτό το πράγμα;

 

ΑΠ.: Περίπου 6 με 7 φορές.

 

ΕΡ.: 6 με 7 φορές έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το σκουπόξυλο με τον τρόπο που μου είπες;

 

ΑΠ.: Όχι, κάποιες ημέρες χρησιμοποιούσανε τα δάχτυλά τους έξω από το παντελόνι μου και 3 από αυτές τις φορές χρησιμοποιήθηκε το ξύλο αυτό.

 

Ο ανήλικος είπε ότι δεν θυμάται ακριβώς πότε ξεκίνησε όλο αυτό, αλλά ήταν από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε το σχολείο (σ.σ. πηγαίνει στην Α΄ λυκείου) και μετά. Περιέγραψε μάλιστα πως συνέβαιναν οι φρικαλέες αυτές πράξεις.

«Έτσι όπως καθόμασταν όλοι μαζί και είμασταν σαν παρέα και συζητάγαμε και κάναμε τις πλάκες μας».

 

ΕΡ.: Πού βρισκόσασταν δηλαδή;

 

ΑΠ.: Βρισκόμασταν σε ένα διαμέρισμα της γιαγιάς του Κ. που έχει πεθάνει. Και το χρησιμοποιούσαμε εμείς σαν ένα μέρος να βγαίνουμε, να καθόμαστε.

 

ΕΡ.: Το γνώριζαν οι γονείς σας;

 

ΑΠ.: Ναι, το γνώριζαν και οι γονείς μου και οι γονείς των παιδιών.

 

ΕΡ.: Ήσασταν συγκεκριμένα άτομα δηλαδή σταθερά που πηγαίνατε σε αυτό το μέρος;

 

ΑΠ.: Ερχόντουσαν και κάποια άλλα παιδιά, αλλά δεν ερχόντουσαν συνέχεια σαν εμάς.

 

ΕΡ.: Η παρέα δηλαδή η σταθερή είναι τα οκτώ αγόρια που μου έχεις αναφέρει; Και εσύ;

 

ΑΠ.: Και εγώ και κάποια άλλα άτομα και άλλα τέσσερα άτομα.

 

ΕΡ.: Αυτά τα άλλα τέσσερα άτομα έχουν δει αυτά που έχουν συμβεί σε εσένα;

 

ΑΠ.: Και από κοντά και στα βίντεο.

 

ΕΡ.: Μάλιστα. Αυτά τα τέσσερα άτομα δεν μου τα αναφέρεις σε σχέση με αυτά τα οκτώ γιατί δεν έχουν καμία συμμετοχή;

 

ΑΠ.: Ακριβώς. Δεν έχουν κάνει κάτι σε εμένα προσωπικά. Όπως έχουνε κάνει οι υπόλοιποι.

 

ΕΡ.: Μου αναφέρεις όμως στο βίντεο ότι φαίνονται οι συγκεκριμένοι τρεις. Μου είπες τον…

 

ΑΠ.: Ναι, ναι κατάλαβα, τον D. τον Π…

 

ΕΡ.: Αυτόν που σου κράταγε το κεφάλι, αυτός που είναι…

 

ΑΠ.: Ναι, ναι, ναι.

 

ΕΡ.: Ωραία, οι υπόλοιποι πέντε που δεν φαίνονται στο βίντεο τι κάνανε; Τι πράγματα έκαναν σε εσένα γενικά;

 

ΑΠ.: Το ένα παιδί από αυτά, ο Μ., τράβαγε το βίντεο. Τον είδα με τα μάτια μου και όταν τον ρώτησα αν τράβηξε βίντεο μετά μου είπε ότι δεν τράβηξε κανένα βίντεο. Τα υπόλοιπα παιδιά καταρχήν εκείνη την ημέρα δεν ήταν όλοι μαζί και τα οκτώ άτομα εκείνη την ημέρα. Δηλαδή μπορεί από τα οκτώ άτομα, οι πέντε ξέρω εγώ να είναι τη μία ημέρα, οι τέσσερις να είναι την άλλη ημέρα. Δεν ήταν όλοι μαζί.

 

ΕΡ.: Έχουν ωστόσο συμμετάσχει όλοι σε διαφορετικές φάσεις σε αυτά που μου αναφέρεις.

