More

  Αποκλειστικό: Πώς γλίτωσε μια κοπέλα ΑμΕΑ από τα νύχια του ψευτογιατρού

  Μια απίστευτη ιστορία στη Λάρισα με τον ψευτογιατρό να υπόσχετε θεραπεία με βότανα σε μια κοπέλα με αναπηρία.

  Επισκεπτόταν έναν κ. Κόντο, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο άντρας αυτός όμως δεν ήταν γιατρός, όπως είχε παρουσιασθεί στην οικογένεια της νεαρής κοπέλας, αλλά πιλότος – βοτανολόγος που έκανε στον άνδρα ενέσεις που ο ίδιος παρασκεύαζε. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία της μητέρας του κοριτσιού με τον Κόντο και ενώ κανόνιζαν να συναντηθούν από κοντά για να τους δώσει όλες τις οδηγίες και τα σκευάσματα που θα έπαιρνε το νεαρό κορίτσι κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, η ίδια του ανέφερε πως της είπαν ότι ένας Νίκος Κόντος κουράρει κι έναν άλλον άνδρα στην περιοχή της Λάρισας, αλλά ήταν πιλότος που ασχολούνταν με τα βότανα και όχι γιατρός.


  Διαβάστε επίσης: Ξεπερνούν τις 100 οι καταγγελίες για τον γιατρό «μαϊμού» κ. “Κόντο”


  Ο ίδιος έκανε τον ανήξερο και ανέφερε ότι πρόκειται για συνωνυμία. Έκτοτε η επικοινωνία διακόπηκε αμέσως, με τον Νίκο Κόντο να μην σηκώνει το τηλέφωνο στις κλήσεις της οικογένειας.

  Ως άνθρωπο-«φάντασμα» χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ο 47χρονος ψευτογατρός του Κορωπίου. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2012 και μετά δεν υπάρχει στα αρχεία της εφορίας, της πολεοδομίας, ενώ δεν είχε συναλλαγές ούτε με τράπεζες, χρησιμοποιούσε πάντοτε μετρητά ή επιταγές, τις οποίες όμως δεν πήγαινε στις τράπεζες, αλλά τις «έσπαγε» σε εμπορικό καταστήματα. Για να καλύπτει τα ίχνη του, μάλιστα, δεν είχε κανέναν λογαριασμό, πλην από μια σελίδα με επαγγελματικά στοιχεία.

  Κατηγορείται για ανθρωποκτονίες

  Ο άνθρωπος που κατηγορείται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, αποσπώντας χρήματα από τα θύματά του, στα οποία υποσχόταν ίαση του καρκίνου με «εξειδικευμένα σκευάσματα», όπως υποστήριζε, ζούσε σε μια πολυτελέστατη βίλα 1000 τ.μ. σε ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων.

  Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε ένα τζιπ, ενώ για λόγους προφύλαξης, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, χρησιμοποιούσε τεχνικές αντιπαρακολούθησης, περνούσε με κόκκινο, έκανε τρεις φορές τον κύκλο της πλατείας, ενώ έμπαινε επίτηδες σε δρόμους που οδηγούσαν σε αδιέξοδο για να διαπιστώσει αν κάποιος τον παρακολουθεί.


  Διαβάστε επίσης: «Μαϊμού» γιατρός: Υπέυθυνος για 4ο θάνατο από όπου απέσπασε 60.000 € για ενέσεις από το “Βατικανό”


  Από το 2016, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ιατρός από την Ελβετία που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης». Ο 47χρονος παρουσιαζόταν ως «γιατρός του Βατικανό» ή ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως «ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπεδίου, το Πατριαρχείο και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας».

  Ο απατεώνας όταν έβγαιναν οι εξετάσεις από τα διαγνωστικά κέντρα, δεν τα έδινε στους ασθενείς, αλλά τους έλεγε ότι χρειάζεται χρόνο για «να βγάλει το πόρισμα, ή ότι θα τα έστελνε στο εξωτερικό για να το βγάλουν εκείνοι». Τέλος, ο απατεώνας υποσχόταν μεταθέσεις και παρίστανε και τον μεσίτη με εταιρεία, δήθεν, στη Σαουδική Αραβία.

  Με ενέσεις που περιείχαν αρτεμισινίνη, ουσία που έχει δοκιμαστεί για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ο «μαϊμού» γιατρός του Κορωπίου, υποσχόταν ίαση του καρκίνου, ακόμη και σε ασθενείς που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της ασθένειας, δίνοντας τόσο σε αυτούς όσο και στις οικογένειες τους ψεύτικες ελπίδες. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, έκανε ένεση σε ασθενή του σε γνωστό ιατρικό κέντρο της Αττικής, σε ιατρείο γνωστού γιατρού που συνεργαζόταν με την κλινική.

  Εκεί έκανε την ένεση αρτεμισινίνης, η οποία ανέφερε ότι είναι μία φυσική ουσία που θεραπεύει τον καρκίνο σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία σοβαρή μελέτη, ενώ σε άλλη περίπτωση του έκανε την ένεση μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου και διέμενε στη Θεσσαλονίκη. Ο απατεώνας γιατρός πρότεινε στους ασθενείς να λαμβάνουν ειδική διατροφή και τα δικά του σκευάσματα.


