13:50 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκλειστικό: Σε Απόγνωση ο Πολυχώρος Γέφυρα Ζωής για τα παιδιά με Αναπηρία. Τον Κλείνουν.

Αποκλειστικό: Σε Απόγνωση ο Πολυχώρος Γέφυρα Ζωής για τα παιδιά με Αναπηρία. Τον Κλείνουν.

Γέφυρα Ζωής: Σε Απόγνωση ο Πολυχώρος για τα παιδιά με Αναπηρία. Τον Κλείνουν

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (Μην ρίχνεται στον ΚΑΙΑΔΑ τα παιδιά μας)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε συνέχεια της από 20.05.2020 και με αρ. πρωτ. 2024 πρόσκλησή μας σε ακρόαση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία αναφέρεται ότι κατόπιν αιφνίδιου ελέγχου από κοινωνικούς λειτουργούς της ως άνω υπηρεσίας διαπιστώθηκε στον χώρο της έδρας μας η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας κλπ για ΑμεΑ χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, δυνάμει του άρθρου 1 του Ν. 2345/1995,παρείχαμε νομίμως έγγραφες εξηγήσεις με το από 02.06.2020 Υπόμνημα Παροχής Εξηγήσεων λαμβάνοντας σχετικό αριθμό κατάθεσης 2311/02.06.2020. Αρνούμαστε την παραβίαση του άρθρου 1 του Ν. 2345/1995 καθώς και οποιασδήποτε άλλης νομοθετικής διάταξης αναφορικά με τη λειτουργία του Εθελοντικού Φορεα μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ Με εκτίμηση, Για το Δ.Σ. της Γέφυρα Ζώης Α.μεΑ. Ο Προέδρος Διονύσης Γουράνιος Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Ε.Μ.Κ.Ο.Ε.) Μέλος επιτροπής του European Association of Social Psychology (EASP)

Που θα πάνε τα παιδιά αυτά;;;; Αναρωτιούνται αυτοί οι γονείς με τα παιδιά τους;

Το μήνυμα του Διονύση Γουράνιου (πατέρας που ασχολείτει με τον Πολυχώρο ΑΜΕΑ) ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΚΑΙ ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΛΉΣΕΙ και η εφημερίδα ΜΠΑΜ έχει κάνει αφιέρωμα στο πολυχώρο αυτό

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ » Στόχος μας όταν ξεκινήσαμε αυτό το όμορφο ταξίδι δημιουργώντας την Γέφυρας Ζωής Α.μεΑ. ήταν να κοινωνικοποιήσουμε τα παιδιά με τρόπους που θα τα ευχαριστεί, με αξιοπρέπεια και αγάπη. Εν ολίγοις, να μας μυήσουν στο δικό τους ταξίδι, δίνοντας ένα μάθημα ζωής σε όσους πιστεύουν ότι η αναπηρία είναι ανασταλτικός παράγοντας κοινωνικοποίησης. Κι όμως, η παραπάνω φράση δεν αποτελεί λεκτική υπερβολή για εμάς διότι τα δικά μας παιδιά αυτό το απόθεμα καταφέρνουν να μεγεθύνουν καθημερινά, έχοντας αδήριτη ανάγκη να κερδίζουν το δικό τους καθημερινό αγώνα, έναν αγώνα ζωής… των «παιδιών με αναπηρία » της Γέφυρας Ζωής που μπορούν να δώσουν σε όλους εμάς χαρά και συγκίνηση για τα όσα μπορούν να προσφέρουν, έχοντας το σπάνιο χάρισμα της αθωότητας. Και δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε αυτήν την προσπάθεια

Αυτό είναι Μήνυμα της Περιφέρειας που θα στήριζε τον Πολυχώρο ….. Για να δούμε την στήριξη !!