 

ΑΠ.: Ναι.

 

ΕΡ.: Με τον ίδιο τρόπο; Δηλαδή το ξύλο το έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα αγόρια αυτά;

 

ΑΠ.: Όχι.

 

ΕΡ.: Ποιοι το έχουν χρησιμοποιήσει;

 

ΑΠ.: Ο Π.  και ο Μ.Ν.

 

ΕΡ.: Μάλιστα. Ξέρεις πόσες φορές το έχει κάνει ο κάθε ένας αυτό;

 

ΑΠ.: Ακριβώς πόσες φορές δεν θυμάμαι. Ο Π. όμως νομίζω δύο φορές.

 

ΕΡ.: Και το άλλο αγόρι που μου ανέφερες;

 

ΑΠ.: Ο Μ.Ν. νομίζω μία.

 

ΕΡ.: Κανένας από τους υπόλοιπους δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Ωστόσο υποθέτω ότι κάποιος από αυτούς έχουν βάλει τα… τους.

 

ΑΠ.: Ναι, ναι, ακριβώς… (παραλείπεται σκληρή περιγραφή)

 

ΕΡ.: Ποιοι το έκαναν αυτό;

 

ΑΠ.: Υπάρχουν άτομα από αυτά τα άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τα… αλλά έχουν συμμετάσχει σε αυτό το…

 

ΕΡ.: Υπάρχουν δηλαδή άτομα που είτε σε έχουν κρατήσει είτε σε έχουν πιέσει, αλλά δεν έχουν αγγίξει το σώμα σου;

 

ΑΠ.: Ακριβώς.

ΕΡ.: Μπορείς να μου πεις ποιοι είναι αυτοί;

 

ΑΠ.: Ο Γ.Μ.

 

ΕΡ.: Ο Γ.Μ. τι ρόλο είχε σε αυτό;

 

ΑΠ.: Ο Γ.Μ. δεν ήταν τόσες φορές όσες ήταν οι άλλοι μπροστά, μία φορά ή δύο ήτανε μαζί μας, τις άλλες φορές δεν έβγαινε καθόλου βόλτα μαζί μας. Και αυτές τις δύο φορές τη μία ήταν παρών και το έβλεπε και δεν έκανε τίποτα και την άλλη… Τη μία φορά δεν συνέβαινε καν και την άλλη φορά ήταν και με κράταγε.

 

ΕΡ.: Σε κράταγε. Τη μία φορά εννοείς δεν σε πειράξανε καθόλου, ήταν απλά στην παρέα, και μια άλλη φορά που σε πειράξανε… Με το ξύλο ή με τα… σε πειράξανε εκείνη τη φορά που ήταν παρών και σε κράταγε;

 

ΑΠ.: Με το ξύλο.

 

ΕΡ.: Άρα έχει τύχει να δει το περιστατικό με το σκουπόξυλο και ήτανε ένα από τα παιδιά που σε κρατούσαν.

 

ΑΠ.: Ναι.

 

ΕΡ.: Δεν σε έχει πειράξει ωστόσο στο σώμα σου εκείνος;

 

ΑΠ.: Όχι.

 

«Με παίρνανε σηκωτό και με πηγαίνανε στο κρεβάτι…»

 

ΕΡ.: Ξεκίνησες λοιπόν να μου λες ότι αυτό ήταν ένα σπίτι της γιαγιάς του Κ., σωστά; Στο οποίο γνώριζαν οι γονείς σας ότι πηγαίνατε;

 

ΑΠ.: Ναι.

 

ΕΡ: Πότε ξεκινήσατε να πηγαίνετε σε αυτό το σπίτι;

 

ΑΠ.: Εγώ μπήκα στην παρέα περίπου Δευτέρα με Τρίτη Γυμνασίου. ενώ τα παιδιά, πολλά άλλα παιδιά μαζευόντουσαν από πολύ παλιά εκεί σε αυτό το σημείο. Όταν μπήκα εγώ στην παρέα ξεκίνησα να πηγαίνω και εγώ εκεί μαζί τους.

 

ΕΡ.: Τον πρώτο καιρό δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο;

 

ΑΠ.: Όχι, όχι.