  Διαβάστε επίσης: “Μαϊμού”-γιατρός: Νέα μαρτυρία για το πως “ψάρευε” πελάτες ο Νίκος Κοντοστάθης


  Η επιταγή και η σύλληψη

  Μια επιταγή, που αναγραφόταν ολογράφως το όνομα «Νίκος Κόντος» στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που φοιτούν τα δυο του παιδιά, αποτέλεσε την άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του ψευτογιατρού. Τα στελέχη της Ασφάλειας που είχαν αναλάβει την υπόθεση, επί μήνες αναζητούσαν έναν άνθρωπο «φάντασμα», καθώς σε κάθε περίπτωση που εμπλεκόταν έδινε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και email.

  Κατάφεραν να τον εντοπίσουν από τη ροή του χρήματος της συγκεκριμένης επιταγής. Ακολούθησαν το σχολικό λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά του από το εκπαιδευτήριο στο σπίτι και μόνο τότε ο «Κόντος» απέκτησε υπόσταση. Όταν χτύπησαν το όνομά του στο σύστημα εμφανίστηκαν σε βάρος του υποθέσεις με καταδικαστικές αποφάσεις και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

  Το πραγματικό του όνομα, Νίκος Κοντοστάθης. Άμεσα το πολυτελές σπίτι του τέθηκε υπό φυσική παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, υπό τον φόβο να επιχειρήσει να εξαφανιστεί είτε με ελικόπτερο είτε με σκάφος, από θαλάσσης. Κατέγραφαν, δε, τις κινήσεις του ιδίου και της οικογένειάς του, με drone!

  Η σύζυγός του ψάρευε τα θύματα από ιδιωτικές κλινικές

  O απατεώνας παρουσιαζόταν στα θύματά του ως άτομο που «κούραρε» πολιτικούς, επιφανείς επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη του κλήρου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συναντήσεών του με υποψήφια θύματά του, τον καλούσαν στο κινητό δήθεν για να δώσει τις… συμβουλές του σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία. Tα θύματά του φέρεται να τα «ψάρευε» από ιδιωτικές κλινικές η σύζυγός του, που εμφανιζόταν ως… κόρη γνωστού εφοπλιστή. Τα εντόπιζε, συνομιλούσε με οικεία τους πρόσωπα, άλλαζαν τηλέφωνα και από εκεί και πέρα, αναλάμβανε ο ψευτογιατρός. Τα ραντεβού με τα θύματα γίνονταν σε κεντρική κλινική της Αττικής, στην οποία συνεργαζόταν γνωστός αγγειοχειρουργός.


  Διαβάστε επίσης: Νίκος Κοντοστάθης: Ο «µαϊµού»-γιατρός «ξεδόντιασε» τον Κοντοµηνά


  Οι συναντήσεις γίνονταν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε καφέ, είτε ιδιωτικών κλινικών είτε ξενοδοχείου στην Κάντζα. Ο 47χρονος απατεώνας, ζητούσε ακόμη και όταν οι ασθενείς βρίσκονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας, να λαμβάνουν τα σκευάσματά του, που είχαν μορφή χαπιών και ελαίων. Η γυναίκα, μέρος της κομπίνας και αυτή, παρουσιαζόταν ως γόνος της εφοπλιστικής οικογενείας του Αγούδημου και φορούσε πανάκριβα ρούχα και κρατούσε τσάντες γνωστών οίκων. Την ημέρα της σύλληψης επιχείρησε να διαφύγει, αλλά εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς που της πέρασαν χειροπέδες.

  *Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ρόδος: Στο χωριό Μαριτσά δίνουν την μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά της Ρόδου που αποφασίστηκε σήμερα το βράδυ, επειδή κοντά στο χωριό υπήρχε σε δύσβατη περιοχή...

  Από το χονδροειδές σποτ, στη χυδαία ανάρτηση

  Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται το αποκλειστικό του τέταρτο δημοσιότητας, είχε πει ο διορατικός Άντι Γουόρχολ. Προφανώς είτε για θετικό είτε για αρνητικό λόγο... Κάπως έτσι ξαφνικά...

  Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου: Αυτή είναι η αλήθεια για τον “βοσκό των Ιμίων”

  Την δική της απάντηση δίνει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών όπου κυκλοφόρησε μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό...

  Σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη 3 Αυγούστου

  Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αύριο 3 Αυγούστου σε 143 σημεία της Επικράτειας. 1. Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα», 09:00-20:00 2. Δ. Αμαρουσίου,...

  Λ. Φιλίππου: Κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση για βιασμούς (έγγραφο-ντοκουμέντο)

  Νέα μήνυση για βιασμούς κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού, με καριέρα στην Αμερική, Λάμπρου Φιλίππου! Μηνύτρια είναι μια 25χρονη, σήμερα, γυναίκα η οποία υποστηρίζει...