Aυτή είναι η επιστολή με αριθμό Πρωτοκόλου μου έστειλε η Γέφυρα Ζωής στην  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δίνοντας ΟΛΕΣ ΤΙΣ εξηγήσεις γιατί ο Χωρος δεν πρέπει να κλείσει διοτι δεν παραβιάζει τον νόμο 2345/95 γιατί είναι ενας εθελοντικός Πολυχώρος γονιών και όχι ΚΔΑΠ. (κΈΝΤΡΟ δΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉς ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ)

ΠΡΟΣ : Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών.

 Κοιν : 1. Γρ. Περιφερειάρχη Αττικής
2. Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Δυτικού Τομέα
3. Γρ. Γενικής Δ/ντριας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας
4.  Γρ. Εκτελεστικού Γραμματέα

 ΘΕΜΑ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ

Της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας- μη κερδοσκοπικού οργανισμού με την επωνυμία «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ» και με τον διακριτικό τίτλο «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑΜΕΑ», εδρεύουσα στο Χαιδάρι Αττικής, οδός Ιερά Οδός 310 και Κύπρου 2, με ΑΦΜ 997327173 της ΔΟΥ Αιγάλεω, νομίμως εκπροσωπούμενη.

Αξιότιμοι,

Αναφορικά με την από 20.05.2020 και με αρ. πρωτ. 2024 πρόσκλησή μας σε ακρόαση από την Υπηρεσία σας (σχετ. 1), στην οποία αναφέρεται ότι κατόπιν αιφνίδιου ελέγχου από κοινωνικούς λειτουργούς της υπηρεσίας σας διαπιστώθηκε στον ως άνω χώρο μας η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας κλπ για ΑμεΑ χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, δυνάμει του άρθρου 1 του Ν. 2345/1995, έχουμε την τιμή, παρέχοντες έγγραφες εξηγήσεις ενώπιόν σας, να θέσουμε υπό την κρίση σας τα ακόλουθα στοιχεία από τα οποία προκύπτει κατά τρόπο ακράδαντο ότι δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί σε βάρος μας οιαδήποτε κατηγορία για παράβαση νόμου για τους αληθείς, βάσιμους, νόμιμους, αυταπόδεικτους και σοβαρούς λόγους που θα εκθέσουμε ευθύς αμέσως.

 