 

Ο 15χρονος είπε ότι αρχικά οι κατηγορούμενοι τον πείραζαν πάνω από το παντελόνι του. Στη συνέχεια οι βιαστές θέλησαν να χρησιμοποιήσουν το σκουπόξυλο «για  να μη λερώσουν τα δάχτυλά τους!». Ο ίδιος δεν θυμόταν πώς ξεκίνησαν οι βιασμοί.

Στην ερώτηση της παιδοψυχολόγου αν υπήρχαν παιδιά που είχαν προσπαθήσει να το διακόψουν όλο αυτό, ο ανήλικος απάντησε:  «Ένα παιδί από αυτά προσπάθησε και τους είπε ότι αυτό που κάνουν γιατί δεν το κάνουνε στον ίδιο και το κάνουνε σε εμένα προσωπικά και μετά σηκώθηκε και σταματήσανε οι άλλοι να το κάνουνε εκείνη τη στιγμή που ήτανε αυτός παρών. Μία φορά έτυχε να ήταν παρών όταν έγινε αυτό.

 

ΕΡ.: Εσύ κατάλαβες ότι τους το είπε αυτό με τι σκοπό;

 

ΑΠ.: Ώστε να με βοηθήσει.

 

ΕΡ.: Ώστε να σε βοηθήσει. Ποιο αγόρι είναι αυτό;

 

ΑΠ.: Ο Σ.

 

ΕΡ: Ο Σ. το έχει δει αυτό το πράγμα να συμβαίνει όλες τις φορές;

 

ΑΠ.: Όχι, μία φορά μόνο.

 

ΕΡ.: Μία φορά μόνο. Και όταν ήταν αυτή η φορά το σταμάτησαν.

 

Κορίτσια

 

Ο 15χρονος αναφέρθηκε, επίσης, σε τέσσερα κορίτσια που είχαν δει και γνώριζαν για τους βιασμούς, ενώ κατηγορούνται ότι διακινούσαν το πορνογραφικό υλικό στα σχολεία τους και αλλού. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη.

ΕΡ.: Έτυχε ποτέ κάποιο από αυτά τα αγόρια να ενοχλήσει κάποιο από αυτά τα κορίτσια;

 

ΑΠ.: Όχι, αλλά θυμάμαι και μου είπε και η ίδια η κοπέλα ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα είπανε και στην κοπέλα αν θέλει και αυτή. «Θες και εσύ;» της είπανε.

 

ΕΡ.: Αυτό γιατί της το είπανε;

 

ΑΠ.: Δεν ξέρω… Δεν τους είπε κάτι να τους πειράξει ώστε να το κάνουνε. Να το πάρουν ως αφορμή να τους το…

 

Ο 15χρονος επίσης ανέφερε ότι η 19η Νοεμβρίου ήταν η τελευταία φορά που συνέβησαν τα περιστατικά με το σκουπόξυλο επειδή αποφάσισε να κόψει από αυτή την παρέα διότι γινόταν όλο αυτό. «Πιστεύω ότι αν δεν σταμάταγα θα συνεχιζότανε».

 

ΕΡ.: Μάλιστα. Είχες προσπαθήσει στο παρελθόν να το σταματήσεις αυτό;

 

ΑΠ.: Τους το είχα πει και τους το είχα συζητήσει ότι νιώθω άβολα όταν το κάνουν αυτό και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνουν και αν μπορούν να το σταματήσουνε. Αυτοί παρ’ όλα αυτά δεν ακούγανε και μου λέγανε «εντάξει, τελευταία φορά το κάναμε και δεν θα ξαναγίνει, δεν θα ξαναγίνει’’. Εγώ τους πίστευα, γι’ αυτό και πήγαινα ξανά εκεί πέρα.

 

ΕΡ.: Σε ποιο χώρο του σπιτιού συνέβαινε αυτό;

 

ΑΠ.: Υπήρχανε 3 δωμάτια. Ένα η αποθήκη που δεν πηγαίναμε ποτέ εκεί πέρα. Ένα που ήτανε ένα στρώμα κάτω σαν κρεβάτι στρωμένο με σεντόνια και μαξιλάρια, και ένα δωμάτιο που ήτανε καναπέδες και εκεί πέρα που καθόμασταν συνήθως.

 

ΕΡ.: Και πού συνέβαινε αυτό;

 

ΑΠ.: Ή στους καναπέδες στο σαλόνι ή στο κρεβάτι μέσα που σας είπα.

 

ΕΡ.: Στο κρεβάτι πώς σε οδηγούσαν; Πώς αλλάζατε δωμάτιο;

 

ΑΠ.: Με παίρνανε σηκωτό και με πηγαίνανε.

 

ΕΡ.: Σε παίρνανε σηκωτό. Σε παίρνανε με τη βία δηλαδή;

 

ΑΠ.: Ναι. Τους έλεγα δεν θέλω και δεν θέλω και με παίρνανε… με κρατάγανε, με σηκώνανε και με πήγαιναν εκεί πέρα.

 

ΕΡ.: Είχαν υπάρξει φορές που είχες προσπαθήσει να…

 

ΑΠ.: Να αμυνθώ και να…

 

ΕΡ.: Να τους σταματήσεις, να φωνάξεις. Είχαν γίνει τέτοια πράγματα;

 

ΑΠ.: Φώναζα και όταν φώναξα μου βάζανε ένα μαξιλάρι στη μούρη ώστε να μην ακουστώ.

 

ΕΡ.: Υπήρχε περίπτωση στο σπίτι αυτό να ακουστείς έξω;

 

ΑΠ.: Ναι. Ναι. Και να ακουστώ στους γονείς του Κ. Και μάλλον γι’ αυτό μου το βάζανε το μαξιλάρι για να μην ακουστώ στους γονείς του Κ.

 

ΕΡ.: Οι γονείς του Κ. πού βρίσκονταν;

 

ΑΠ.: Είναι ακριβώς δίπλα, το σπίτι του Κ. ήταν ακριβώς δίπλα από αυτό.

 

ΕΡ.: Μάλιστα. Εσύ πήγαινες εκεί μόνος σου τις περισσότερες φορές; Λέγατε θα βρεθούμε στο σπίτι αυτό;

 

ΑΠ.: Όταν βγαίναμε βόλτα. Όταν ήταν να κανονίζαμε να βγαίνουμε βόλτα πηγαίναμε και συναντιόμασταν εκεί πέρα.

 

ΕΡ.: Μάλιστα. Αυτό το πράγμα που μου έχεις περιγράψει ότι έχουν κάνει… Έχουν χρησιμοποιήσει κάτι άλλο;

 

ΑΠ.: Όχι, μόνο το ξύλο έχουν χρησιμοποιήσει μέσα από το παντελόνι.

 

ΕΡ.: Σε έχει αγγίξει ποτέ οποιοσδήποτε σε άλλο σημείο του σώματός σου;

 

ΑΠ.: Όχι, όχι.

 

ΕΡ.: Έχει αγγίξει ποτέ κανένας το δικό του σώμα τη στιγμή που συνέβαινε αυτό;

 

ΑΠ.: Όχι.

 

Βαρβαρότητα!

 

Η περιγραφή του 15χρονου για τους φρικτούς βιασμούς σοκάρει.

ΕΡ.: Πονούσε αυτό το πράγμα όταν συνέβαινε;

 

ΑΠ.: Ναι. Πολύ!

 

ΕΡ.: Πολύ; Τους το έλεγες;

 

ΑΠ.: Φώναζα και τους το έλεγα κιόλας, σταματήστε, σταματήστε, σταματήστε. Δεν ακούγανε. Τους έλεγα ότι αυτό που μου κάνανε…  με πειράζει και να σταματήσουνε και ότι πονάω και κάποιες φορές με κρατάγανε στο κεφάλι. Ο Π. συγκεκριμένα θυμάμαι. Ένας από αυτούς που το έκανε. Με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω και με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω και του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα, άφησέ με δεν μπορώ, δεν μπορώ. Και… επειδή… αυτό το έκανε επειδή είχε νεύρα… επειδή κατά λάθος όταν κούνησα το χέρι μου για να ξεφύγω επειδή με κρατάγανε, του έβγαλα κατά λάθος τα γυαλιά και γι’ αυτό το θέμα νευρίασε και λέει τώρα θα σου δείξω εγώ και με έπιασε κεφαλοκλείδωμα και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Του το έλεγα ότι δεν μπορούσα να πάρω ανάσα και άφησέ με και δεν μπορώ και συνέχιζε.

 

ΕΡ.: Πόση ώρα κρατούσε αυτό το πράγμα;

 

ΑΠ.: Δεν ξέρω ακριβώς. Ήταν άλλες ώρες που κράταγε λίγο, άλλες ώρες που κράταγε πολύ.

 

ΕΡ.: Και πώς σταματούσε;

 

ΑΠ.: Όταν το αποφάσιζαν αυτοί.

 

ΕΡ.: Εκείνοι αποφασίζανε πότε θα σταματήσει. Δεν σταματήσανε ποτέ σε στιγμή που το ζήτησες εσύ;

 

ΑΠ.: Όχι, ποτέ.

 

ΕΡ.: Έλεγαν κάτι εκείνοι, εκείνη την ώρα;

 

ΑΠ.: Έλεγαν πριν γίνει κάτι.

 

ΕΡ.: Τι έλεγαν;

 

ΑΠ.: Λέγανε… πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι… Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι πήγαιναν να το κάνουνε.

 

ΕΡ.: Σε έχουν χτυπήσει ποτέ;

 

ΑΠ.: Ναι.

 

ΕΡ.: Τι έχουνε κάνει;

 

ΑΠ.: Γενικά στο σώμα μου, στα χέρια μου, σφαλιάρες.

 

ΕΡ.: Και οι οκτώ;

 

ΑΠ.: Συγκεκριμένα θυμάμαι τον Ε., τον Π., τον Α., τον Κ. Αυτούς θυμάμαι.

 

ΕΡ.: Υπάρχει κάποιος που είσαι σίγουρος ότι δεν σε έχει χτυπήσει ποτέ;

 

ΑΠ.: Ναι. Ο Μ.

 

ΕΡ.: Ο Μ. ωστόσο είναι εκείνος που μου είχες αναφέρει ότι μαζί με τον Π. έχει χρησιμοποιήσει το ξύλο.

 

ΑΠ.: Ναι, ναι.

 

ΕΡ.: Πώς έφευγες από εκείνον τον χώρο; Όταν σταματούσαν, σηκωνόσουν και έφευγες;

 

ΑΠ.: Όχι…

 

ΕΡ.: Ή μπορεί να καθόσασταν κι άλλο μετά;

 

ΑΠ.: Καθόμουν 5-10 λεπτά να ηρεμήσω και μετά έφευγα.

 

ΕΡ.: Δεν ήθελες πια να κάτσεις μαζί τους;

 

ΑΠ.: Όχι.

 

ΕΡ.: Έλεγαν κάτι εκείνοι μετά;

 

ΑΠ.: Λέγανε κάτσε, δεν θα το ξανακάνουμε, δεν θα το ξανακάνουμε, αλλά εγώ έφευγα.

 

ΕΡ.: Το ’χουν κάνει σε κάποιον άλλον αυτό;

 

ΑΠ.: Εγώ με τα μάτια μου δεν το έχω δει να το κάνουν σε κάποιον άλλον αυτό με το ξύλο. Ωστόσο με τα… το έχουν κάνει σε άλλους, αλλά όχι τόσο έντονα όσο το έχουν κάνει σε μένα.

 

ΕΡ.: Σε ποιους το κάνανε με τα…;

 

ΑΠ.: Μεταξύ τους.

 

ΕΡ.: Όλοι;

 

ΑΠ.: Ναι.

 

ΕΡ.: Δηλαδή όλοι πειράζανε όλους;

 

ΑΠ.: Ο ένας τον άλλον και…

 

ΕΡ.: Είχες μιλήσει ποτέ σε κάποιον που δεν συμμετείχε σε όλο αυτό γι’ αυτό που γινότανε;

 

ΑΠ.: Όχι.

ΕΡ.: Είχες σκεφτεί να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον;

 

ΑΠ.: Όχι, γιατί δεν ένιωθα άνετα να μιλήσω γι’ αυτό.

 

ΕΡ.: Ήθελες ωστόσο;

 

ΑΠ.: Όχι, δεν θα ήθελα να μιλήσω.

Ο ανήλικος είπε ότι οι γονείς του έμαθαν για τους βιασμούς από έναν φίλο του, ο οποίος το πληροφορήθηκε από ένα κορίτσι (σ.σ. εκτός των τεσσάρων που διακινούσαν τα βίντεο).

Ο 15χρονος είπε ότι υπάρχουν άλλα τρία βίντεο εκτός από αυτό που είχαν οι Αρχές. Αναγνώρισε μάλιστα τον Μ. (σ.σ. έχει προφυλακιστεί) ως τον εικονολήπτη του βίντεο της ντροπής: «Θυμάμαι ακριβώς με τα μάτια μου ότι μόλις τελείωσε αυτό, τον είδα με τα μάτια μου να κρατάει το κινητό στα χέρια του και να τραβάει βίντεο και μετά μου είπε ότι δεν τράβηξε βίντεο».

ΕΡ.: Πώς ξέρεις ότι είναι αυτό το βίντεο και όχι κάποιο από τα άλλα 3 που μου λες ότι κυκλοφορούν;

 

ΑΠ.: Γιατί θυμάμαι εκείνη την ημέρα…

Ολη η φρίκη σε τρία βίντεο!

Ο ανήλικος είπε ότι ένας φίλος του τον ενημέρωσε για τα άλλα τρία βίντεο που κυκλοφορούσαν. Του τα είχε στείλει ο Μ. Ο ίδιος έμαθε για το τι δείχνουν τα βίντεο.

ΕΡ.: Όλα τα βίντεο δείχνουνε αυτή τη στιγμή που σε πειράζουνε με ξύλο;

ΑΠ.: Όχι.

ΕΡ.: Υπάρχουν δηλαδή βίντεο που δείχνουν άλλα πράγματα;

ΑΠ.: Ναι.

ΕΡ.: Τι δείχνουν;

ΑΠ.: Το ένα βίντεο είναι εγώ που είμαι ξαπλωμένος σε αυτό το στρώμα που έχω δείξει στο βίντεο το άλλο. Που είμαι ξαπλωμένος σε αυτό το στρώμα και είναι από πάνω μου ο Π. και μου λέει… και με βάραγε… με βάραγε… μου έριχνε μια χαστουκιά στη μούρη και ήταν νευριασμένος και με βάραγε, και εγώ του είπα ότι θα τέτοιο, ότι να μην το κάνετε και να μη με βαράει γενικά και του λέω μη με βαράς και τέτοια. Και του κράταγα τα χέρια και μου έλεγε άσε μου τα χέρια, άσε μου τα χέρια… θα τέτοιο και γενικά με βαράει. Αυτό μετά υπάρχει στο βίντεο.

ΕΡ.: Άρα υπάρχει αυτό και υπάρχουν άλλα δύο που δείχνουν πάλι το σκουπόξυλο;

ΑΠ.: Δεν ξέρω ακριβώς, γιατί δεν το έχω δει.

ΕΡ.: Τι σου έχουν πει γι’ αυτά τα τρία βίντεο; Για το ένα σου έχουν πει ότι είναι αυτό που σε χτυπάει ο Π., για τα άλλα δύο τι ξέρεις;

ΑΠ.: Το ένα είναι ότι φαίνεται ο Μ. που είναι από κάτω μου, απ’ ό,τι μου έχουν πει, και με βαράει…

Και αυτό το βίντεο ο Μ. δεν το ’χει… το ’χει στείλει και το ’χει δείξει στον Σ. Μπορεί να το ’χει στείλει και σε κανέναν άλλον, αλλά το έχει σβήσει από παντού. Είναι το μοναδικό βίντεο που φαίνεται αυτός και το έχει σβήσει από παντού.

ΕΡ.: Μάλιστα. Και το 3ο βίντεο;

ΑΠ.: Έχουνε βάλει στο σκουπόξυλο μια… και αυτό το βάζουνε πάλι σε μένα. Ήταν η τελευταία φορά που το κάνανε.

ΕΡ.: Η τελευταία φορά. Άρα το βίντεο που δείχνει το ξύλο με το προφυλακτικό είναι από τις 19 Νοεμβρίου.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι ο Μ. έβαλε το προφυλακτικό στο σκουπόξυλο: «Και την ιδέα και όλα τα έκανε ο Μ. και το ξύλο δεν είδα με τα μάτια μου ποιος το έκανε, γιατί με είχανε γυρίσει ανάποδα και δεν μπορούσα να δω και να καταλάβω».

Το θύμα είπε ότι την παραμονή της κατάθεσής του στις Αρχές μίλησε με τον Π. και του είπε ότι δεν θέλει να ξαναμιλήσει με κανέναν από αυτούς. Του ζήτησε μάλιστα να το μεταφέρει και στους άλλους. Στην αρχή μόλις ξέκοψε από την παρέα του κατέθεσε ότι τον κορόιδευαν στο σχολείο, τον αποκαλούσαν ξεκ… και έλεγαν σε συμμαθητές τους που δεν ήξεραν για τους βιασμούς. Όπως είπε, δύο από τους δράστες που ήταν και στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο του έλεγαν ότι «έκανε βλακεία που έφυγε από την παρέα και να έρθει πίσω γιατί δεν θα το ξανακάνουν». Προσπαθούσαν όλοι τους «να τον ξαναπάρουν πίσω στην παρέα με κάποιον τρόπο».

ΕΡ.: Μάλιστα. Πώς αισθάνεσαι εσύ για όλα αυτά που έχουν συμβεί;

ΑΠ.: Όταν τα θυμάμαι και πάω να μιλήσω γι’ αυτά, όταν μίλαγα με τους γονείς μου και πήγαινα να μιλήσω γι’ αυτά τα θέματα ένιωθα μια θολούρα στο κεφάλι μου και δεν μπορούσα να τα θυμηθώ καλά και όταν μίλαγα με τους γονείς μου ένιωθα έναν κόμπο εδώ μέσα μου και δεν μπορούσα… και με πόναγε αυτό το θέμα όταν μίλαγα γι’ αυτό το θέμα. Επίσης κάποια βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ επειδή το σκεφτόμουνα και έκλαιγα μόνος μου τα βράδια γιατί σκεφτόμουν αυτό το θέμα και αυτά. Γενικά ένιωθα άγχος και νευρίαζα με τον εαυτό μου που δεν μπορούσα να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή και γενικά αυτή τη στιγμή δεν θέλω ούτε να τους δω μπροστά μου…

Ο 15χρονος είπε ότι εκτός από τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα οι βιασμοί του προκάλεσαν και σωματικά, καθώς πονούσε πολύ και είχε αιμορραγία.

Η πίσω πλευρά του σπιτιού όπου έκαναν πάρτι οι ανήλικοι. Οι βιασμοί γίνονταν στο εσωτερικό της παλαιάς μονοκατοικίας

 

Ο πατέρας

Εκτός από τον 15χρονο στις Αρχές κατέθεσε, δύο φορές, και ο 45χρονος πατέρας του, ο οποίος αντιλήφθηκε το δράμα που ζούσε ο γιος του.  Ήταν εκείνος που τον πήρε από το χέρι και τον έπεισε να σπάσει τη σιωπή του. Στην πρώτη του κατάθεση αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα είδε σε ένα από τα βίντεο της φρίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των ανήλικων δραστών. Μάλιστα ο 45χρονος ήταν εκείνος ο οποίος ενεχείρισε στις Αρχές και το βιντεοληπτικό υλικό με την αρρωστημένη κακοποίηση του παιδιού του.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψαν συγκλονιστικά συμπεράσματα τα οποία οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων αλλά και προφυλακίσεων για τους ανήλικους δράστες. Τα βασικότερα είναι:

  • Η ιδιαίτερη σκληρότητα με την οποία μεταχειρίστηκαν οι κατηγορούμενοι το θύμα κατά την τέλεση των πράξεων.
  • Η επαναλαμβανόμενη τέλεση των πράξεων.
  • Η συναπόφαση των κατηγορουμένων για την τέλεση των βιασμών αλλά και κατά την τέλεση.

Επίσης αναφέρεται ότι από την έρευνα δεν κατέστη δυνατόν να διασαφηνιστεί ακριβώς ο χρόνος τέλεσης, που πάντως προσδιορίζεται από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου 2022. Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για τυχόν άλλα θύματα αναμένεται να προκύψουν από τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας