ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας για νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας για νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Του Πέτρου Κουσουλού

Ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας προορίζεται για νέος αρχηγός του Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz ο έμπειρος αξιωματικός αναμένεται να είναι ο νέος επικεφαλής της ΕΛΑΣ, κάτι που θα προκύψει από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ εντός της εβδομάδας. Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκαν οποιουδήποτε σχολιασμού αρκούμενοι να μιλήσουν για άξιο και ακέραιο αξιωματικό. Σημειώνεται ότι ο αντιστράτηγος κ. Τσουβάλας προήχθη πέρυσι σε υπαρχηγό.

Ο Τσουβάλας είναι απόφοιτος και της Μαρασλείου παιδαγωγικής ακαδημία, όπως και ο Αρχηγός κ.Παπαγιαννόπουλος που είναι πτυχιούχος και της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Ο Κ. Τσουβάλας που γεννήθηκε το 1962 στα Τζουμέρκα , κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988).

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999).Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση – Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης .Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 – 2005.Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης – Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου. Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και την 23-9-2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού.

Σχόλια