Α. ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 1. Είμαστε μη κερδοσκοπική εταιρεία- μη κερδοσκοπικός οργανισμός με δράση ήδη από το έτος 2013, ότε και στεγαζόμασταν στο Περιστέρι Αττικής και ήδη από το έτος 2016 εδρεύουμε στο Χαϊδάρι Αττικής, επί της διασταυρώσεως των οδών Ιερά οδός 310 και Κύπρου 2, σε μισθωμένο από το Σύλλογό μας χώρο (σχετ. 3-3Α). Καταστατικός σκοπός του Συλλόγου μας μεταξύ άλλων είναι και η δημιουργία ομάδων (αθλητικών δραστηριοτήτων, χορού, πολεμικών τεχνών, ζαχαροπλαστικής-μαγειρικής, χορωδιακές, θεατρικές, γέλιου εξυπηρετούμενων ΑμεΑ) που στοχεύουν στον μη κοινωνικό αποκλεισμό των ΑμεΑ και έχουν σκοπό την κοινωνικοποίησή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο χωρίς ωστόσο ο σύλλογός μας να παρέχει οργανωμένες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας ή οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες (σχετ. 2).
 2. Ειδικότερα σχεδόν από την αρχή λειτουργίας του Συλλόγου μας, εξαιτίας του γεγονότος ότι η κοινωνική μας δράση ήταν έντονη και η συμμετοχή μας σε δράσεις ΑμεΑ έγινε γρήγορα γνωστή, το Σύλλογό μας προσέγγισαν πολλοί γονείς ΑμεΑ οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις ελλιπείς δημόσιες υποδομές και ελάχιστες κοινωνικές παροχές που υπάρχουν για τα παιδιά τους, στον Δυτικό Τομέα Π.Ε., εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία τους να δράσουν ατομικά αλλά και συλλογικά μεταξύ τους ώστε να παρέχουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά τους, μέσω ωφέλιμων γι’ αυτά δραστηριοτήτων που θα ενίσχυαν τις ικανότητές τους και θα βοηθούσαν στην κοινωνικοποίησή τους. Σε αυτή τους την προσπάθεια και πρωτοβουλία ζήτησαν την βοήθειά μας και φυσικά τους την παρείχαμε και τους την παρέχουμε μέχρι και σήμερα με κάθε δυνατόν για εμάς τρόπο.
 3. Πρωταρχικό μέλημα και αίτημα των γονέων αυτών ήταν να τους παραχωρηθεί μέρος εκ των εγκαταστάσεών μας, τον οποίο θα διαμόρφωναν κατάλληλα, ώστε σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες της εβδομάδας να μπορούν να συγκεντρώνονται με τα παιδιά τους, να συζητούν και να επικοινωνούν. Δεχθήκαμε την πρότασή τους και βοηθήσαμε στο να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος που τους παραχωρήσαμε ώστε να διευκολύνουμε την παραμονή των παιδιών στο χώρο μας. Πολύ σύντομα στην πρωτοβουλία αυτή προστέθηκαν και άλλοι γονείς και άλλα ΑμεΑ και τότε μας προτάθηκε από τους γονείς να χρησιμοποιείται ο παραχωρημένος από εμάς χώρος όχι μόνο για συναντήσεις αλλά και για δραστηριοποίηση των παιδιών τους μέσω ασκήσεων, χορού, μουσικής κλπ, που θα αναλάμβαναν οι ίδιοι οι γονείς να οργανώσουν.
 4. Πράγματι τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας, στο χώρο μας λαμβάνουν χώρα εβδομαδιαίως δράσεις γονέων που σκοπό έχουν την παροχή ωφέλιμων για τα παιδιά τους προγραμμάτων (άσκησης, μαγειρικής, χορού κλπ). Οι δράσεις αυτές και τα προγράμματα αυτά φυσικά γίνονται με τη βοήθεια ειδικευμένων συνανθρώπων μας, ενδεικτικώς και ουχί περιοριστικώς, αθλητών, σεφ, χορευτών, δασκάλων πολεμικών τεχνών, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα παιδιά αυτά, βοηθώντας τα να ενισχύσουν τις ικανότητές τους και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους.
 5. Ο σύλλογός μας φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια των γονέων. Άλλωστε σκοπός μας είναι ακριβώς η προάσπιση και η προώθηση των συμφερόντων των ΑμεΑ. Δεν θα μπορούσαμε συνεπώς σε μία τέτοια πρωτοβουλία γονέων να αδιαφορήσουμε ή να απέχουμε, ειδάλλως δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουμε σαν νομική οντότητα. Για τον λόγο αυτό, προσφέραμε τη βοήθειά μας με κάθε δυνατό τρόπο. Εκτός από τον χώρο που παραχωρήσαμε στους γονείς, ήρθαμε σε επαφή με εξειδικευμένους επαγγελματίες, αθλητές, δασκάλους χορού, σεφ, μουσικούς, ποδοσφαίρου κλπ, στους οποίους εξηγήσαμε τον τρόπο που λειτουργεί ο Σύλλογός μας και την υποστήριξή μας στην εν λόγω πρωτοβουλία των γονέων (σχετ. 4). Σκοπός της ενέργειάς μας αυτής ήταν να ενδυναμώσουμε το δυναμικό των ανθρώπων- επαγγελματιών που ήδη είχαν οι γονείς και να αποτελέσουν αυτές οι δράσεις σε βάθος χρόνου σταθερές δραστηριότητες των παιδιών. Περαιτέρω αναζητήσαμε εθελοντές ώστε να λειτουργούν ως συνοδοί των παιδιών, συνδράμοντάς τα σε περίπτωση που κάποιος γονέας αδυνατούσε για οποιονδήποτε λόγο να παραμείνει κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων. Τέλος αναζητήσαμε χορηγίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, ώστε να διευκολύνεται τόσο η παραμονή των παιδιών στο χώρο μας όσο και οι δραστηριότητές τους. Σημειωτέον δε ότι όλες οι προσπάθειες που έγιναν από πλευράς μας έγιναν ακριβώς για τον ίδιο λόγο που οι γονείς απευθύνθηκαν στο σύλλογό μας και μας ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε έναν χώρο, ήτοι διότι ένας σύλλογος με κοινωφελή δράση και συμμετοχή σε πλήθος κοινωνικών εκδηλώσεων σε κάθε περίπτωση έχει μεγαλύτερη δυναμική από τους δέκα αρχικά γονείς που μας προσέγγισαν, ζητώντας τη βοήθειά μας.
 6. Πλέον ο χώρος μας, μετά από χρόνια προσπάθειας, τόσο δικής μας όσο και των γονέων ΑμεΑ, είναι πλήρως διαμορφωμένος, ικανός να φιλοξενήσει με ασφάλεια ΑμεΑ και τις δραστηριότητές τους, κατά τις συμφωνηθείσες με τους γονείς ημέρες και ώρες. Μάλιστα είμαστε πολλοί υπερήφανοι, που η πρωτοβουλία αυτή των γονέων και η συνδρομή μας σε αυτήν την προσπάθεια έχει επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα, τόσο στην ψυχολογία και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, όσο και στην φυσική τους κατάσταση.
 7. Τονιστέον δε ότι από αυτή την προσπάθεια έχουν προκύψει ομάδες ΑμεΑ, (πχ. ομάδα Ζιου-Ζίτσου ΑμεΑ, χορευτική ομάδα, ομάδα Parumba κλπ) (σχετ. 5), οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα είχαν δημιουργηθεί εάν αυτοί οι γονείς δεν ενδιαφέρονταν να ενισχύσουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους, εάν δεν μας προσέγγιζαν και φυσικά εάν ο Σύλλογός μας δεν συνέδραμε σε αυτή την προσπάθεια. Σε αντίθετη περίπτωση, τα παιδιά αυτά δεν θα είχαν συναντηθεί, δεν θα είχαν γνωριστεί, δεν θα μπορούσαν απλά και ανέξοδα να γνωρίσουν και να ενισχύσουν τα ταλέντα τους, δεν θα είχαν αντιληφθεί τι μπορούν να καταφέρουν, δε θα πίστευαν στον εαυτό τους και εν τέλει δεν θα κατάφερναν όσα έχουν καταφέρει.

 

Β. ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ

1.Αρχικώς θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ως άνω πρόσκλησή μας σε ακρόαση από την Υπηρεσία σας δεν είναι η πρώτη που μας κοινοποιείται. Έχουν προηγηθεί άλλες δύο (2) προσκλήσεις σε ακρόαση από την υπηρεσία σας μέσα στο έτος 2019 και δη η από 06.02.2019 και με αρ.πρωτ. 1119 και η από 30.045.2019 και με αρ.πρωτ. 2721 προσκλήσεις (σχετ. 6-6Α) με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Και στις δύο δε εν λόγω προγενέστερες προσκλήσεις σας, είχαμε δεόντως ανταποκριθεί και σας είχαμε παράσχει εξηγήσεις χωρίς ωστόσο ουδέποτε να μας γνωστοποιηθεί απόφαση της υπηρεσίας σας αναφορικά με την έκβαση του πορίσματός σας. Για τον λόγο αυτόν θεωρήσαμε εύλογα ότι δεν υπήρχε κάτι μεμπτό ή παράνομο στη λειτουργία του συλλόγου μας και στην λειτουργία του χώρου μας υπό τις παραπάνω αναλυτικά αναφερόμενες συνθήκες. Άλλωστε είχε καταστεί σαφές στην υπηρεσία σας, κατά την προηγούμενη ακρόασή μας (σχετ.7), ότι ο χώρος μας παραχωρείται και λειτουργεί σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες από γονείς ΑμεΑ για την δραστηριοποίηση των παιδιών τους μέσω προγραμμάτων άθλησης, χορού, μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής κλπ. Κατά συνέπεια είναι άξιο απορίας για ποιο λόγο μας καλείτε εκ νέου σε ακρόαση, γνωρίζοντας ότι ισχύουν τα ίδια δεδομένα, καθότι δεν έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας μας και η παραχώρηση του χώρου στους γονείς των ΑμεΑ.

 1. Περαιτέρω θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ η αρχική πρόσκλησή μας για την παρούσα ακρόαση από την υπηρεσία σας αφορούσε την ημερομηνία 12.03.2020 (σχετ.8), οπότε και αιτηθήκαμε την παροχή περαιτέρω προθεσμίας και την παραλαβή της έκθεσης 3138/ 4-12-2019 της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του Υπηρεσιακού Σημειώματος με ΑΜ 203-01-02 που αναφέρονται στην πρόσκλησή σας ,εσείς δεχθήκατε μεν να αναβάλετε την ακρόαση για μεταγενέστερη ημερομηνία, αρνηθήκατε ωστόσο να μας χορηγήσετε αντίγραφο των ως άνω αιτούμενων εγγράφων με αιτιολογία ότι η ως άνω αιτούμενη έκθεση έρευνας είναι εμπιστευτική και ενδέχεται να περιλαμβάνει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, προστατευόμενα από τις κείμενες διατάξεις (σχετ. 9-9Α). Με το παρόν διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω άρνησή σας να μας χορηγήσετε τα σχετικά έγγραφα εξαιτίας των οποίων καλούμαστε για μία ακόμη φορά να παρέχουμε εξηγήσεις ενώπιόν σας. Και τούτο διότι δεν είναι δυνατόν να μας καλείται να παρέχουμε εξηγήσεις για παράβαση διατάξεων του νόμου χωρίς να μας γνωστοποιείτε τα έγγραφα και τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ή έστω πιθανολογείται η παράβαση αυτή. Με τον τρόπο αυτό επομένως δεν μας παρέχετε επί της ουσίας προσηκόντως την εκ του νόμου ρητή υποχρέωσή σας για δυνατότητα προηγούμενης ακρόασης αφού, αρνούμενοι να μας παρέχετε τα ανωτέρω έγγραφα, μας στερείτε πλήρως τη δυνατότητα να λάβουμε γνώση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων και να προβούμε σε ανταπόδειξή τους ενώπιόν σας. Ως εκ τούτου προβαίνει η ίδια η υπηρεσία σας σε παράβαση του εδ. 3 της παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν. 2690/1999 σύμφωνα με το οποίο «Ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων και να προβεί σε ανταπόδειξη».
 2. Κατά συνέπεια, με δεδομένο ότι η υπηρεσία σας έχει αρνηθεί να μας χορηγήσει αντίγραφο της Έκθεσης Έρευνας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και του Υπηρεσιακού Σημειώματος των Κοινωνικών Συμβούλων σας, αδυνατούμε εκ τις πράγμασι, να αντικρούσουμε το περιεχόμενό τους και να προβούμε σε ανταπόδειξή τους, αφού δεν γνωρίζουμε τι διαλαμβάνεται σε αυτά.
 3. Σε κάθε περίπτωση αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά την παράβαση οιασδήποτε νομοθετικής διάταξης σχετιζομένης με τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου μας και ειδικότερα λόγω της ως άνω ιστορούμενης παραχώρησης τμήματος του χώρου των εγκαταστάσεών μας σε γονείς ΑμεΑ για να εκτελούν προγράμματα με τα παιδιά τους.
 4. Επουδενί ο Σύλλογός μας παρέχει οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και επουδενί αποτελεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ). Η παραχώρηση χρήσης τμήματος των εγκαταστάσεών μας σε γονείς ΑμεΑ είναι καθόλα νόμιμη και δεν απαγορεύεται από καμία νομοθετική διάταξη. Οι δραστηριότητες δε που εκτελούνται από τους γονείς και τα παιδιά τους δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση παράνομες δραστηριότητες ή ποινικά κολάσιμες πράξεις που να αντίκεινται στο νόμο, αντιθέτως δε αποτελούν πράξεις ενδιαφέροντος προς τα παιδιά τους και λόγο βελτίωσης των ίδιων των παιδιών. Σημειωτέον δε ότι κάθε γονέας που εκδηλώνει ενδιαφέρον να συμμετέχει το παιδί του σε αυτές τις δραστηριότητες τελεί σε πλήρη γνώση ότι πρόκειται για πρωτοβουλία των γονέων και όχι σε οργανωμένη δράση του Συλλόγου μας. Με τον τρόπο αυτό συμμετέχει και ο ίδιος με τον τρόπο αυτό στην δράση αυτή και η παραχώρηση της χρήσης του χώρου αφορά και τον ίδιο ατομικά (σχετ. 10).

Γ. ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Προς επίρρωση των ισχυρισμών μας προσκομίζουμε και επικαλούμαστε τα ακόλουθα σχετικά έγγραφα:

 1. Αντίγραφο της από 20.05.2020 και υπ’ αρ. πρωτ. 2024 Πρόσκληση σε ακρόαση της Υπηρεσίας σας (σχετ. 1).
 2. Αντίγραφο της Τροποποίηση-Κωδικοποίησης του Καταστατικού του Συλλόγου μας (σχετ.2).
 3. Ιδιωτικό Συμφωνητικό Φιλίας και Συνεργασίας με το «ACROPOLIS- CHEF’S CLUB OF ATTICA», από το οποίο προκύπτει η εθελοντική και αφιλοκερδής συνδρομή και συμμετοχή τους στο ως άνω έργο των γονέων ΑμεΑ (Σχετ. 4).
 4. Αντίγραφο των καρτών υγείας ΑμεΑ αθλητών Ζιου Ζιτσου, η ομάδα των οποίων δημιουργήθηκε εξαιτίας της δυνατότητας που τους δόθηκε από τους γονείς τους και τον Σύλλογό μας να συναντηθούν και να δουλέψουν ομαδικά (σχετ.5).
 5. Αντίγραφο των προγενέστερων από 06.02.2019 και 30.05.2019 Προσκλήσεων σε ακρόαση της Υπηρεσίας σας (σχετ.6-6Α).
 6. Αντίγραφο Πρακτικού Ακρόασης μετά της Υπεύθυνης Δήλωσης του Νομίμου εκπροσώπου μας, κ Διονυσίου Γουράνιου (σχετ.7).
 7. Αντίγραφο της από 03.03.2020 πρόσκλησης σε ακρόαση στις 12.03.2020, η οποία αναβλήθηκε για την σημερινή ημερομηνία (σχετ. 8).
 8. Αντίγραφο της απάντησής σας στο ως άνω αίτημά μας με την οποία μας χορηγήσατε την αιτούμενη αναβολή και αντίγραφο της απόφασής σας με την οποία αρνηθήκατε να μας παράσχετε αντίγραφο των ως άνω αιτούμενων εγγράφων (σχετ.9-9Α).
 9. Αντίγραφο Υπευθύνων Δηλώσεων των γονέων ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται στον χώρο μας (σχετ.10).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΜΕ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

 Αρνούμαστε την παραβίαση του άρθρου 1 του Ν. 2345/1995 καθώς και οιασδήποτε άλλης νομοθετικής διάταξης αναφορικά με τη λειτουργία του Συλλόγου μας.

Αιτούμαστε να γίνει δεκτό το παρόν.

Αιτούμαστε την έκδοση απόφασης από την Υπηρεσία σας με την οποία θα αναγνωρίζεται ότι ο Σύλλογός μας δεν έχει παραβεί την ως άνω νομοθετική διάταξη.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Γέφυρα Ζώης Α.μεΑ.

Ο Προέδρος

Διονύσης Γουράνιος

Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Ε.Μ.Κ.Ο.Ε.)

Μέλος επιτροπής του European Association of Social Psychology (EASP)

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας